ΤΟΠΙΚΑ

Κτηνοτρόφοι Κρήτης: Δεν πρόκειται να δώσουμε τα ζώα μας για 6 και 7 ευρώ

Ενδεχομένως πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλουν φέτος οι καταναλωτές προκειμένου να αγοράσουν αρνί και κατσικάκι για το πασχαλινό τραπέζι.

Την ίδια ώρα οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης αντιδρούν για υο”Καλάθι του Πάσχα” που αναμένεται να ανακοινωθεί καθώς μέσα σε αυτό θα ενταχθεί όπως φαίνεται το αρνί και το κατσίκι.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος των επαγγελματιών κτηνοτρόφων νομού Ηρακλείου Γιώργος Τζουλιαδακης, φέτος η παραγωγή είναι μειωμένη καθώς έχει μειωθεί σε μεγάλο ποσοστό το ζωικό κεφάλαιο.

Όπως εκτιμά, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει επάρκεια κρέατος μέσα στις γιορτές μπορεί όμως και η παραγωγή που θα υπάρχει μέχρι τότε να μην είναι αρκετή.

Οι εκτιμήσεις του κλάδου θέλουν την τιμή για το αρνάκι και το κατσικάκι φέτος να προσεγγίζει πάνω κάτω τα περσινά επίπεδα για τον καταναλωτή, αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κλείσουν τιμές, όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ηρακλείου, Βασίλης Δατσέρης.

Ο κ. Δατσέρης σημειώνει ότι αν το αρνάκι και το κατσικάκι, πάρουν μεγάλη αύξηση φέτος, ο καταναλωτής δεν θα αντέξει να το αγοράσει.

Κι όλα αυτά την ώρα που το κόστος για τους κτηνοτρόφους παραμένει γύρω στα 6 ευρώ ανά κιλό κρέατος όσον αφορά στο αρνάκι γάλακτος.

Όπως λένε ο μόνος πού θα βγει ζημιωμένος αν στο καλάθι του Πάσχα συμπεριληφθεί το αρνάκι και το κατσικάκι θα είναι ο παραγωγός.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων του Μυλοποτάμου Γρύλλος Παπαδάκης ο οποίος μιλώντας επίσης στο Ράδιο Κρήτη, δήλωσε πως βρισκόμαστε πολύ πιο κάτω σε σχέση με πέρσι σε ότι αφορά στην παραγωγή και εκτίμησε ότι η τιμή φέτος στην αγορά θα είναι στα ίδια επίπεδα με τα περσινά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη αυτό που λένε όλοι οι συνάδελφοι του είναι ότι δεν πρόκειται να δώσουν αμνοεριφια για σφάξιμο με τιμή 6 και 7 ευρώ το κιλό. Ικανοποιητική τιμή για μας θα ήταν τα 9 με 9,5 ευρώ, λέει χαρακτηριστικά ο Γρύλος Παπαδάκης.

Οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης βρίσκονται σε στάση αναμονής και περιμένουν το επόμενο διάστημα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση γύρω από την τιμή στο κρέας του αρνιού και του κατσικιού, κρέατα που παραδοσιακά πρωταγωνιστούν στο πασχαλινό τραπέζι.

ekriti.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η επιμονή των εταιρειών να περιορίζουν την ικανότητα των καταναλωτών να επισκευάζουν τα προϊόντα τους | Βίντεο

Η εταιρεία John Deere, κορυφαίος κατασκευαστής γεωργικών μηχανημάτων, εφαρμόζει πολιτικές που περιορίζουν τους αγρότες από…

2 hours ago

Χρονιά αποφάσεων για τις εξορύξεις στην Κρήτη το 2025

Εντός του 2025, πιθανόν κατά τους πρώτους μήνες του έτους, αναμένεται η απόφαση της αμερικανικής…

3 hours ago

Αρχιτεκτονικό γραφείο στα Χανιά στους φιναλίστ των ελληνικών “Όσκαρ” αρχιτεκτονικής

Στις 27 Ιανουαρίου 2025 στο αμφιθέατρο του Ωδείου Αθηνών θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των βραβείων…

4 hours ago

Αθωωτική η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για την 56χρονη από το Ρέθυμνο

Εκδικάστηκε η υπόθεση της ρεθυμνιώτισας, Αγαθής Μαρκοπούλου, η οποία κατηγορούνταν για κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου στην Κωνσταντινούπολη…

4 hours ago

Χερσόνησος: Νεαροί έκλεβαν χρήματα που έβγαζαν παιδιά από τα κάλαντα

Βίαιη φραστική - και όχι μόνο - επίθεση που συνοδεύτηκε από αφαίρεση χρημάτων που προέρχονταν…

4 hours ago

Η Κρήτη στο επίκεντρο της νέας ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού

Σημαντική αλλαγή στο σκηνικό του καιρού προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες, με την Εθνική Μετεωρολογική…

4 hours ago

This website uses cookies.