24.8 C
Chania
Friday, September 6, 2024

Κύπρος: 50 χρόνια από τον «Αττίλα» – Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου

Ημερομηνία:

Μηνύματα για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έστειλε ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Δεν ξεχνάμε τους ήρωες, Κυπρίους και Ελλαδίτες»

«Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (20/7) από τη βάρβαρη εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, χρονικό διάστημα κατά το οποίο συνεχίζεται η κατοχή του ενός τρίτου και πλέον του εδάφους της, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας», είπε σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την 50η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και συνέχισε τονίζοντας: «Δεν ξεχνάμε τους ήρωες, Κυπρίους και Ελλαδίτες, που αντιστάθηκαν στον εισβολέα με απαράμιλλη γενναιότητα και θυσίασαν και τη ζωή τους πολεμώντας έναν υπέρτερο εχθρό, ενώ συνεχίζουμε να συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες των αγνοουμένων, μέχρι να διακριβωθεί η τύχη όλων τους. Η οριστική δικαίωση του ιερού κυπριακού αγώνα, με την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στη βάση των Αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, αποτελεί κορυφαία επιδίωξή μας και χρέος μας προς την ιστορία».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εν τω μεταξύ θα παραστεί στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Μητσοτάκης: «Τιμούμε όσους χάθηκαν, διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο»

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο«Μισός αιώνας από την εθνική τραγωδία της Κύπρου. Τιμούμε όσους χάθηκαν. Και διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Χωρίς ξένο στρατό κατοχής. Και όπως το θέλει ο ποιητής: «Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος».

ΥΠΕΞ: «Το Κυπριακό παραμένει ανεπίλυτο διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής – Δεν δεχόμαστε απειλές»

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε, το Σάββατο (20/7), ανακοίνωση για τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα «δεν αποδέχεται ανοίκειες απειλές, διχαστικά ψηφίσματα και τετελεσμένα επί του πεδίου» και τονίζοντας πως «το Κυπριακό παραμένει έως και σήμερα ένα ανεπίλυτο διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε: «Η Ελλάδα στέκεται με σεβασμό στην ιερή μνήμη των πεσόντων, συμμερίζεται το δράμα για τους αγνοουμένους και τους εκτοπισμένους και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς όλους όσοι πολέμησαν γενναία για την υπεράσπιση της Κύπρου. Και δεν αποδέχεται ανοίκειες απειλές, διχαστικά ψηφίσματα και τετελεσμένα επί του πεδίου. Το Κυπριακό παραμένει έως και σήμερα ένα ανεπίλυτο διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η διαιώνιση του σημερινού status quo, με την ύπαρξη κατοχικών στρατευμάτων, όπως επίσης και η δημιουργία δύο κρατών, δεν αποτελούν αποδεκτές λύσεις του Κυπριακού».

Ακόμα, το Υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε το εξής: «Σε σύμπνοια με την Κυπριακή Δημοκρατία, η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στέκεται αρωγός στην προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού για την εκκίνηση του διαλόγου με σκοπό την επανένωση της Κύπρου, στη βάση της μίας κυριαρχίας, μίας διεθνούς προσωπικότητας και μίας ιθαγένειας. Η επίλυση του Κυπριακού ήταν και θα παραμείνει ύψιστη εθνική προτεραιότητα».

«Συμπληρώνεται φέτος μισός αιώνας από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, που οδήγησε στην κατάληψη και την κατοχή του ενός τρίτου του εδάφους της Μεγαλονήσου από τον τουρκικό στρατό, κατά παράβαση θεμελιωδών Αρχών του διεθνούς δικαίου.

Η Ελλάδα στέκεται με σεβασμό στην ιερή μνήμη των πεσόντων, συμμερίζεται το δράμα για τους αγνοουμένους και τους εκτοπισμένους και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς όλους όσοι πολέμησαν γενναία για την υπεράσπιση της Κύπρου. Και δεν αποδέχεται ανοίκειες απειλές, διχαστικά ψηφίσματα και τετελεσμένα επί του πεδίου.

Το Κυπριακό παραμένει έως και σήμερα ένα ανεπίλυτο διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η διαιώνιση του σημερινού status quo, με την ύπαρξη κατοχικών στρατευμάτων, όπως επίσης και η δημιουργία δύο κρατών, δεν αποτελούν αποδεκτές λύσεις του Κυπριακού.

Σε σύμπνοια με την Κυπριακή Δημοκρατία, η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στέκεται αρωγός στην προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού για την εκκίνηση του διαλόγου με σκοπό την επανένωση της Κύπρου, στη βάση της μίας κυριαρχίας, μίας διεθνούς προσωπικότητας και μίας ιθαγένειας. Η επίλυση του Κυπριακού ήταν και θα παραμείνει ύψιστη εθνική προτεραιότητα».

Κικίλιας: «50 χρόνια καταπάτηση του διεθνούς δικαίου των ψηφισμάτων του ΟΗΕ» 

«50 χρόνια «Δεν ξεχνώ» την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο “X” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο συμπλήρωσης 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας αναφέρει:

«50 χρόνια «Δεν ξεχνώ» την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού.»

«50 χρόνια καταπάτηση του διεθνούς δικαίου των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και μελανή κηλίδα στη διεθνή κοινότητα.»

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα γιατί ο ελληνισμός έχει ιστορικό βάθος και μεγάλη ψυχή. Γιατί για εμάς τους Έλληνες ισχύει ότι ο γενναίος πεθαίνει μια φορά, ενώ ο δειλός κάθε μέρα. #ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»

Συρεγγέλα: «Η πληγή είναι ακόμα ανοικτή και αιμορραγεί»

Η γραμματέας ΠΕ της ΝΔ Μαρία Συρεγγελα έκανε την εξής δήλωση για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο:

«Η μαύρη επέτειος των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο αναδεικνύει με οδυνηρό τρόπο ότι η πληγή είναι ακόμα ανοικτή και αιμορραγεί. Η οριστική και δίκαιη επίλυση του Κυπριακού δεν είναι απλά μια πολιτική επιδίωξη. Είναι μια επιτακτική ανάγκη, μια κραυγή για δικαιοσύνη και ειρήνη που πρέπει να ακουστεί και να γίνει πράξη».

Δένδιας: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τη συνέχιση της παράνομης κατοχής»

«50 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Δεν ξεχνάμε.Τιμάμε κι ευγνωμονούμε τους πεσόντες, τους αγνοούμενους και όσους υπερασπιστηκαν την ελευθερία της Μεγαλονήσου.»

«Δεν συμβιβαζόμαστε με τη συνέχιση της παράνομης κατοχής κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. Για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις η Κύπρος κείται πλησίον.»

«Αγωνιζόμαστε σε απόλυτη σύμπνοια με την Κυπριακή Δημοκρατία για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης επί τη βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.»

Αυτά επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, στην ανάρτηση του στον προσωπικο λογαριασμό του στο ” Χ “, με αφορμη τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, επισυνάπτοντας φωτογραφία από το μνημείο Πεσόντων στην Κυπρο -που βρίσκεται στο Πάρκο Ελληνικού Στρατού στο Γουδή- όπου σε ξεχωριστή πλάκα αναγράφονται οι στοίχοι του Γ. Σεφέρη:

«Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί,

ο ουρανός είναι λίγος, θάλασσα δεν υπάρχει,

ό,τι σκοτώνουν τη μέρα τ΄ αδειάζουν με κάρα

πίσω από τη ράχη…

Θα γίνει η Ανάσταση μιάν αυγή. Πώς λάμπουν

την ‘Ανοιξη τα δέντρα θα ροδαμίσει του όρθρου

η μαρμαρυγή. Θα ξαναγίνει το πέλαγος και πάλι

κύμα θα τινάξει την Αφροδίτη.

Είμαστε ο σπόρος που πεθαίνει».

Χατζηδάκης: «Αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο εδώ και 50 χρόνια, είναι ιστορική παραφωνία»

Ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, μέσω ανάρτησης του τοποθετήθηκε και αυτός με αφορμή τα 50 χρόνια από την εισβολή της Κύπρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήμουν 9 ετών παιδί στην Κρήτη. Ξύπνησα με τη μητέρα μου φοβερά αναστατωμένη. «Πόλεμος! Οι Τούρκοι μπήκαν στην Κύπρο!». Ένταση, σύγχυση και ανησυχία στα τριγύρω σπίτια. Τι θα συμβεί; Τι θα κάνει η Ελλάδα; Και τι σημαίνει αυτό για μας;»

«Ο πατέρας μου, που ήταν στο παρελθόν αξιωματικός του Στρατού και είχε πολεμήσει στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του ‘40 – ‘41 έλειπε εκείνες τις στιγμές από το σπίτι. Μέχρι να επιστρέψει σε λίγη σχετικά ώρα, το διάστημα αυτό μου φάνηκε τεράστιο: έλειπε το στήριγμά μας. Γύρισε και μας είπε: «Μα φοβάστε; Οι Έλληνες θα νικήσουμε στον πόλεμο!». Ανακουφίστηκα. Έδειξε τόσο σίγουρος, που άρχισα να το πιστεύω.»

«Παρακολουθώντας τις επόμενες ώρες και μέρες τι συνέβαινε φάνηκε πως, δυστυχώς, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, ακριβώς 50 χρόνια πριν, προχώρησε και οι πληγές είναι ακόμα στο σώμα της Μεγαλονήσου και του Ελληνισμού.»

«Δεν ξεχνώ και εγώ, όπως όλοι οι Έλληνες! Έχουμε υποχρέωση με ενότητα, σοβαρότητα και εθνική ευθύνη να βρούμε μια δίκαια και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό. Αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο, χώρα-μέλος της ΕΕ εδώ και 20 χρόνια, είναι μια ιστορική παραφωνία. Μια μεγάλη αδικία. Και ένα μεγάλο «γιατί» και «ως πότε» που το κουβαλάω και εγώ μαζί με σας, εδώ και 50 χρόνια.»

«Αυτή λοιπόν «η γη της πικραμένης Παναγιάς» πρέπει να βρει το δρόμο της. Τα χρόνια που περνούν χωρίς λύση το επιβάλλουν στη συνείδησή μας ακόμα περισσότερο!»

Κασσελάκης: «Δεσμεύομαι για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό»

Στην επίσκεψή του στην Κύπρο με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή και κατοχή του νησιού, αναφέρεται σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας: «Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ».

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο. 50 χρόνια κατοχής, με την Λευκωσία να παραμένει η μοναδική διαιρεμένη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Επισκέφθηκα την Κύπρο για να αφουγκραστώ τον πόνο των οικογενειών των Αγνοούμενων, των Εκτοπισμένων, των Εγκλωβισμένων. Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, τον σύντροφο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, τον Υπουργό ‘Αμυνας της Κύπρου, Βασίλειο Πάλμα. Μοιράστηκα με όλους την αγωνία μου για το Κυπριακό, όπως έπραξαν και οι ίδιοι. Ξεχωριστή θέση στο μυαλό και στην καρδιά μου είχε η επίσκεψή μου στην Παγκύπρια Οργάνωση Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων.»

«Πώς μπορεί κανείς να συναισθανθεί τον πόνο των ανθρώπων που επί 50 χρόνια προσπαθούν να μάθουν την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων; Το μόνο που μπορώ να τους υποσχεθώ είναι ότι θα πράξω ό,τι περνάει από το χέρι μου, σε Ελλάδα και Ευρώπη, ώστε να ανακουφιστούν οι ίδιες οι οικογένειες, να δικαιωθούν οι ψυχές των αγνοουμένων. Και φυσικά, νιώθω υπερήφανος που επισκέφθηκα μαζί με τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη, την ΕΛΔΥΚ και είδα από κοντά τον ζήλο και την αυταπάρνηση με την οποία φυλάσσουν Θερμοπύλες. Δεσμεύομαι στον κυπριακό λαό ότι εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με την ίδια θέρμη μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό. Στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και με επανεκκίνηση από το σημείο που διακόπηκαν οι συνομιλίες στο Κρανς Μοντανά το 2017. Στόχος μας, μία λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ».

Ανδρουλάκης: «Δεν δεχόμαστε καμία επιλογή διχοτόμησης της Κύπρου και λύσης δύο κρατών»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη δεύτερη μέρα της παραμονής του στη Κύπρο, παρέστη νωρίτερα το πρωί στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Το μνημόσυνο έγινε παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε:

«Πενήντα χρόνια από την αποφράδα ημέρα της εισβολής του “Αττίλα”. Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς μας».

«Δεν ξεχνάμε τους αγνοούμενους και τις χιλιάδες οικογένειες, που δυστυχώς έχασαν τις πατρογονικές τους εστίες. Δεν δεχόμαστε καμία πρόκληση και καμία αμφισβήτηση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία επιλογή διχοτόμησης του νησιού και λύσης δύο κρατών.  Συνεχίζουμε σταθερά τον αγώνα μας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για να ζει κάθε πολίτης στο νησί με σεβασμό των δικαιωμάτων του. Με σεβασμό της προοπτικής όλων των γενεών».

Κουτσούμπας: «50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στο Πάρκο Ελευθερίας (χώρος πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ) στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ με θέμα «50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» είπε ότι «50 χρόνια πριν, στις 23 Ιουλίου 1974, κι ενώ ο τουρκικός στρατός είχε εισβάλει στην Κύπρο, ο διορισμένος από τη χούντα «Πρόεδρος» και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, συμφωνούσαν ότι δεν υπήρχε άλλη λύση από την παράδοση της διακυβέρνησης στις αστικές πολιτικές δυνάμεις».

Επισήμανε ότι «κάτω από τον φόβο μιας πιο ενεργής και αποφασιστικής παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις, επιλέχθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως η καλύτερη επιλογή για την “επανεκκίνηση” του αστικού πολιτικού συστήματος και έτσι συγκρότησε την κυβέρνηση της λεγόμενης “εθνικής ενότητας” στις 24 Ιουλίου 1974».

«Η αλλαγή στη διακυβέρνηση, αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε “Μεταπολίτευση”, υπήρξε προϊόν συμβιβασμού ανάμεσα στην ηγεσία της Χούντας από τη μια και τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τους αστούς πολιτικούς ηγέτες από την άλλη, προκειμένου να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα γενικότερα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης και χωρίς να διαταραχθούν οι διεθνείς συμμαχίες της».

«Απέτισε φόρο τιμής στους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα και πρόσθεσε «είμαστε περήφανοι που το ΚΚΕ ήταν το κόμμα που έδωσε στον αντιδικτατορικό αγώνα τις περισσότερες θυσίες».

«Το σύνθημα “ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές”», πρόσθεσε, «δηλώνει ότι θα μείνουμε αλύγιστοι και σήμερα, ότι το Κόμμα μας δεν θα συνθηκολογήσει, δεν θα προσκυνήσει ποτέ τη σάπια εξουσία και τις ιδέες τους, τους συμμάχους τους, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δεν θα γίνει μια απλή συνιστώσα αυτού του διεφθαρμένου αστικού πολιτικού συστήματος, όπως πολλοί θα ήθελαν».

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ» του Μενελάου Χαραλαμπίδη

Κυκλοφορεί αυτό το εξαιρετικό βιβλίο. Το βρήκαμε στο βιβλιοπωλείο...

Κορωνοϊός: 38 θάνατοι σε μία εβδομάδα, 8 διασωληνωμένοι και 673 νέες εισαγωγές

Μείωση παρουσιάζει η θετικότητα για SARS-CoV2 στην κοινότητα όπως και οι νοσηλείες για...