Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Κόντρα μεταξύ αντιδημάρχου Χανίων και ιδιοκτητών ταξί και λεωφορείων για το δρομολόγιο και τις στάσεις του τουριστικού λεωφορείου

Την έντονη δυσφορία των ιδιοκτητών υπεραστικών λεωφορείων, αστικών, αλλά και ταξί, έχει προκαλέσει η “κάτω από το τραπέζι”, όπως καταγγέλλουν, απόφαση για τη δρομολόγηση και στάσεις του διώροφου τουριστικού λεωφορείου, από τα Χανιά μέχρι την Αγία Μαρίνα.Όλα ξεκίνησαν από μία… “ανερμήνευτη” θετική εισήγηση της επιτροπής ποιότητας ζωής σε δεύτερο αίτημα επιχειρηματιών, την οποία δέχθηκε χωρίς καν να συζητηθεί ουσιαστικά, το δημοτικό συμβούλιο Χανίων στη συνεδρίασή του στις 25 Νοεμβρίου.
Σε αυτή προβλέπεται ότι το διώροφο τουριστικό λεωφορείο μπορεί να εκτελεί δρομολόγιο μέχρι την Αγία Μαρίνα, με ενδιάμεσες στάσεις.
Μιλώντας στη Νέα Τηλεόραση, ο τεχνικός σύμβουλος του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης, Γιώργος Σχοινοπλοκάκης τόνισε πως η όλη διαδικασία είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάιο, όταν η επιτροπή κυκλοφοριακών θεμάτων του Δήμου Χανίων εισηγήθηκε θετικά και το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να δώσει το “πράσινο” φως.
Ωστόσο, μετά από προσφυγή του υπεραστικού ΚΤΕΛ, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, τηρώντας το νόμο, προχώρησε σε ακυρωτική απόφαση.
Πάντως, το θέμα ξαναήρθε προς συζήτηση, αυτή τη φορά στην επιτροπή ποιότητας ζωής και μάλιστα σχεδόν ένα μήνα πριν η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στις 5 Νοεμβρίου φτάσει στο Δήμο Χανίων (στις 11 Νοεμβρίου).
Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνει ο κ. Σχοινοπλοκάκης, πως κάποιοι ίσως γνώριζαν ότι η απόφαση στο Ηράκλειο θα ήταν αρνητική και φρόντισαν για τα δέοντα.
Την Τρίτη (2/12) το πρωί θα συναντηθούν για το συγκεκριμένο θέμα στο Δημαρχείο Χανίων, οι νομικοί εκπρόσωποι του υπεραστικού ΚΤΕΛ, του αστικού και των ταξί, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα, καθώς αναμένεται να κινηθούν νομικά, προσβάλλοντας εκ νέου την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Πάντως, για το θέμα ρωτήθηκε σχετικά από τη Νέα Τηλεόραση και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Ξυνίδης, ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει πριν να γίνει η προγραμματισμένη συνάντηση.
Για το ίδιο ζήτημα, ο Δήμος Πλατανιά έχει προχωρήσει σε απόφαση μη διεξαγωγής δρομολογίου και στάσεων του διώροφου τουριστικού λεωφορείου στην περιοχή.
Το θέμα συζητήθηκε και στην πρωινή εκπομπή της Νέας Τηλεόρασης, “Νέα Το Πρωί”, με το Δήμαρχο Χανίων να αιφνιδιάζεται από την καταγγελία, καθώς ο ίδιος απουσίαζε όταν συζητήθηκε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο στις 25 Νοεμβρίου και πιθανότατα να μην έχει ενημερωθεί καθόλου για το πως έχει το όλο ζήτημα.

neatv.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χανιά: Απέλασαν Κούρδους μουσικούς που θα έπαιζαν στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων – Τι δήλωσαν λίγο πριν την απέλαση | Βίντεο

Σε ένα πρωτοφανές περιστατικό, τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum, η Sena ErkoÇ και…

10 hours ago

Η εκτίναξη των εκφράσεων βίας στην εφηβεία: Υπάρχει λύση;

“Η βία είναι η μόνη λύση” Π.Ρ. 15 ετών “Ο πλανήτης είναι ετοιμοθάνατος. Δεν “βλέπω”…

13 hours ago

ΠΟΕΔΗΝ: Με φωτογραφικά ντοκουμέντα αναδεικνύει τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία

Tην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία λόγω της επικίνδυνης αδιαφορίας της κυβέρνησης, αλλά και της συνολικής και…

14 hours ago

Δημοσκόπηση MRB: Κυριαρχεί η απαισιοδοξία, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί στη δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ το…

14 hours ago

Χατζηδάκης: «Σημαντική επιτυχία» η αποκρατικοποίηση της Εθνικής Τραπέζας

Ως «σημαντική επιτυχία για την ελληνική οικονομία» χαρακτηρίζει ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής…

14 hours ago

Ο Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία – «για τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ»

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και επισήμως ο Στέφανος Κασσελάκης την Πέμπτη το…

15 hours ago

This website uses cookies.