Categories: ΤΟΠΙΚΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 11πμ στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

Μετά το διάβημα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω του Αντιπεριφερειάρχη την προηγούμενη εβδομάδα, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και αποφάσισε να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15/10 στις 11πμστην Αντιπεριφέρεια Χανίων και να ζητήσει απάντηση από το Υπουργείο επάνω στα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Είναι γνωστή η δραματική κατάσταση που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι του νομού Χανίων. Στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με τις χαμηλές τιμές στα κτηνοτροφικά προϊόντα που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής, τη παρατεταμένη ξηρασία που έχει δημιουργήσει αυξημένες ανάγκες για κατανάλωση ζωοτροφών. Προστίθενται όπως ενημερωνόμαστε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν βγει εκτός πληρωμής για αδικαιολόγητους λόγους.Όπως ότι  δεν λαμβάνονται υπόψη που είναι η εκμετάλλευση (ορεινά), αλλά ο τόπος μόνιμης κατοικίας τον περισσότερο χρόνο. Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο, διότι έχουμε πρόβλημα στις μετακινήσεις των παιδιών μας στα σχολεία και γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να μένουμε τον περισσότερο χρόνο στα πεδινά για να τα πηγαίνουμε σχολείο. Επίσης περιμένουμε την εκκαθάριση εξισωτικής αποζημίωσης, η οποία δεν μπήκε την 1η Οκτώβρη που είχε ανακοινωθεί. Ζητάμε να εκταμιευτεί το συντομότερο δυνατόν γιατί βρισκόμαστε σε απελπιστική οικονομική κατάσταση, με κίνδυνο να μην μπορούμε να παράγουμε. Αδυνατούμε να πληρώσουμε το στρεμματικό φόρο, όσο λίγος κι αν είναι και οδηγούμαστε στην ολοκληρωτική καταστροφή του μικρομεσαίου που είναι το σύνολο των κτηνοτρόφων του νομού μας. Τα προβλήματα μας είναι πολύ περισσότερα. Ζητάμε επίσης να μην θεωρούνται βοσκοτόπια όσα χωράφια μας θεωρούνται δασικές εκτάσεις που γίνεται σκόπιμα για να δοθούν αργότερα στις πολυεθνικές που αυτό θα μας οδηγήσει πιο γρήγορα στον αφανισμό αφού δεν μπορούμε να επιβιώσουμε χωρίς χωράφια. Τέλος, η δυσμενής αντιμετώπιση από την τράπεζα Πειραιώς, πρώην Αγροτική για τα δάνεια που έχουμε πάρει, επιβεβαιώνει τις αντιδράσεις μας για το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας.

Το ΔΣ του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ν. Χανίων

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πρώτος με 10 μονάδες διαφορά ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τη…

11 hours ago

Σοβαρές καταγγελίες από μηχανικούς Χανίων για παρατυπίες σε δικαστικό έλεγχο – Αποφάσισαν αποχή

Μηχανικοί των Χανίων καταγγέλλουν σοβαρές παρατυπίες κατά τη διάρκεια δικαστικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε τεχνικά…

12 hours ago

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης με το πουρμπουάρ και την φορολόγησή…

13 hours ago

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους νομοθέτες ως προϊόντα περίπου όσο επικίνδυνα…

13 hours ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στις 10 το βράδυ το εκλογικό αποτέλεσμα – Πάνω από 150.000 τα νέα μέλη

Για αποτέλεσμα στις 10 το βράδυ και συμμετοχή πάνω από 300.000 ψηφοφόρους έκανε το μέλος…

13 hours ago

Φαράγγι της Σαμαριάς: “Ταβάνι” τα 1.000 άτομα την ημέρα

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει ότι παρατείνεται το μέτρο του μέγιστου…

13 hours ago

This website uses cookies.