Στις αποθήκες παραμένουν αδιάθετες τεράστιες ποσότητες κρητικής σταφίδας, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση, στα σταφιδοχώρια του νομού Ηρακλείου ενώ ο πρόεδρος της ΚΣΟΣ Γ. Ξυλούρης με δηλώσεις του στο “Ράδιο Κρήτη”, ξεκαθάρισε ότι το ποιοτικό προϊόν θα αγοραστεί κανονικά, έστω και τώρα, από τη συνεταιριστική οργάνωση.
Παραγωγοί, με τηλεφωνικές τους παρεμβάσεις στο σταθμό και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, σημείωσαν ότι περίπου 150-200 τόνοι είναι απούλητοι μέσα στις αποθήκες, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να βρίσκονται σε ένα οικονομικό αδιέξοδο.
“Ακούσαμε τις παροτρύνσεις των συνδικαλιστών, παράξαμε σταφίδα και τώρα δεν βγάζουμε ούτε το κόστος!”, σημείωσαν με αγανάκτηση.
Ο πρόεδρος της ΚΣΟΣ, πάντως, ξεκαθάρισε ότι όποιος παρήγαγε ποιοτική σταφίδα, η συνεταιριστική οργάνωση θα την αγοράσει ενώ σημείωσε ότι η συνεταιριστική οργάνωση ήδη έχει αγοράσει ποσότητα περίπου 250 τόνων που διατέθηκε αποκλειστικά στην ελληνική αγορά και μοιραία το προϊόν έμεινε εκτός διεθνών αγορών, συνεπεία και της πανδημίας!
“Ο κορωνοϊός έριξε κατά πολύ τη ζήτηση. Η διάθεση έπεσε από τους 6.000 τόνους στους 4.000. Έχει γίνει μεγάλη ζημιά και με την τουρκική σταφίδα στην ελληνική αγορά. Οι Τούρκοι δυστυχώς την παίρνουν έτοιμη, χύμα και τη διαθέτουν προς 1,20 ευρώ!”, δήλωσε ο κ. Ξυλούρης ενώ επανέλαβε πολλές φορές ότι σε τιμή 1,80 για τον άσσο και 1,60 για το δυάρι, η ΚΣΟΣ θα αγοράσει όποια ποσότητα της διατεθεί από τους παραγωγούς.
Το βράδυ του Σαββάτου, 23 Νοεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης…
Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενόψει της αυριανής διαδικασίας εκλογής προέδρου (Κυριακή 24 Νοεμβρίου). Σύμφωνα με ανακοίνωση…
Σε πολύ δύσκολη θέση είναι οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ που υποστηρίζουν σθεναρά το Ισραήλ, καθώς μετά…
Η 29η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, COP29, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα…
Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν το φετινό καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες καθιστώντας το, το πιο ζεστό σε βάθος σαρακονταετίας…
Η βουλευτής Χανίων αποκαλύπτει, σε συνέντευξή της στα «Νέα» και στον Χρήστο Χωμενίδη, το παρασκήνιο…
This website uses cookies.