ΤΟΠΙΚΑ

Κρήτη: Oι Αμερικανοί είναι οι πιο ενθουσιώδεις και… ανοιχτοχέρηδες τουρίστες

Σημαντικό αριθμό επισκεπτών από την Αμερική, σίγουρα περισσότερους από τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε φέτος στην Κρήτη.

Έρχονται είτε μεμονωμένα, είτε με μικρά γκρουπ, οι περισσότεροι με πτήσεις μέσω Αθηνών, μένουν σε ξενοδοχεία 5 αστέρων και συνδυάζουν το ταξίδι με επισκέψεις και σε άλλα νησιά κυρίως την Σαντορίνη και την Μύκονο.

Σύμφωνα με την κ. Μαριλένα Μαμαλάκη πρώην πρόεδρο του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης και Θήρας, οι Αμερικανοί δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και την γαστρονομία του νησιού, τους αρέσει να επισκέπτονται πολλά διαφορετικά μέρη, αρχαιολογικούς χώρους και τοπικές αγορές και κάνουν διθυραμβικά σχόλια για το νησί.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι Αμερικανοί είναι αυτοί που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στην διάρκεια των διακοπών τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας και μεταξύ αυτών το Ηράκλειο και τα Χανιά, στην ημερήσια δαπάνη προηγούνται οι Αμερικανοί με 232 ευρώ και ακολουθούν οι οι Γάλλοι με 184 ευρώ την ημέρα, ενώ Γερμανοί και Βρετανοί ξοδεύουν τα ίδια, δηλαδή 180 ευρώ.

Την πεντάδα αυτών που ξοδεύουν τα περισσότερα συμπληρώνουν οι Ιταλοί, με 166 ευρώ την ημέρα.

Το μεγαλύτερο κομμάτι των αγορών αφορά σε σουβενίρ και τοπικά προιόντα.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το ταξιδιωτικό budget του μέσου Αμερικανού αγγίζει τα 2.000 δολάρια ανά άτομο την εβδομάδα, από το οποίο το 25% πηγαίνει στην διαμονή και το 15% στην διατροφή.

Οι βασικοί προορισμοί που έλκουν τους Αμερικανούς τουρίστες με βάση τα δεδομένα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αλλά και των πρακτόρων που εμπλέκονται στην αγορά αυτή, είναι το νότιο Αιγαίο με βασικότερους προορισμούς τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Ωστόσο σημαντικό ρεύμα διαπιστώνεται πλέον και προς την Κρήτη και τη Ρόδο, ενώ τουλάχιστον δύο τρεις διανυκτερεύσεις πραγματοποιούνται στην Αττική.

ekriti.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πάπας Φραγκίσκος: Να ερευνηθεί αν στην Γάζα διαπράχθηκε γενοκτονία

“Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, όσα συμβαίνουν στην Γάζα έχουν χαρακτηριστικά γενοκτονίας. Θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί…

5 hours ago

ΗΠΑ: Έδωσαν άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα για να πλήξει τη ρωσική επικράτεια – Ρωσία: «Μπορεί να οδηγήσει σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Σοβαρή εξέλιξη στις ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν - λίγες μόλις εβδομάδες πριν αποχωρήσει…

5 hours ago

Σάκης Καράγιωργας: Ο θρυλικός πανεπιστημιακός που επί χούντας έβαζε βόμβες – Η συγκλονιστική απολογία του στο στρατοδικείο

Κάθε φορά που πλησιάζει η επέτειος της μεγαλειώδους λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εμφανίζονται οι γνωστοί –…

8 hours ago

«Αργυρώ Πολυχρονάκη-Κοκοβλή: Ζωή σαν μυθιστόρημα» – Τη Δευτέρα η η διαδικτυακή συνάντηση στη μνήμη της

Στο πλαίσιο του κύκλου Διαδικτυακές Συναντήσεις που διοργανώνει ο Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη…

8 hours ago

Κινέζοι αεροναυπηγοί επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Τι είδους συνεργασία προωθείται

Eπίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Nanjing University of Aeronautics and Astronautics (NUAA) πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημίου Κρήτης,…

8 hours ago

Κολυδάς κατά μετεωρολόγων: «Aντί να ζητήσουν συγγνώμη, λαβώνουν την επιστήμη»

Σε ανάρτηση προέβη ο Θοδωρής Κολυδάς, μετεωρολόγος και διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με αφορμή…

8 hours ago

This website uses cookies.