Εγκλωβισμένα παραμένουν 12 αλιευτικά σκάφη – από τα οποία τα 10 είναι επαγγελματικά- στο αλιευτικό καταφύγιο στην παραλία του Κερατόκαμπου, νότια του Ηρακλείου εδώ και 7 μήνες, καθώς η ποσότητα της άμμου που έχει συγκεντρωθεί στην είσοδο του λιμανιού, με τους επαγγελματίες ψαράδες να βρίσκονται σε απόγνωση.
Το πρόβλημα , το οποίο είχε και πριν 7 μήνες αναδείξει το Ράδιο Κρήτη, παραμένει χωρίς να έχει βρεθεί λύση, με τους αλιείς να μην έχουν βγει για ψάρεμα με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιοπορισμού, καθώς δεν έχουν έσοδα.
Στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη μίλησε σήμερα ο Πρόεδρος του Οικισμού Χόνδρου κ. Μανόλης Ψαρολογάκης ο οποίος κατήγγειλε ότι υπάρχει πλήρης αδιαφορία από τους εμπλεκόμενους φορείς με τους επαγγελματίες ψαράδες να παραμένουν εγκλωβισμένοι χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν τα σκάφη τους στο πέλαγος
Στην ίδια εκπομπή μίλησε ο Πρόεδρος του ΟΛΗ, Γιάννης Βαρδαβάς, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο διαγωνισμός ναι μεν έγινε , αλλά ήταν άγονος, καθώς δεν υπήρξαν προσφορές και ενδιαφερόμενοι. Στο μεταξύ όπως είπε ο ίδιος η κοινωνία στο Καστρί είναι διχασμένη καθώς από τη μια οι ψαράδες ζητούν να απομακρυνθεί η άμμος για να έχουν δουλειά, από την άλλη κάτοικοι της περιοχής και δη ιδιοκτήτες καταλυμμάτων δεν θέλουν η διαδικασία αυτή να γίνει τώρα γιατί τα νερά θα θολώσουν και θα “διώξουν” και τους λίγους τουρίστες που αναμένονται ν α δώσουν οικονομική ανάσα στο Καστρί!
Την ίδια ώρα όπως τόνισε ο κος Βαρδαβάς στην όλο ζήτημα εμπλέκονται κι άλλοι φορείς όπως για παράδειγμα η Κτηματική Υπηρεσία η οποία βάζει “φρένο” κατά μια έννοια στην όλη διαδικασία, καθώς δεν “δέχεται” να αδειάσει το λιμάνι από την άμμο, εάν πρώτα δεν γίνει από τη μεριά της υπηρεσία πλειστηριασμός.
Χαρακτηριστικό ωστόσο παράδειγμα, αποτελεί η περίπτωσης της Άρβης, όπου εκεί ναι μεν η άμμος μεταφέρθηκε σε οικόπεδο, ωστόσο παραμένει στα “αζήτητα”, καθώς είναι γεμάτη φύκια με αποτέλεσμα να μυρίζει άσχημα και έντονα.
Στην εκπομπή παρενέβη και ο Μανόλης Βουτσαλάς – ο γνωστός Ηρακλειώτης δύτης και επιχειρηματίας – ο οποίος τόνισε ότι η σωστή λύση είναι να φύγει η άμμος με τη μέθοδο της αναρρόφησης και να μεταφερθεί 300 μέτρα μακριά προς το πέλαγος. Την ίδια ώρα εξήγησε ότι σε κάθε περίπτωση κανείς δεν θα ενδιαφερθεί να αγοράσει την άμμο από τη στιγμή που είναι άχρηστη λόγω της ανάμειξης της με τα φύκια, δεν είναι δηλαδή καθαρή.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Ολη, κος Βαρδαβάς ανέφερε ότι ήδη τρέχει δεύτερος διαγωνισμός και περιμένουν τις προσφορές, ενώ δεσμεύτηκε ότι σε μια εβδομάδα θα δοθεί μια προσωρινή λύση ώστε να μπορούν να “βγουν” για δουλεία τα αλιευτικά σκάφη.
Απαντήσεις για τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά αλλά και για την κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνηση έδωσε…
Τον τρόπο που έχουν επηρεάσει οι τελευταίες εξελίξεις το πολιτικό σκηνικό της χώρας αποτυπώνει η δημοσκόπηση της…
Του Μιχάλη Κατσανεβάκη * Αμέσως μετά την Συμφωνία της Βάρκιζας (12/2/1945) συνήλθε στην Κρήτη η…
«Στην τριετία 2023-2025 η Ελλάδα θα έχει σωρευτική ανάπτυξη 6,9% και η ευρωζώνη 2,5%». Τάδε…
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών αποφάσισε τη διακοπή, αντί για αναβολή, στη δίκη της υπόθεσης…
Η εκπρόσωπος του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων στην πολιτεία της Georgia Marjorie Taylor Greene πρότεινε ότι…
This website uses cookies.