ΤΟΠΙΚΑ

Κρήτη: Του έβαλαν “έξυπνο” υδρόμετρο και ο λογαριασμός εκτοξεύθηκε από τα 50 ευρώ στα 1.925 ευρώ!

Ένας απίστευτος λογαριασμός που καταδεικνύει την αδιανότητη κατάσταση που βιώνουν πολλά νοικοκυριά στο Ηράκλειο μετά τα «έξυπνα» υδρόμετρα!

Κάτοικος Ηρακλείου καταγγέλλει το πως από 52 ευρώ, ο λογαριασμός του νερού εκτοξεύτηκε στα 1925 ευρώ και καταδεικνύει την απίστευτη κατάσταση που βιώνουν πολλά νοικοκυριά στο Ηράκλειο μετά τα «έξυπνα» υδρόμετρα.

Ο Ηρακλειώτης μένει σε ένα διαμέρισμα όπου διαμένουν συνολικά τρεις ενήλικες και όλα αυτά τα χρόνια πλήρωνε 50- 60 ευρώ το 6μηνο για το νερό.

Πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων από τη ΔΕΥΑΗ αντικαταστάθηκε το παλιό υδρόμετρο με ένα νέου τύπου και λίγο αργότερα ήλθε λογαριασμός 1925 … ευρώ!

Ο άνθρωπος υπέστη σοκ! Πήγε στη ΔΕΥΑΗ και του είπαν πως θα το δουν. Να σημειώσουμε πως έχοντας μπει πριν καιρό στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» είχε προχωρήσει σε όλες τις αλλαγές και προσθήκες και σε υδραυλικές λειτουργίες του σπιτιού του, εκσυγχρονίζοντας το, ενώ είχε τοποθετήσει στο υπόγειο του, ιδιωτικό μετρητή νερού.

Παρά τις διαβουλεύσεις, πριν από μερικές μέρες του είπαν πως τελικά το ποσό δεν αλλάζει και πως πρέπει να το πληρώσει.

Εκείνος επιμένει, τους πήγε τα χαρτιά του υδραυλικού του που βεβαιώνουν πως δεν υπήρχε καμία διαρροή αλλά τίποτε δεν άλλαξε.

Τελικά πριν από δυο μέρες τον κάλεσαν από τη ΔΕΥΑΗ για να του πουν πως αν προσκόμιζε ένα χαρτί από τον υδραυλικό του πως έχει διαρροή τότε θα προχωρούσαν σε μια… έκπτωση του υπέρογκου ποσού κάτι που όμως αρνείται ο υδραυλικός του αφού η έρευνα του έδειξε πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Και έρωτα ο πολίτης: τι πρέπει να κάνει για να ξεφύγει από την τρέλα ενός παραλογισμού; Να παραδεχτεί κάτι που δε συμβαίνει; Πως έχει διαρροή δηλαδή για να πληρώσει κατά τι λιγότερα;

Είναι δυνατόν να μην καταγράφεται πουθενά διαρροή και να πληρώσει χωρίς να φταίει;

Και βέβαια αυτό που διερωτώνται πολλοί συμπολίτες μας: τι ακριβώς συμβαίνει με τους υπέρογκους λογαριασμούς νερού και γιατί εμφανίζονται τέτοιοι αδικαιολόγητοι λογαριασμοί ;

cretalive.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Διεθνές μουσικό φεστιβάλ Κρήτης, στα Χανιά – Μια γιορτή με επίκεντρο την διαφορετικότητα

Φέτος το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης, που έχει μαγέψει το μουσικόφιλο κοινό στο νησί της Κρήτης, με διοργανωτές…

11 hours ago

Φοιτητική στέγη: Ακριβά ενοίκια, μικρή διαθεσιμότητα

Με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις να έχουν περιορίσει την διαθεσιμότητα ακινήτων, η φοιτητική στέγη αποτελεί πονοκέφαλο για τους γονείς…

11 hours ago

Πολάκης: Για μένα δεν έχει κανένα νόημα μια κουβέντα περί Κεντροαριστεράς γενικώς

Με αιχμές για την «ενιαία Κεντροαριστερά», την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και την κυβέρνηση…

11 hours ago

Επετειακή εκδήλωση στο μνημείο της Καλής Συκιάς

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου, η ΤΚ Καλής Συκιάς , ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Τσιλιβδικας» και…

12 hours ago

Συνεχείς εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: Ένα βήμα πριν από την υποψηφιότητα η Διαμαντοπούλου – Ήδη πέντε διεκδικούν την ηγεσία

Για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μίλησε η πρώην υπουργός και Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ Άννα…

12 hours ago

ΠΑΓΝΗ: Σφοδρές αντιδράσεις για τη νοσηλεία 16χρονης στην Ψυχιατρική Ενηλίκων: «Είναι ενάντια σε κάθε ιατρική και νομική λογική»

«Δηλώνουμε με όλη μας την επιστημονική και ανθρώπινη ευσυνειδησία ότι δεν είμαστε σε θέση αλλά…

14 hours ago

This website uses cookies.