ΤΟΠΙΚΑ

Κρήτη: 19 χρόνια κάθειρξη στον παππού που «έβλεπε» σεξουαλικά τα τέσσερα εγγόνια του – Το έριξε στο αλκόολ

Ακόμα και τα ίδια του τα εγγόνια, τέσσερα στον αριθμό, «έβλεπε» σεξουαλικά ηλικιωμένος, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών. Και δεν «έβλεπε» μόνο, έκανε κιόλας, προκαλώντας απέχθεια στην ίδια του την οικογένεια όταν πλέον αποκαλύφθηκε η διεστραμμένη συμπεριφορά του «στοργικού» παππού απέναντι στα παιδιά, σε διαφορετικές χρονικές φάσεις της ζωής τους.

Ο 74χρονος σήμερα άνδρας, ο οποίος από τον περασμένο Απρίλιο ήταν προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης, δεν είχε καν το σθένος να παραδεχθεί με ειλικρίνεια ενώπιον του δικαστηρίου το κακό που έκανε στην ίδια του την οικογένεια. Αν και στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο ΜΟΔ Ηρακλείου εμφανίστηκε να ομολογεί τις αποδιδόμενες πράξεις, στην πορεία άλλαξε στάση και τακτική.

Κατά τη διαδικασία της απολογίας του αρνήθηκε τις κατηγορίες, στη συνέχεια τα έριξε στο αλκοόλ, ισχυριζόμενος ότι «δεν θυμάται», ακολούθως προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι ναι μεν άγγιξε τα παιδιά αλλά δεν υπήρχε πονηρή πρόθεση από μέρους του καθώς «όλα έγιναν κατά λάθος». Ίχνος πραγματικής ντροπής και μεταμέλειας. Κατά την απολογία του πάντως στην ανακρίτρια Ηρακλείου ο ίδιος άνθρωπος φέρεται να υποστήριζε με έμφαση ότι «αν έχει διαπράξει τα αποδιδόμενα εγκλήματα, θα ήταν προτιμότερο να αυτοκτονήσει».

Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου αφορούσαν παρελθόντα έτη, όταν τα παιδιά ήταν ακόμα μικρά. Τα όσα ακούστηκαν στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προκαλούν απέχθεια και αποτροπιασμό καθώς ο εν λόγω παππούς εκμεταλλεύτηκε με τον πιο ανήθικο και αισχρό τρόπο την εμπιστοσύνη και την αγάπη των παιδιών του αλλά και των εγγονιών του. Δεν δίσταζε να μιλάει με χυδαίο τρόπο, να απλώνει το χέρι του σε απόκρυφα σημεία όταν κάποιο παιδί κοιμόταν στο σπίτι του για παρέα ή επειδή ο ίδιος ο παππούς το είχε προσκαλέσει να τον βοηθήσει σε κάποια δουλειά, είτε το μετέφερε με το αυτοκίνητο σε εξωσχολική δραστηριότητα.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναφέρθηκε, μετά από σχετική ερώτηση της εισαγγελέως έδρας, ότι πριν από περίπου δύο μήνες, ενώ ο 74χρονος ήταν υπόδικος στις φυλακές της Τρίπολης, άρχισε να εκφράζει την πρόθεση του να κάνει δωρεά σε κόρη του (μητέρα κάποιων εκ των παιδιών) ένα χωράφι που είχε. Σκέψη που, όπως αφέθηκε να εννοηθεί στο δικαστήριο, έγινε εκ του πονηρού και υστερόβουλα, χωρίς φυσικά να βρει το παραμικρό αντίκρισμα από την οικογένεια του.

cretalive.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πως θα φρενάρουμε την άνοια από την οποία πάσχουν χιλιάδες Κρητικοί

Tο 10% του πληθυσμού του ν. Ηρακλείου, ηλικίας πάνω από 60 ετών πάσχει από άνοια, ενώ…

24 mins ago

Επιστολή: Παρανοήσεις και αποσιωπήσεις του κ. Λουκά Μπασιά για την Εθνική Αντίσταση στα Χανιά

Στα πλαίσια του διαλόγου γύρω από την ιστορία λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή: Ο…

28 mins ago

Αθώωση Παπαντωνίου: Το σκεπτικό και η θεία από τη Νιγηρια – Δηλώνει ότι δικαιώθηκαν οι πολιτικοί του αγώνες

Τέλος σε ακόμα μια δικαστική έρευνα με πρωταγωνιστή υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που φέρεται να δωροδοκήθηκε για…

40 mins ago

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Ο πληθωρισμός, τα άπιαστα ενοίκια και το υψηλό κόστος ζωής έχουν «λυγίσει» τους νέους, οι οποίο δυσκολεύονται…

54 mins ago

27 στις 50 επέστρεψαν στη βίαιη σχέση λόγω… φτώχειας και έλλειψης δομών φιλοξενίας

Ελλείψει υποστήριξης, οι κακοποιημένες γυναίκες επιστρέφουν στην πλειονότητά τους στην βίαιη σχέση από την οποία…

56 mins ago

This website uses cookies.