Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Κύκλος διαλέξεων για τους Ιστορικούς Κήπους των Χανίων

Σήμερα, Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στη Χαλέπα Χανίων, θα πραγματοποιηθεί μικρός κύκλος διαλέξεων για τους Ιστορικούς Κήπους των Χανίων, καθώς και έκθεση με τις αποτυπώσεις τους.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Περιβάλλοντος, συνδιοργανώνουν το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και οι Σχολές Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ομιλητές θα είναι οι:

– Ευπραξία-Αίθρα Μαριά, Αν. Καθηγήτρια Δικαίου Περιβάλλοντος Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης–Δικηγόρος με θέμα «Ιστορικοί κήποι και αστικό τοπίο: οι νομοθετικές διαστάσεις»   – Φλάβιο Ζανόν, Δρ. Αρχιτέκτων Τεχνικού Γραφείου Κνωσού ΥΠ.ΠΟ.Α. με θέμα «Ιστορικοί κήποι: Τρία παραδείγματα από την Ευρώπη»- Μαρία Κοζυράκη, Δρ. Αρχιτέκτων Τοπίου-Δασολόγος & Φλάβιο Ζανόν, Δρ. Αρχιτέκτων με θέμα «Ο χαρακτηρισμός του ιστορικού κήπου της βίλας “Αριάδνη” στην Κνωσό, ως προστατευόμενου τοπίου» – Νίκος Σκουτέλης, Επικ. Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης – Αρχιτέκτων με θέμα «Οι κήποι του νεοκλασικισμού στα Χανιά. Μια χαρτογράφηση»

Θα ακολουθήσει συζήτηση, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με περιήγηση στην έκθεση με αποτυπώσεις ιστορικών κήπων στα Χανιά .

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Απρίλιο – Έφτασαν τα 2,6 δισ. το 4μηνο – Οι οφειλέτες αυξήθηκαν σε ένα μήνα κατά σχεδόν 1 εκατ.

Άλμα παρουσίασαν οι απλήρωτοι φόροι τον Απρίλιο κρούοντας καμπανάκι κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση και στέλνοντας…

49 mins ago

Ερημοποίηση: Πώς (όλες) οι ελληνικές κυβερνήσεις σαμποτάρουν τους Έλληνες αγρότες

Κωνσταντίνος Κοντοκώστας Επιμέλεια: Ιωάννα Λουλούδη Φωτογραφίες: Θάνος Παλούκας Από το 2001 η Ελλάδα δεν έχει επικαιροποιήσει…

54 mins ago

Ο Σπίρτζης μιλά και βάζει «φωτιά» σε ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη για τις διώξεις

Διόλου ωραία ατμόσφαιρα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και οι τελευταίες περιπτώσεις απομακρύνσεων από το κόμμα –…

59 mins ago

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!»: Συγκέντρωση την Τρίτη 25 Ιούνη στις 7:30 μμ στην Αγορά!

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί τους εργαζόμενους, το χανιώτικο λαό και τη νεολαία να «υποδεχθούν»…

1 hour ago

Κοινωνική αντίσταση στις αρπακτικές πολυεθνικές

Του Λοΐζου Γασμούλου Η μείωση του Φ.Π.Α. είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του εγχώριου…

1 hour ago

Πέθανε ο σπουδαίος δικηγόρος Σπύρος Φυτράκης

Πέθανε ο γνωστός δικηγόρος και ποινικολόγος Σπύρος Φυτράκης, γνωστός για την προσήλωση στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από…

6 hours ago

This website uses cookies.