Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Κρήτη: Θέλει να πουλήσει νεφρό για να σώσει τα παιδιά του – Τι λένε γιατροί και προσωπικό του νοσοκομείο

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως ένας πατέρας πουλάει το νεφρό του για να ζήσει τα παιδιά του. Όπως αποκάλυψε το irakliolive, πριν μερικά 24ωρα, στον πίνακα ανακοινώσεων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου αναρτήθηκε μια ανακοίνωση που προκάλεσε ανατριχίλα “δίνω το νεφρό μου για να ζήσω τα παιδιά μου, επικοινωνήστε μαζί μου στο….” έγραφε ο άνεργος πατέρας σε μια κόλα χαρτί.

Όπως μεταδίδει το irakliolive που ήρθε σε εποικοινωνία με το συγκεκριμένο πατέρα, πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ήθελε να αποκαλύψει την ταυτότητα του. Έφτασε εκεί καθαρά από απελπισία. Όπως ανέφερε ζούσε μία πολύ καλή ζωή από θέμα χρημάτων. Μέχρι που πριν από 2,5 χρόνια έμεινε άνεργος. Έψαξε για δουλεια και δεν έβρισκε τίποτα. Και τότε άρχισε να πουλά πράγματα. Έπιπλα, ρούχα, ηλεκτρικά είδη, ότι μπορεί κανείς να φανταστεί.

«Πουλήσαμε τα πάντα, έπιπλα, ηλεκτρικά είδη κι ότι άλλο είχαμε στο σπίτι. Δεν έμεινε τίποτα. Δεν μπορούμε να ζήσουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην απελπισία του έφτασε στο σημείο να βγάλει στο σφυρί το νεφρό του. Μόνο και μόνο όπως λέει ο ίδιος για να μεγαλώσει τα παιδιά του. Τα λόγια του αγγίζουν κάθε άνθρωπο. Κάθε Έλληνα που στην Ελλάδα του 2013 βλέπει συνανθρώπους του να πουλάν το νεφρό τους, όπως συμβαίνει σε τριτοκοσμικές χώρες.

“Γι αυτό πουλάω το νεφρό μου. Για μένα αυτό δεν είναι τίποτα, μπορώ να ζήσω και με ένα νεφρό. Θα μπορούσα να πουλήσω και το κεφάλι μου αν κάποιος το αγόραζε. Ζω για τα παιδιά μου αλλά δεν μπορώ να τους προσφέρω τα στοιχειώδη. Θα μπορούσα να πεθάνω γι αυτά. Το ένα μου παιδί δίνει Πανελλήνιες και πρέπει να κάνει φροντιστήρια, το άλλο πάει Δημοτικό. Αλλά εγώ δεν μπορώ να τους προσφέρω πια ούτε τα στοιχειώδη» και συμπληρώνει «δε θέλω δημοσιότητα, ένα άνθρωπο να αγοράσει το νεφρό μου ψάχνω».

O πρόεδρος των εργαζομένων του Βενιζέλειου, τόνισε πως ως προσωπικό του νοσοκομείο κάνουν ο,τι μπορούν προκειμένου να βοηθήσουν ανασφάλιστους ασθενείς, να μην πληρώσουν “δεν μας νοιάζει αν ζημιώνεται το νοσοκομείο, το κράτος…εμείς πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη”.

Την ίδια ώρα μιλώντας ο κ. Μάνθος Φλαμουράκης, γιατρός του νοσοκομείο, τόνισε πως όλοι γνωρίζουν πως προς τα που οδεύει η κατάσταση, ωστόσο η ανακοίνωση του πατέρα ήταν ένα ηχηρό μήνυμα για όλους.

Το success story σε όλο του το μεγαλείο. Άνθρωποι πουλάν τα νεφρά τους για να τα βγάλουν πέρα. Και η τρόικα ζητά νέα μέτρα με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να τα δώσει.

Με πληροφορίες από irakliolive.gr, flashnews.gr, koutipandoras.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χανιά: Απέλασαν Κούρδους μουσικούς που θα έπαιζαν στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων – Τι δήλωσαν λίγο πριν την απέλαση | Βίντεο

Σε ένα πρωτοφανές περιστατικό, τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum, η Sena ErkoÇ και…

6 hours ago

Η εκτίναξη των εκφράσεων βίας στην εφηβεία: Υπάρχει λύση;

“Η βία είναι η μόνη λύση” Π.Ρ. 15 ετών “Ο πλανήτης είναι ετοιμοθάνατος. Δεν “βλέπω”…

9 hours ago

ΠΟΕΔΗΝ: Με φωτογραφικά ντοκουμέντα αναδεικνύει τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία

Tην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία λόγω της επικίνδυνης αδιαφορίας της κυβέρνησης, αλλά και της συνολικής και…

10 hours ago

Δημοσκόπηση MRB: Κυριαρχεί η απαισιοδοξία, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί στη δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ το…

10 hours ago

Χατζηδάκης: «Σημαντική επιτυχία» η αποκρατικοποίηση της Εθνικής Τραπέζας

Ως «σημαντική επιτυχία για την ελληνική οικονομία» χαρακτηρίζει ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής…

10 hours ago

Ο Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία – «για τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ»

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και επισήμως ο Στέφανος Κασσελάκης την Πέμπτη το…

11 hours ago

This website uses cookies.