17.8 C
Chania
Monday, December 23, 2024

Κρήτη: Σε τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής για να διοριστούν στη ΔΕΗ!

Ημερομηνία:

Συγκλονιστικά τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι εφέτες-ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου. Πρόκειται για μια ογκωδέστατη νέα δικογραφία, από την οποία προκύπτουν στοιχεία-φωτιά για τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής που οργάνωναν και εκτελούσαν δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος αντιεξουσιαστών και μεταναστών, ομάδες κρούσης σε σχολεία με φονικά χτυπήματα σε βάρος ανήλικων μαθητών που δήλωναν αντίθεση στον φασισμό και τον ναζισμό, αλλά και προσηλυτισμό νέων μελών, που με την υπόσχεση διορισμού στο Δημόσιο υποχρεώνονταν να μετέχουν σε αιματηρές και βίαιες επιχειρήσεις της οργάνωσης.

Αποκαλυπτικά, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, είναι και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ανακρίτριες για τους τρεις βουλευτές Γιώργο Γερμένη, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, οι οποίοι μετά την άρση ασυλίας τους από τη Βουλή έχουν κληθεί σε απολογία τη Δευτέρα ως κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Παράλληλα από τα γραφεία των ανακριτριών έχουν περάσει και έχουν καταθέσει σημαντικοί μάρτυρες για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση της Χρυσούλας Ρουπακιά, αδελφής του προφυλακισμένου δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, η οποία ανέφερε πως πριν γίνει μέλος της Χρυσής Αυγής, ο αδελφός της δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μαχαίρι ούτε για το… φαγητό του!

«Είναι ένας άνθρωπος που δεν χρησιμοποιούσε μαχαίρι ούτε για το φαγητό του», είπε. «Όταν μάλιστα, τηλεφωνικά πλέον του τονίζω πως «εσύ δεν ήθελες να μάθεις να καθαρίζεις ψάρια», ώστε να μοιραστούμε την επιχείρηση ιχθυοπωλείου που διαθέτω με τον άνδρα μου, μου είπε «γεια σου Χρυσούλα» και μου έκλεισε το τηλέφωνο».

Σε τάγματα εφόδου για να διοριστούν στη ΔΕΗ

Ένας 34χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή σε τάγμα εφόδου και δολοφονική επίθεση σε βάρος Πακιστανών στην Ιεράπετρα της Κρήτης, τον Φεβρουάριο του 2013, κατά την κατάθεσή του ομολόγησε πως η Χρυσή Αυγή έταζε διορισμούς στο Δημόσιο για να επανδρώνει τα τάγματα εφόδου.

Όπως αναφέρει ο κατηγορούμενος, ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα του πρότεινε να εγγραφεί στην τοπική οργάνωση και ως «ανταμοιβή μου είπε ότι θα βοηθούσαν να προσληφθώ στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο ή θα με διόριζαν σε κάποια θέση στο Δημόσιο».

«Με προσέγγισε επειδή είδε ότι ασχολούμουν με τον αθλητισμό, ειδικότερα με το κικ μπόξινγκ… Εγώ τότε ήμουν άνεργος και επειδή έχω οικογένεια με δύο παιδιά και πίστεψα ότι με αυτόν τον τρόπο θα τους εξασφάλιζα οικονομικά, δέχτηκα να εγγραφώ και να συμμετέχω ενεργά στις εκδηλώσεις και στις πορείες της οργάνωσης», είπε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος έδωσε και πληροφορίες για την επίθεση σε βάρος των Πακιστανών εργαζομένων σε ελαιουργείο τον Φεβρουάριο του 2013. «Μου ζήτησε να συμμετάσχω σε ειρηνική πορεία που θα πραγματοποιούσαν τα μέλη στο ελαιουργείο στη Βαϊνιά στις 19.40. Μαζί του στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία μέλη της τοπικής, ενώ δίπλα στάθμευσε ένα κλειστό φορτηγό, όπου επέβαιναν έξι ημεδαποί άνδρες, που ήταν άγνωστοι σε μένα», ανέφερε και συνέχισε:

«Φορούσαν μαύρη ενδυμασία, μπλούζα και παντελόνι, ενώ τρεις από αυτούς φορούσαν μαύρα κασκόλ. Ο Μ. μπήκε στο ελαιουργείο και τον άκουσα να ρωτάει τον εργαζόμενο αν απασχολούνταν Πακιστανοί σε αυτό. Μόλις ο εργαζόμενος του απάντησε αρνητικά, ο Μ. βγήκε έξω.

Εγώ τότε κατάλαβα ότι δεν είχε προγραμματιστεί πορεία, αλλά κάτι κακό. Στη συνέχεια τα άτομα αυτά ενώθηκαν μαζί με τους τέσσερις, που προφανώς ήταν γνωστοί τους. […]

Σταμάτησαν σε μια ημιτελή οικοδομή πάνω από το ελαιουργείο και πήραν όλοι τους από ένα ξύλινο μαδέρι. Τότε κατάλαβα ότι είχαν συνεννοηθεί από πριν για να προβούν σε βιαιοπραγίες… Επειδή δεν ήθελα να φανεί ότι κόμπιαζα και χάσουν την εκτίμηση τους σε μένα και παράλληλα θα έχανα την ευκαιρία μιας θέσης εργασίας, αρχικά τους ακολούθησα για 50 μέτρα, αλλά δεν κράτησα ξύλο. Βρήκα δικαιολογία για να σταματήσω και είπα ότι θα έμενα για να φυλάξω τα αυτοκίνητα.

Έπειτα από δέκα λεπτά άκουσα κραυγές ατόμων σαν να πάλευαν μεταξύ τους. Επέστρεψαν τρέχοντας στο σημείο που βρισκόμουν και βιαστικά μπήκαν στα αυτοκίνητα τους..

Μπήκα στο αυτοκίνητο μου και κατευθύνθηκα στον χώρο που άκουσα τις φωνές, για να δω τι έγινε. Είδα τρεις αλλοδαπούς, πιθανόν υπηκόους Πακιστάν, βρίσκονται αιμόφυρτοι στο έδαφος. Τότε κατάλαβα τι είχε γίνει…».

Πηγή: candianews

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ