Κ. Σκανδαλίδης σε Σ. Βαλυράκη: Όλες οι απαντήσεις για την κατασκευή – ολοκλήρωση των εγγειοβελτιωτικών έργων στο νομό Χανίων

Για να προωθηθεί το συντομότερο η ολοκλήρωση του έργου του φράγματος Βαλσαμιώτη απαιτείται, η εξασφάλιση της χρηματοδότησης της δεύτερης συμπληρωματικής σύμβασης εργασιών από τη Περιφέρεια Κρήτης, απαντά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.

«Το Υπουργείο αναφέρει ο κ. Σκανδαλίδης έχει συνεργαστεί με την Περιφέρεια Κρήτης και τον ΟΑΔΥΚ και έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προωθηθεί η ολοκλήρωση του έργου με προϋπόθεση την εξασφάλιση της χρηματοδότησης».

Απαντώντας στο σύνολο της ερώτησης του κ. Βαλυράκη που αφορούσε στην πορεία κατασκευής και ολοκλήρωσης των εγγειοβελτιωτικών έργων στο Νομό Χανίων, για την λιμνοδεξαμενή Έλους ο Υπουργός σημειώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να συγκεντρωθούν οι υπογραφές των ιδιοκτητών των εδαφικών ζωνών προκειμένου να υπάρξει η συγκατάθεση τους και να ξεκινήσουν οι εργασίες στα κτήματα τους και έως ότου αποζημιωθούν στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας απαλλοτρίωσης.

Για την αποκατάσταση των λιμνοδεξαμενών της Χρυσοσκαλίτισσας και των Αγίων Θεοδώρων ο κ. Σκανδαλίδης υπογραμμίζει ότι η μελέτη αποκατάστασης της λειτουργικότητας της λιμνοδεξαμενής βρίσκεται στη διαδικασία ανάθεσης η οποία θα περατωθεί εντός έξι μηνών και μετά τη λήξη της διαδικασίας των ενστάσεων. Θα ακολουθήσουν οι εργασίες αποκατάστασης μετά από οκτώ μήνες και αφού προηγηθεί η δημοπράτηση του έργου και η ανάδειξη του αναδόχου κατασκευής.

Αναφορικά με την αποκατάσταση της λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων στη Κίσσαμο η οποία αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα εξετάζεται η βέλτιστη τεχνικοοικονομική λύση, ώστε να υλοποιηθούν τα ενδεικνυόμενα έργα σε μια δύσκολη από γεωτεχνικογεωλογικής άποψης περιοχή.

Τέλος για την κατασκευή του διδύμου φράγματος Ντεριάνου – Σεμπρονιώτη ο Υπουργός τονίζει ότι στη παρούσα φάση εξετάζεται η δυνατότητα ένταξης και συμβασιοποίησης νέων έργων στο πρόγραμμα «Μπαλτατζής» η οποία είναι ιδιαίτερα δυσχερής γιατί οι οικονομικές δυνατότητες του προγράμματος είναι περιορισμένες.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

8 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

8 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

8 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

9 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

9 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

11 hours ago

This website uses cookies.