ΤΟΠΙΚΑ

Κρήτη – Φοιτητική στέγη: “Γολγοθάς” η εύρεση σπιτιού – Στα Χανιά δίχωρα διαμερίσματα των 40 – 50 τ.μ μισθώνονται προς 550 – 600 ευρώ

Εκρηκτική αποδεικνύεται η αύξηση του κόστους στέγασης, με τις οικογένειες να καλούνται να πληρώσουν ποσά που δεν διαθέτουν για λίγα μόλις τετραγωνικά, ενώ ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι γονείς των φοιτητών που θα σπουδάσουν σε πανεπιστήμια εκτός του τόπου διαμονής τους.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Μαρίας Ορφανάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Κώστας Αράπογλου, είπε ότι οι αυξήσεις αυτές παρατηρούνται στις περιζήτητες περιοχές που είναι το κέντρο και οι οδικές αρτηρίες που οδηγούν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ζητούν “τρελά” ποσά για λίγα τετραγωνικά

Για εξωπραγματικές τιμές μισθωμάτων έκανε λόγο και η πρόεδρος των κτηματομεσιτών Ηρακλείου Άρτεμις Μαυράκη, η οποία μιλώντας στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη ανέφερε ενδεικτικά ότι στα Χανιά, δίχωρα διαμερίσματα των 40 – 50 τ.μ μισθώνονται προς 550 – 600 ευρώ.

Η κ. Μαυράκη επανέλαβε ότι στο κέντρο της πόλης τα διαθέσιμα σπίτια είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα.

Εξάλλου την τελευταία 10ετία και με την καθίζηση της οικοδομικής δραστηριότητας δεν χτίστηκαν νέες οικοδομές και η αγορά δεν έχει τροφοδοτηθεί με καινούρια διαμερίσματα.

Το θέμα λοιπόν της αναζήτησης φοιτητικής στέγης εξελίσσεται φέτος σε πολύ δύσκολο συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια συμπεριλαμβανομένης και της συνεχόμενης αύξησης του κόστους διαβίωσης.

Όπως σημείωσαν, τόσο ο κ. Αράπογλου, όσο και η κ. Μαυράκη οικονομικότερα μισθώματα υπάρχουν σε άλλες περιοχές όπως είναι ο Πόρος ο Κατσαμπάς οι Μεσαμπελιές, η Θέρισσος και τα Καμίνια.

Σε αυτή την περίπτωση όμως ο φοιτητής ή πρέπει να διαθέτει μεταφορικό μέσο ή να χρησιμοποιεί τις συγκοινωνίες.

Πατάρια και ημιόροφοι “βαφτίζονται” διαμερίσματα

Μία άλλη λύση είναι αυτή της συγκατοίκησης. Σύμφωνα με την κ. Μαυράκη αρκετοί είναι αυτοί που θα καταφύγουν σ΄αυτό αφού τα έξοδα θα μοιράζονται ενώ είναι πιθανόν να “βαφτιστούν” διαμερίσματα προς ενοικίαση, χώροι όπως πατάρια, ημιόροφοι και αποθήκες!!

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση των βάσεων έναν σχεδόν μήνα νωρίτερα από το σύνηθες θα δημιουργήσει αναστάτωση στην αγορά και αυτό γιατί ο Αύγουστος είναι ο κατ’ εξοχήν μήνας των διακοπών για τους Έλληνες, ενώ τα σπίτια που προορίζονται για φοιτητική στέγη συνήθως τίθενται προς διάθεση από τον Σεπτέμβρη και έπειτα.

Έως τότε υπάρχει δυσκολία τόσο από τους μεσίτες όσο και από τους ιδιοκτήτες να υποδεχτούν υποψήφιους ενοικιαστές καθώς οι υφιστάμενοι ένοικοι συνήθως τα κρατούν έως και τον Σεπτέμβρη, έως και την ολοκλήρωση της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα και τα σπίτια να είναι κλειστά και να μην είναι διαθέσιμα προς επίδειξη στους ενοικιαστές.

ekriti.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

8 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

8 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

8 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

8 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

8 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

8 hours ago

This website uses cookies.