Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντοπούλου: Θεσμικό ατόπημα η δρομολόγηση της διαδικασίας ανάθεσης των διερευνητικών εντολών

Για θεσμικό ατόπημα να δρομολογηθεί η διαδικασία ανάθεσης διερευνητικών εντολών με αντισυνταγματική σπουδή κάνει λόγο η Πρόεδρος της Βουλής. «Δεν είχα θεσμική ενημέρωση για την παραίτηση της κυβέρνησης» τόνισε χαρακτηριστικά η Ζωη Κωνσταντοπούλου κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της ΝΔ

Να διερευνήσει το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή ζήτησε ο Βαγγέλης Μεΐμαράκης από την Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνάντησή τους στη Βουλή από τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΝΔ παρέλαβε την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Αυτονόητη υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ στο αίτημά σας, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου -επικρίνοντας ταυτόχρονα τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και τον Αλέξη Τσίπρα, για θεσμικό ατόπημα σε σχέση με τις ακολουθούμενες διαδικασίες ανάθεσης των διερευνητικών εντολών «με αντισυνταγματική σπουδή», όπως υποστήριξε.

«Επειδή η πολιτική και πολιτειακή ευθύνη δεν εκφράζεται με διαρροές και non paper ήδη εκδόθηκε ανακοίνωση του Γραφείου μου στην οποία εκφράζω τη ενόχλησή μου για το θεσμικό ατόπημα να δρομολογηθεί η διαδικασία ανάθεσης διερευνητικών εντολών με αντισυνταγματική σπουδή» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζή Κωνσταντοπούλου.

Παραλαμβάνοντας νωρίτερα την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Β.Μεϊμαράκης είχε δηλώσει ότι «θα εξαντλήσει κάθε όριο ώστε να δοθεί λύση από την παρούσα Βουλή».

thepressproject.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σάλος με δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου: «Έχουμε ήδη πολλούς π@@@@@ς στην Εκκλησία», είπε για τους γκέι

Πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ένας όρος που φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει ο Πάπας…

2 hours ago

Νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα – Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

«Καταδικάζω τις ενέργειες του Ισραήλ οι οποίες σκότωσαν δεκάδες αθώους αμάχους, που το μόνο που…

2 hours ago

Νέα φοροκαταιγίδα από Φθινόπωρο στα Airbnb – Σπάνε τα κοντέρ οι προκρατήσεις

Νέα μέτρα φέρνει και πάλι η Κυβέρνηση από  το φθινόπωρο στην αγορά κατοικιών τύπου Airbnb.  Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του υπουργείου ο…

2 hours ago

Δύο νεκροί τουρίστες χθες στην Κρήτη

Δύο Γερμανοί τουρίστες έχασαν τη ζωή τους χθες, σε ξεχωριστά περιστατικά που σημειώθηκαν στην Κρήτη.…

3 hours ago

Έρχεται «Μεγάλος Αδερφός» για όσους χρωστούν στην εφορία

Στο φακέλωμα των φορολογούμενων με χρέη στην εφορία με βάση το ύψος της οφειλής και την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση…

3 hours ago

Χανιά: Δύο συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών

Στη σύλληψη δύο ανδρών, ηλικίας 38 και 22 ετών, προχώρησαν χθες οι λιμενικοί, αφού προέκυψε ότι…

3 hours ago

This website uses cookies.