Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει μιλήσει με τον Ουκρανό ομόλογό του εδώ και πολλά χρόνια, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του.
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ρωτήθηκε για την επαφή μεταξύ των δύο ηγετών από το RIA Novosti κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Το πρακτορείο ειδήσεων αναφέρθηκε στο δημόσιο δρομολόγιο του Ρώσου προέδρου, το οποίο υποδηλώνει ότι συναντήθηκε για τελευταία φορά προσωπικά με τον Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνομιλιών «Νορμανδίας» με τη μεσολάβηση Γαλλίας και Γερμανίας το 2019. Τον επόμενο χρόνο, μίλησαν τηλεφωνικά δύο φορές, τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε αποκαλύψει προηγουμένως ότι η Μόσχα και το Κίεβο ήταν στα πρόθυρα υπογραφής εκεχειρίας κατά τα πρώτα στάδια της σύγκρουσης με όρους που πρότεινε η ουκρανική πλευρά. Ωστόσο, η διαδικασία σταμάτησε από τους δυτικούς χορηγούς του Κιέβου, που θέλουν να παρατείνουν τη σύγκρουση για να βλάψουν τη Ρωσία, είπε.
Εφόσον η κυβέρνηση του Ζελένσκι δεν ελέγχει τη δική της εξωτερική πολιτική, δεν έχει νόημα να μιλάμε μαζί του, είπε ο Λαβρόφ. Και, σε κάθε περίπτωση, οι συνομιλίες με τη Ρωσία απαγορεύονται επί του παρόντος βάσει της ουκρανικής νομοθεσίας, πρόσθεσε.
Ο Ρώσος διπλωμάτης αναφερόταν σε εντολή του ουκρανικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας που απαγορεύει κάθε διαπραγμάτευση με τη Μόσχα όσο ο Πούτιν παραμένει στην εξουσία. Ο Ζελένσκι το υπέγραψε ως νόμο τον Οκτώβριο.
Η Ουκρανία συμφώνησε σε έναν οδικό χάρτη 2014-2015 ως ένα τέχνασμα για την ανοικοδόμηση του στρατού της, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρό της Πιότρ Ποροσένκο και τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας εκείνη την εποχή, Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ.
Η ίδια προσέγγιση χρησιμοποιήθηκε προφανώς για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις πέρυσι, οι οποίες μεσολάβησαν εν μέρει η Τουρκία. Ο Kirill Budanov, επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε χρησιμοποιήσει ένα περιουσιακό στοιχείο στην ομάδα των διαπραγματευτών της Ουκρανίας για να σταματήσει τη διαδικασία και να κερδίσει χρόνο για μια στρατιωτική ανασυγκρότηση.
Τα τροχαία ατυχήματα, ειδικά τα θανατηφόρα, είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα. Ας πούμε, η Κρήτη είναι…
Ένα νέο τεστ αίματος που ανέπτυξαν νευροεπιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ενδέχεται να αποτελέσει το…
Το Παράρτημα Χανίων του Σωματείου Εργαζομένων Teleperformance (ΣΕΤΕΠ) εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας πρακτικές της εταιρείας, οι…
Την ώρα που αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας έχουν "ντυθεί" ξανά στα λευκά ενόψει και…
Του Θοδωρή Παναγιωτίδη Εξαιτίας του πλήρως ξεχαρβαλωμένου τρόπου λειτουργίας της Δικαιοσύνης στα Χανιά ένας 22χρονος άνθρωπος έχασε την…
Λίγο πριν το τελευταίο αντίο στον 22χρονο Παναγιώτη, ο πατέρας του προκάλεσε συγκίνηση με τις…
This website uses cookies.