Κώστας Γαβράς: Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος

«Η Ελλάδα είναι από τα πρώτα θύματα ενός οικονομικού πολέμου. Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» δήλωσε ο Κώστας Γαβράς, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας. Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης -που διαδήλωσε υπέρ της Ελλάδας μαζί με χιλιάδες άλλους κατοίκους του Παρισιού- μίλησε με σκληρά λόγια για τη στάση που τηρεί η Γερμανία. Μιλώντας στο Mega, υπογράμμισε ότι δεν «τα φάγαμε όλοι μαζί» και ευχήθηκε στους Έλληνες «κουράγιο και αισιοδοξία» υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η κρίση μπορεί να είναι μια ευκαιρία ώστε να αλλάξει το ελληνικό κράτος.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε με αφορμή τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση που οργανώθηκε στο Παρίσι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη χώρα μας, ο Κώστας Γαβράς ξέσπασε κατά της Γερμανίας.
«Όλες οι αγριότητες των Γερμανών, η βαρβαρότητα, είναι κάτι απίθανο πώς οι Γερμανοί έφτασαν σε τέτοια άκρα. Αυτοί που πούλησαν τόσα πράγματα στην Ελλάδα, που έκαναν τόσα σκάνδαλα στην Ελλάδα, πληρώνοντας τους μεν και τους δε για να αγοράσουν τα προϊόντα τους. Αυτό το ξεχνούν τώρα. Η κ. Μέρκελ αδιαφορεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κ.Γαβράς υποστήριξε πως  «αυτή η τρομερή κρίση μπορεί να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αλλάξει ριζικά το ελληνικό κράτος. Αυτοί που δεν πλήρωναν τους φόρους, αυτοί οι υπουργοί που έπαιρναν δώρα απ’ τους ξένους. Όλα αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, αυτά πρέπει να αλλάξουν ουσιαστικά».

Ο διάσημος σκηνοθέτης αναφέρθηκε και στη φράση «μαζί τα φάγαμε» του Θ.Πάγκαλου, χωρίς να τον κατονομάσει.  «Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Τα έφαγαν εκείνοι που ήταν στο τραπέζι. Οι άλλοι είχαν ψίχουλα γύρω τους και σήμερα αυτοί που είχαν ψίχουλα δεν έχουν τίποτα. Αυτό είναι το μεγάλο δράμα στην Ελλάδα» υπογράμμισε.

Με αφορμή την ταινία που ετοιμάζει και η οποία έχει σχέση με την οικονομία, ο Κ.Γαβράς υποστήριξε ότι πρέπει να γυριστεί ένα φιλμ για την οικονομική κρίση και τις συνέπειες που έχει στην Ελλάδα.

«Νομίζω ότι πρέπει να το κάνουμε, μου φαίνεται τελείως απαραίτητο. Κάναμε πολλά φιλμ πάνω στην κατοχή, πάνω στον Εμφύλιο πόλεμο» δήλωσε.  «Αυτός είναι οικονομικός πόλεμος. Η Ελλάδα είναι από τα πρώτα θύματα. Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» συνέχισε.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Επιμένει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δημοσιοποίηση των πρακτικών του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών της 6ης Ιουλίου 2015

Επιμένει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο αίτημά της για δημοσιοποίηση των πρακτικών του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών της 6ης Ιουλίου…

28 mins ago

Μαρία Καρυστιανού: Επιστολή σε Μέτσολα και Ρέιντερς για το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών

Μέιλ προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα και τον Επίτροπο Δικαιοσύνης της ΕΕ Ντιντιέ Ρέιντερς, όπου…

30 mins ago

Αυστρία: Πώς κέρδισε το ακροδεξιό κόμμα που ιδρύθηκε από τους Ναζί υποσχόμενο την μετατροπή της χώρας σε “φρούριο”

Η Αυστρία στράφηκε προς τα δεξιά, στις εκλογές-ορόσημο της Κυριακής, καθώς το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας (FPÖ) έφθασε στη νίκη, σηματοδοτώντας…

2 hours ago

Eurostat: Στο εφηβικό δωμάτιο και μετά τα τριάντα ζουν οι νέοι στην Ελλάδα

Tα σημερινά στοιχεία της Eurostat για τον μέσο όρο ηλικίας που οι νέοι φεύγουν από…

2 hours ago

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη συνεργασία της τοπικής διοίκησης με το ΝΑΤΟ: Οι “αγαθοεργίες” των ΝΑΤΟϊκών δεν ξεπλένουν τη σφαγή!

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει τη συνεργασία της τοπικής…

2 hours ago

Σπιτικές προτάσεις

Γλυκό ταψιού με φρυγανιές Δύο διπλά πακέτα φρυγανιές, 1 λίτρο πορτοκαλάδα (φυσικός χυμός), δύο κουταλιές…

3 hours ago

This website uses cookies.