ΤΟΠΙΚΑ

Κραυγή αγωνίας από τους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χανίων: Μας έχουν αφήσει χωρίς καθηγητές. Ψεύτικες οι εξαγγελίες της πολιτείας

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και έλλειψη καθηγητών. Αυτή είναι η πραγματικότητα για πολλά ΕΠΑΛ στο νομό Χανίων δημιουργώντας τεράστιο προβληματισμό στους μαθητές που βλέπουν να τους στερούν το δικαίωμα στην παιδεία. Η κατάσταση και στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων είναι άσχημη αφού στο Τμήμα Υγείας Πρόνοιας λείπουν 6 καθηγητές ειδικότητας σε σύνολο 10!

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων κ. Λιόντος μίλησε για “αθλιότητα” αφού με όλα αυτά που συμβαίνουν στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων αφαιρείται το δικαίωμα ακόμη και της διεκδίκησης μίας μικρής βελτίωσης των όρων εργασίας τους με ένα χαρτί που θέλουν να πάρουν:

Είναι όχι απλά αντιεκπαιδευτικό, αντιμορφωτικό, είναι αθλιότητα με την έννοια ότι αναγκάζουν μεροκαματιάρηδες ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να βρουν μια δουλειά, με οικογένειες οι περισσότεροι και αυτό ουσιαστικά τους το καταργεί, ακόμη και αυτό το να πάρω ένα χαρτί για να διεκδικήσω καλύτερους όρους εργασίας, τους το καταργεί στην πράξη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στο Εσπερινό Χανίων καταργεί την ειδικότητα και η πλησιέστερη ειδικότητα είναι στο Ηράκλειο. Τι τους λέει δηλαδή; Ή πάτε στο Ηράκλειο ή παρατήστε την ειδικότητα! Είναι απίστευτο! Διεκδικούμε τα αυτονόητα στον 21ο αιώνα…

Χαρακτηριστική είναι και η επιστολή των μαθητών των τμημάτων των Ιατρικών Εργαστηρίων και των Βοηθών Φαρμακείου του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χανίων παρέδωσαν προς τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων όπου επισημαίνουν τα προβλήματά τους εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για τη μη τήρηση των εξαγγελιών εκ μέρους της Πολιτείας σε σχέση με την έγκαιρη τοποθέτηση εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Η επιστολή τους έχει ως εξής:

Οι μαθητές των τμημάτων των ιατρικών εργαστηρίων και των βοηθών φαρμακείου του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χανίων

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι από την έναρξη του διδακτικού έτους μέχρι και σήμερα στα τμήματά μας, των ιατρικών εργαστηρίων και των βοηθών φαρμακείου του εσπερινού ΕΠΑΛ Χανίων, έχουν πραγματοποιηθεί ελάχιστες διδακτικές ώρες. Αιτία, όπως πληροφορούμαστε, είναι η έλλειψη διδακτικού προσωπικού για τα μαθήματα των ειδικοτήτων. Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών, κάτι που σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον θα χαθούν και άλλες διδακτικές ώρες, άγνωστο σε εμάς πόσες.

Γνωρίζετε ασφαλώς ότι οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ καταβάλλουμε σκληρές προσπάθειες για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση. Εργαζόμενοι, με αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις, παλεύουμε καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες για να ανταποκριθούμε και στις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η φοίτησή μας στο σχολείο. Δυστυχώς είναι αποκαρδιωτικό να διαπιστώνουμε ότι οι εξαγγελίες της πολιτείας για έγκαιρη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία αποδεικνύονται αναληθείς. Θεωρούμε τέλος εξοργιστικό να μην υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση, για επίσημο χρονοδιάγραμμα έναρξης των μαθημάτων, ενώ έχει περάσει παραπάνω από μήνας από την έναρξη του διδακτικού έτους.

Γι αυτούς τους λόγους που εκθέσαμε παραπάνω εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας σε εσάς, τον επικεφαλής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων. Σας ζητούμε να μεριμνήσετε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας για να δοθεί τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Σας πληροφορούμε ακόμη ότι είμαστε αποφασισμένοι να αναδείξουμε δημόσια το πρόβλημα απευθυνόμενοι τόσο στα ηλεκτρονικά όσο και στα έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Την διαμαρτυρία μας διαβιβάζουμε επίσης στην τοπική ΕΛΜΕ και στην Περιφέρεια Κρήτης, φορείς που εμπλέκονται άμεσα στην λειτουργία της εκπαίδευσης.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

6 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

7 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

7 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

7 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

7 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

7 hours ago

This website uses cookies.