ΘΕΣΕΙΣ

Κρατάει τελικά το ‘‘διαμάντι’’ η Άννα Διαμαντοπούλου!

Του Γιώργου Ουρανού

Για μια ηγεσία με  στοχασμό και αποφασιστικότητα

Το διαμάντι που όχι μονο αστράφτει, αλλά χαράζει και το απόλυτο άγονο πεδίο!

Η ΄΄ξύλινη γλώσσα΄΄

Είναι ένα κοινό γνώρισμα της μεγάλης πλειονότητας των πολιτικών, όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και των Ευρωπαίων, οι γενικολογίες, οι αοριστολογίες αλλά ακόμη και οι πομπώδεις εκφράσεις που συνεχώς  χρησιμοποιούν στην ομιλία τους στη προσπάθειά τους να εντυπωσιάσουν τον συνομιλητή τους, ή το  ακροατήριό τους . Αυτό το μοτίβο έκφρασης και ομιλίας σε συνδυασμό με το καταγγελτικό ύφος και την ανάλλογη χροιά της φωνής τους, θα ονομάζαμε ως τη  ΄΄ξύλινη γλώσσα  των πολιτικών’’. Και βέβαια αυτή η ξύλινη γλώσσα εκτιμούμε πως τις περισσότερες φορές ταυτίζεται και με τη ΄΄ξύλινη σκέψη΄΄ τους! Υπάρχουν όμως και οι ελάχιστες εξαιρέσεις από αυτούς, Έλληνες και Ευρωπαίοι, που ο λόγος τους είναι απλός και συγκεκριμένος ωσάν να είναι ο λόγος μιας διαλογικής συζήτησης όπως αυτές γίνονται καθημερινά ανάμεσα σε φίλους, σε συνεργάτες, ή σε συγγενείς. Αυτός είναι ο τρόπος επικοινωνίας που προτιμούμε με εκείνους, όλοι εμείς οι απλοί πολίτες που θέλουμε να εμπιστευτούμε τη δρομολόγηση των μελοντικών μας σχεδίων σε κάποιους που θα μας αντιπροσωπεύουν αφού τη Δημοκρατία μας την διαλέξαμε για νάναι αντιπροσωπευτική.

Το αεικίνητο του πολιτικού προσώπου

Ωστόσο ανατρέχοντας στην  πολιτική ιστορία της χώρας μας  μπορούμε να βρούμε πολιτικά πρόσωπα που υπηρέτησαν με τέτοια αυταπάρνηση τη χώρα και τους πολίτες της που οι θητείες τους έχουν μείνει παροιμιώδεις. Στο επίπεδο των πρωθυπουργών θα μπορούσαμε να απαριθμίσουμε τον Χαρίλαο Τρικούπη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Νικόλαο Πλαστήρα, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και τον Κώστα Σημίτη. Όλοι τους υπήρξαν ζηλωτές της τήρησης των θεσμών της Δημοκρατίας μας, και πάνω απ΄όλα έβλεπαν το μέλλον της πατρίδας μας. Όλοι τους τόσο κατά τις θητείες τους ως πρωθυπουργοί, όσο και από τις άλλες πολιτικές θέσεις τις οποίες τους είχαν εμπιστευθεί, διακρίθηκαν από το ότι πάντα η πρώτη τους προτεραιότητα ήταν, η ανάδειξη  πρωτοβουλιών για την διαμόρφωση ευνοϊκότερων θέσεων για τους Έλληνες πολίτες. Η αφοσίωσή τους σε αυτό το σκοπό, τους έκανε να μην ησυχάζουν ημέρα και νύχτα, αλλά να είναι υπερεργατικοί και αεικίνητοι στα καθήκοντά τους.

Η αφοπλιστική ειλικρίνεια και η απόλυτη αποφασιστικότητα

Ένα τρίτο κορυφαίο  χαρακτηριστικό του πολιτικού προσώπου, είναι τόσο η καθαρότητα στη σκέψη ή αλλιώς η ειλικρίνειά του χωρίς όρους, όσο όμως και η ικανότητά του στο να αναλαμβάνει υψηλά ρίσκα για τους πολίτες της χώρας, που όμως θα προστατεύονται και με το απαραίτητο δίχτυ ασφαλείας! Η καθαρή του σκέψη θα είναι το κίνητρο που θα εμπνέει τους πολίτες ώστε να καθίστανται αρωγοί στις κυβερνητικές προσπάθειες και η ανάληψη των υψηλών ρίσκων θα σηματοδοτεί την εξέλιξη και την βελτίωση της θέσης των πολιτών. Χωρίς την ανάληψη υψηλών ρίσκων δεν δημιουργούνται συνθήκες προόδου.   

Η ανάγκη για μια ΄΄ Αναγέννηση΄΄ της Ελλάδας

Η χώρα μας δυστυχώς αντί να βρίσκεται σε κορυφαία θέση στην Ευρώπη, αφού απολαμβάνει ήδη πενήντα ολόκληρα χρόνια ειλικρινούς και εποικοδομητικής Δημοκρατίας, κατατάσσεται στις τρείς τελευταίες χώρες των 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις δυσμενέστερες οικονομικές συνθήκες για τους πολίτες της! Στο πως καταφέραμε να φτάσουμε στη θέση αυτή ‘’της πικρής αίσθησης΄΄, είναι επίσης μια πικρή ιστορία με πολλές αιτίες και πολλούς συντελεστές, που δεν προτιθέμεθα σήμερα να αναλύσουμε. Οι Έλληνες πολίτες βιώνουν συνθήκες΄΄ Γολγοθά΄΄ σε ότι αφορά τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους, και περισσότερο από όλους οι νέοι μας που ήδη βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία. Η απογοήτευση και η αβεβαιότητα για το μέλλον τους πολιτών και νεολαίων συνεχώς μεγεθύνεται και κορυφώνεται. Οι προβλέψεις για το μέλλον καθίστανται ολοένα και πιο δυσοίωνες. Δεν υπάρχει λοιπόν πλέον ΄΄συνήθη’’ και ‘’ευθύγραμμη λύση ‘’ με την έννοια της τακτοποίησης των διοικητικο-οικονομικών δεδομένων του κράτους, θέμα το οποίο επιχείρησε τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο όμως και οι τωρινές κυβερνήσεις της συντηρητικής παράταξης με απόλυτη αποτυχία. Οι Έλληνες πολίτες όχι μόνο παρέμειναν φτωχοί, αλλά και συνεχίζουν να φτωχαίνουν! Χρειάζονται ρηξικέλευθες αποφάσεις και συγκρούσεις σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει η χώρα μας να αναδυθεί από το βαθύ χάσμα που βρίσκεται τώρα και μια δεκαπενταετία τουλάχιστον. Είναι ανάγκη λοιπόν να επιχειρηθεί μια πραγματική ‘’Αναγέννηση’’ της Ελλάδας.  

Ο ρόλος των διαμαντιών και η ‘’φτώχεια΄΄ της χώρας μας

Τα διαμάντια που όπως ξέρουμε είναι φυσικά υλικά δημιουργημένα με φυσικές διεργασίες στα έγκατα της γης, εξυπηρετούν δυο σκοπιμότητες. Η πρώτη είναι στο πως δημιουργούν λαμπερές συνθήκες καλαισθησίας και ομορφιάς! Ο δεύτερος είναι στο ότι μπορούν να χαράζουν ακόμη και το απόλυτο άγονο, το αβέβαιο, το άβατο μέλλον όπου κανείς δεν έχει τις δυνατότητες να έχει πρόσβαση.  Για τα διαμάντια δεν υπάρχουν φυσικά εμπόδια . Μπορούν να αστράφτουν μα και να χαράζουν τα πάντα ! Να ανοίγουν ορίζοντες σε σκοτεινά και άγονα τοπία! Σε αυτά τα σκοτεινά και άγονα τοπία βρίσκεται σήμερα η χώρα μας και από αυτά κάποιος ή κάποια ηγέτης  ως ένας πρωτοπόρος της καινοτομίας , με αποφασιστικότητα  και με ισχυρή βούληση κοινωνικού θάρρους , θα μπορέσει να μας  αποδεσμεύσει.

Η Διαμαντοπούλου και το φυσικό ΄΄διαμάντι΄΄

Θεωρούμε λοιπόν πως όποιος πολιτικός συγκεντρώνει τις παραπάνω τρεις συνθήκες πολιτικής σκέψης και δράσης, δηλαδή του ειλικρινούς λόγου, του αεικίνητου της πολιτικής του δράσης όσο και του υψηλού του θάρρους και της αποφασιστικότητας του, θα μπορεί να λειτουργήσει σαν το διαμάντι που δεν αναγνωρίζει εμπόδια αλλά είναι πάντα μπροστά χαράζοντας ορίζοντες και μέλλον. Έτσι λοιπόν ο πολιτικός που κρατεί το διαμάντι μοιάζει σαν ένας άλλος Δίας που κρατούσε τους κεραυνούς του. Ένας τέτοιος λοιπόν πολιτικός που με πολύ βεβαιότητα μπορεί να κρατήσει το πολιτικό διαμάντι της φυλής μας, που θα χαράξει το μέλλον της χώρας μας,  είναι η Άννα Διαμαντοπούλου! Είναι η πολιτικός που συγκεντρώνει με πολύ βεβαιότητα και τα τρία παραπάνω χαρακτηριστικά και αποτελεί ισχυρό πολιτικό κεφάλαιο της χώρας μας.

 

Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί

Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες δίνεται η ευκαιρία στους Έλληνες πολίτες που ενστερνίζονται μια προοδευτική κατεύθυνση για τη διακυβέρνηση της χώρας μας, να επιλέξουν για εκείνο το πολιτικό πρόσωπο που ως αρχηγός της Δημοκρατικής παράταξης θα προσπαθήσει να χαράξει τις κατευθυντήριες γραμμές για μια άλλη πορεία της χώρας, πέρα από τις συντηρητικές πολιτικές που κρατούν σε απόλυτη ομηρεία τους μη προνομοιούχους Έλληνες πολίτες. Θα χρειαστούν ρηξικέλευθες αποφάσεις και συγκρούσεις με κατεστημένα συμφέροντα που λειτουργούν σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. Η επιλογή της Άννας Διαμαντοπούλου που χαρακτηρίζεται ως μια γνήσια εκπρόσωπος των θέσεων της Ευρωπαϊκής Σοδιαλδημοκρατίας κρίνουμε πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους Έλληνες προοδευτικούς που θα πρέπει να αγκαλιαστεί για να μην χαθεί μια πολύτιμη ευκαιρία που ήδη έχει παρουσιαστεί!

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Διώχνουν τον παπά Δημήτρη Λουπασάκη και από τα Χανιά

«Φεύγει και από τα Χανιά ο παπά Δημήτρης Λουπασάκης. Η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ξαναβγάζει…

4 hours ago

Άννα Διαμαντοπούλου: Ζητώ από τον τόπο του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη ψήφο εμπιστοσυνης – Δεν επιλέγουμε απλά πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά επόμενο κυβερνήτη

Γεμάτο ήταν το καφέ "Κήπος" κατά την εκδήλωση που πραγματοποίησε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…

4 hours ago

“11 χρόνια μετά ο Παύλος ζει!”: Μαζική η κινητοποίηση και στα Χανιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από φασίστες

Μαζικά και στα Χανιά φοιτητές, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και κινημάτων αλλά και απλοί πολίτες τίμησαν…

4 hours ago

Στις πόσες αγαθοεργίες ξεπλένονται τα εγκλήματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού;

Της Γεωργίας Χαραλάμπους * Αποτελούν τουλάχιστον πρόκληση στα αντιπολεμικά αισθήματα του λαού μας οι αναρτήσεις…

5 hours ago

Βροχή χρυσάφι για τα ελαιόδεντρα στην Κίσαμο…. έστω κι αν άργησε!

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης, πρώην Διευθυντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών, γεωπόνος – ερευνητής με…

7 hours ago

Η Οδύσσεια των νεοδιόριστων –πρώην αναπληρωτών μέχρι πριν λίγες μέρες- συνεχίζεται….

Άρθρο του Αποστολή Στεργιόπουλου * Ο αγώνας για ζωή, μισθούς αξιοπρεπείς, δουλειά με δικαιώματα μονόδρομος…

7 hours ago

This website uses cookies.