Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Κρήτη – Στο δρόμο οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία

Σε Πανελλαδική κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στον Τομέα της Δημόσιας Υγείας, ενάντια στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή και το οποίο όπως επισημαίνουν, υποβαθμίζει τη δημόσια υγεία και την προσφέρει ως δώρο σε ιδιώτες.
Στα Χανιά, το Νοσοκομείο “Άγιος Γεώργιος” λειτουργεί οριακά εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, με τις κλινικές και τα τμήματα υποστελεχωμένα, να λειτουργούν χάρις και στο φιλότιμο του προσωπικού, ενώ διορισμοί των ιατρών εκκρεμούν εδώ και 3-4 έτη.
Οι ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά εξακολουθούν να είναι υπαρκτά, ακόμα και με τον αξονικό τομογράφο να μη βρίσκεται σε λειτουργία. Ελλείψεις και στη ΜΕΘ με παλιά κρεβάτια και μόνιτορ που επίσης δεν λειτουργούν όπως και στη μονάδα νεογνών.
Από την άλλη πλευρά, η αξιολόγηση ανοίγει το δρόμο για περισσότερες απολύσεις.
Στο πλευρό των εργαζομένων του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η οποία προγραμματίζει νέες κινητοποιήσεις, με πρώτη σημερα το μεσημέρι στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και από το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων χθες στις 19.00.

Στο Ηράκλειο
Στο πλαίσιο των αντιδράσεων των εργαζομένων του Τομέα Δημόσιας Υγείας ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ και του ΕΣΥ στο Ηράκλειο, συναντήθηκαν με το Διοικητή της 7ης ΥΠΕ και του παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Βαγγέλης Φυντριλάκης-neatv.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χανιώτες εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελαιολάδου στη Μαδρίτη

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελαιολάδου (Olive Oil World Congress, OOWC) στη Μαδρίτη (26-28 Ιουνίου), που συμμετείχαν…

4 hours ago

Δύο διασώσεις περιπατητριών σε Ρέθυμνο και Χανιά το απόγευμα του Σαββάτου

Δύο διαφορετικές επιχειρήσεις διάσωσης περιπατητριών πραγματοποίησαν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης το απόγευμα του Σαββάτου.…

4 hours ago

“Φτάνει πια!”: Μεγάλη διαδήλωση κατά του υπερτουρισμού στην Βαρκελώνη

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Βαρκελώνη κατά του υπερτουρισμού στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, καθώς η οργή αυξάνεται στην Ισπανία που…

5 hours ago

Ξεσήκωσε το πλήθος η Μαρίνα Σάττι στο Matala Beach Festival 2024

Παλμός, γέλια και ανάλαφρη ατμόσφαιρα στο Φεστιβάλ Ματάλων που "απογείωσε" χθες βράδυ η Μαρίνα Σάττι με την…

5 hours ago

ΠΑΣΟΚ: Στις 17 μονάδες η ψαλίδα υπέρ Ανδρουλάκη σε νέα δημοσκόπηση

Με 17 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο Χάρη Δούκα προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κούρσα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ,…

5 hours ago

Κρήτη: Ξυλοκόπησε τη σύντροφό του και είπε στους γιατρούς ότι τραυματίστηκε σε τροχαίο

Αποτροπιασμό προκαλεί νέο περιστατικό άγριας ενδοοικογενειακής βίας, που έλαβε χώρα στα Μάλια της Κρήτης. Ένας νεαρός ξυλοκόπησε τη σύντροφό του…

5 hours ago

This website uses cookies.