Πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο στον τρυγητό και οι δεξαμενές των οινοποιείων της Κρήτης είναι ασφυκτικά γεμάτες, ο τουρισμός απορροφά ελάχιστες ποσότητες και οι αμπελουργοί κάθονται πλέον σε “αναμμένα κάρβουνα”.
Σταφίδα προτείνει ξανά και ξανά και ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Σταύρος Γαβαλάς, μιας και οι δεξαμενές της Παλιανής έχουν μεγάλα αποθέματα κρασιού και θα είναι δύσκολο για την Οργάνωση να πάρει μεγάλες ποσότητες σουλτανίνας.
“Αν κάνουμε την πράξη μας, λέει ο κ. Γαβαλάς, 3.500 με 4.000 τόνους σταφυλιών μας κάνουν 1.000 τόνους σταφίδα περίπου, οπότε με αυτον τον τρόπο υπάρχει μια μεγάλη αποσυμφόρηση για τα οινοποιεία.”
Σταφίδα λοιπόν γιατί φέτος όλοι φοβόμαστε ότι τα σουλτανιά δεν θα μπορέσουν να απορροφηθούν απο τα οινοποιεία αφου το βάρος θα πέσει στα ποικιλιακά οινοστάφυλα και ελάχιστες ποσότητες σουλτανίνας θα καταλήξουν στη στοίβα.
Άντε να ξαναδούμε οψιγιάδες στην Κρητική ύπαιθρο και το χρυσοφόρο προϊόν της Κρήτης να ξαναγεννηθεί έστω και με το ζόρι, μιας και οι παραγωγοί θέλουν να αποφύγουν την διαδικασία της σταφιδοποίησης αφού έχουν “κακομάθει” τα τελευταία χρόνια πηγαίνοντας την σουλτανίνα στα οινοποιεία.
Το βράδυ του Σαββάτου, 23 Νοεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης…
Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενόψει της αυριανής διαδικασίας εκλογής προέδρου (Κυριακή 24 Νοεμβρίου). Σύμφωνα με ανακοίνωση…
Σε πολύ δύσκολη θέση είναι οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ που υποστηρίζουν σθεναρά το Ισραήλ, καθώς μετά…
Η 29η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, COP29, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα…
Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν το φετινό καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες καθιστώντας το, το πιο ζεστό σε βάθος σαρακονταετίας…
Η βουλευτής Χανίων αποκαλύπτει, σε συνέντευξή της στα «Νέα» και στον Χρήστο Χωμενίδη, το παρασκήνιο…
This website uses cookies.