Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Κρήτη: Την 1η Σεπτέμβρη παρουσία Κ. Μητσοτάκη η πρωτοβουλία της ΝΔ για την οδική ασφάλεια και το οδικό δίκτυο

Σύσκεψη φορέων από όλη την Κρήτη με θέμα την οδική ασφάλεια και τις υποδομές στο οδικό δίκτυο του νησιού συγκαλεί την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με δήλωση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης «στο πλαίσιο της σύσκεψης θα παρουσιαστεί το σχέδιο “Προσέχω” της Νέας Δημοκρατίας για την οδική ασφάλεια, ενώ θα τεθεί στο επίκεντρο η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Βόρειος Οδικός Άξονας του νησιού». Παράλληλα ο κ. Αυγενάκης τονίζει την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων με στόχο τη μείωση των τροχαίων στην Κρήτη.

«Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία, η οδική ασφάλεια είναι απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να μη θυσιάζονται συμπολίτες μας στο βωμό της ασφάλτου. Το όραμά μας για την οδική ασφάλεια έχει ως πρωταρχικό στόχο την εξάλειψη των θανάτων και των τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα, μέσω της εκπαίδευσης και της καλλιέργειας νοοτροπίας ασφαλούς οδήγησης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη σύσκεψη της Παρασκευής λέει ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των τροχαίων στην Κρήτη. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσουμε το φόρο αίματος της ασφάλτου. Ας συμμετάσχουμε όλοι στις δράσεις “Προσέχω” και “Οδηγούμε με ασφάλεια” για την επίτευξη του κοινού στόχου: την εξάλειψη των τροχαίων».

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη «τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν τη σημαντικότερη πληγή στη χώρα μας. Ο φόρος αίματος που πληρώνουμε στην άσφαλτο είναι ο υψηλότερος και βαρύτερος που πληρώνουμε ως Έλληνες πολίτες».

Και συμπληρώνει ότι «σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Κρήτη, μόλις το περασμένο τριήμερο 25-28 Αυγούστου βεβαιώθηκαν 2.246 παραβάσεις του ΚΟΚ με τις πιο σημαντικές από αυτές να αφορούν υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους ή ζώνης ασφαλείας, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, αντικανονικό προσπέρασμα και αντικανονικούς ελιγμούς, καθώς και παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη. Τα στοιχεία αυτά δημιουργούν έντονη ανησυχία για την οδική μας συμπεριφορά».

Τέλος, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ χαρακτηρίζει αξιέπαινη την προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. για τον έλεγχο των οδικών παραβάσεων αλλά τονίζει και την ανάγκη εντατικοποίησης και αυστηρότερης τιμωρίας των παραβατών. Τέλος, ζητά την ευαισθητοποίηση όλων αφού η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση πολιτών, οδηγών, συνεπιβατών και πεζών.

tovima.gr

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτοδιαχείριση ή συνεταιρισμός» – Οι προτάσεις Κασσελάκη για το μέλλον της Αυγής

Πάνω από δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης…

13 mins ago

Εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Χανίων: Το νερό και οι υποδομές του ανήκουν σε όλους μας

Το Σωματείο Εργαζομένων των ΔΕΥΑ Νομού Χανίων εκφράζει για ακόμη μια φορά την έντονη αντίθεσή…

15 mins ago

Σκόρπιες σκέψεις: Καγχάζοντας τα γεγονότα – Θέλω να γίνω δήμαρχος

Δηλαδή, τι προσόντα έχουν αυτοί που ονειρεύονται και διεκδικούν να γίνουν ηγέτες και ηγέτιδες; Δηλαδή,…

19 mins ago

Π. Πολάκης: Αγνοούνται οι απαντήσεις σχετικά με την κατολίσθηση στο φαράγγι του Κοτσυφού

Στις 12/04/2024 ο Π. Πολάκης, μαζί με άλλους 10 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατέθεσε γραπτή ερώτηση…

22 mins ago

Σε πανικό η ΕΕ μετά την επίσκεψη Όρμπαν στη Μόσχα – Συνάντηση με τον Πούτιν, γκρίνια Ζελένσκι και «μπουρλότο» Μεντβέντεφ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν έχουν σήμερα συνομιλίες στη Μόσχα για…

2 hours ago

Ζητούν τη δημιουργία μόνιμης πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Ιωάννης Μαλανδράκης,  με  έγγραφο του προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης &…

3 hours ago

This website uses cookies.