Κραδασμοί: Την παραίτηση Στουρνάρα ζητά ο Καμμένος για τα περί εκκένωσης νησιών

Την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών για την υπόθεση της εκκένωσης των νησιών, ζήτησε από το βήμα της Βουλής οΠάνος Καμμένος, στη διάρκεια επερώτησης προς τον υπουργό Εσωτερικών για ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από την πλευρά του, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης σημείωσε ότι «η ανοησία οποιουδήποτε ξένου διεθνούς υπαλλήλου δεν εκφράζει την ελληνική πολιτική» κάτι που θεωρήθηκε έμμεση παραδοχή ότι η εκκένωση των νησιών τέθηκε από την τρόικα.

«Η ανοησία ενός οποιουδήποτε ξένου διεθνούς υπαλλήλου δεν εκφράζει την ελληνική πολιτική. Την πολιτική για το Αιγαίο την εκφράζει η κυβέρνηση αξιόπιστα και μαχητικά και να είστε βέβαιοι ότι και στην πράξη αυτή η πολιτική επιδιώκεται να κατοχυρωθεί από τον Αντώνη Σαμάρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.
Λίγα λεπτά αργότερα όμως ανασκεύασε λέγοντας: «Με διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε δήλωση ξένου αξιωματούχου. Μόνο η εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση είναι αυτή που χαράζει την εθνική στρατηγική».
«Ο Υπουργός ήταν σαφέστατος και προκύπτει θέμα παραίτησης του Υπουργού Οικονομικών και το θέτουμε. Γιατί ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε ειπώθηκε κάτι τέτοιο από την τρόικα. Τώρα φαίνεται ότι η ανοησία τελικά ειπώθηκε, άρα ή ο κ.Στουρνάρας λέει ψέματα ή ο κ. Στυλιανίδης . Εγώ πιστεύω τον κ. Στυλιανίδη και ζητώ την παραίτηση του κ. Στουρνάρα» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχαν σημειώσει πως τα κατοικημένα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και περιλαμβάνονται στην ΑΟΖ, ενώ χωρίς τους κατοίκους τους εξαιρούνται. «Αυτά τα νησιά είναι η Ελλάδα και δεν έχει κανένα δικαίωμα να την αδειάσει, κανείς, να την νοικιάσει ή να την πουλήσει» είχε αναφέρει ο κ. Καμμένος, παρατηρώντας αργότερα πως «χτυπάνε στο να κόψουν εκείνα τα κονδύλια που είναι το οξυγόνο για τη διατήρηση της πατρίδας μας».

ΣΥΡΙΖΑ: Το θράσος έχει ξεπεράσει κάθε όριο
Να δεσμευτεί ότι απορρίπτει εκ των προτέρων κάθε συζήτηση περί εκκένωσης μικρών νησιών, με το επιχείρημα ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καλούν την κυβέρνηση 14 νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρουν οι βουλευτές σε δήλωσή τους, «το θράσος των δανειστών, που πλέον συμπεριφέρονται ανοικτά ως κατακτητές, έχει ξεπεράσει κάθε όριο».
«Ο σύγχρονος ξεριζωμός που προτείνεται με την ψυχρή λογική των αριθμών, δείχνει για ακόμα μια φορά ξεκάθαρα το επίπεδο των διαπραγματεύσεων που διεξάγεται μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών και την ενδοτικότητα της ελληνικής πλευράς», προσθέτουν.
Την ίδια ώρα, ο Μανώλης Γλέζος, σε δήλωσή του με αφορμή το Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχολιάζει, μεταξύ άλλων: «Στην Ελλάδα, αυτή τη μικρή μα όχι ασήμαντη γωνιά της Ευρώπης, χαμηλόβαθμοι ευρωπαίοι υπάλληλοι τόλμησαν, λίγες μόνο μέρες νωρίτερα, να ζητήσουν το αδιανόητο: να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά με λιγότερους από 150 κατοίκους, για λόγους… οικονομίας!
Η πανηγυρίζουσα για το Νόμπελ Ειρήνης Ευρωπαϊκή Ένωση ας σκεφτεί μόνο ότι ένα από τα μικρότερα αιγαιοπελαγίτικα νησιά, η Κέρος των Κυκλάδων, έχει χαρίσει στην ανθρωπότητα το μεγαλύτερο μέρος από τα έργα που εκπροσωπούν τον κυκλαδικό πολιτισμό. Ας σκεφτούν, ακόμα, την ιερότητα ενός άλλου μικρού νησιού, της Δήλου. Και μετά, ας πάνε να παραλάβουν το βραβείο τους, αν πιστεύουν ακόμα πως έχουν κάνει ό,τι μπορούσαν και ό,τι έπρεπε να κάνουν για το λαό μας».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

3 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

3 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

3 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

4 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

4 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

6 hours ago

This website uses cookies.