Λαϊκή επιτροπή Νέας χώρας

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου, στο ΚΑΠΗ Ν. Χώρας συγκροτήθηκε η Λαϊκή Επιτροπή Ν Χώρας. Η συγκρότησή της ήταν αποτέλεσμα δουλειάς, αγωνιστικής δράσης όλο το προηγούμενο διάστημα. Το Σεπτέμβρη ξεκινήσαμε τις λαϊκές συνελεύσεις, καλώντας σε αυτές το σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων, Τροφίμων –Ποτών, Οικοδόμων, ο Σύλλογος Γυναικών. Συγκροτήσαμε Ομάδα Γυναικών και Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Ν Χώρας. Όλο αυτό το διάστημα καλούσαμε τους κατοίκους της περιοχής να μην πληρώσουν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, να μη δεχτούν τα βάρβαρα μέτρα ενάντια στα δικαιώματά τους, να βγουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν, να πιστέψουν και να ενισχύσουν της αλληλεγγύη μεταξύ τους, να πάρουν μέρος στις απεργίες και τις συγκεντρώσεις, να οργανωθούν στα σωματεία τους γιατί μόνο μέσα από την οργανωμένη δράση πετυχαίνεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Ήρθαμε σε επαφή και κουβεντιάσαμε με πολύ κόσμο που αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Η Λαϊκή Επιτροπή που συγκροτήθηκε είναι η συμμαχία των εργαζομένων, των ανέργων, των μικροεμπόρων, των γυναικών, των συνταξιούχων σε επίπεδο συνοικίας. Συντονίζει τη δουλειά σε αυτούς τους χώρους. Ενημερώνει και φτάνει σε κάθε σπίτι για να πείθει όλο και περισσότερους για την ανάγκη να συμμετέχουν στον αγώνα, με στόχο να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε. Να μην είναι κανένας μόνος του. Τα προβλήματα είναι κοινά. Χωρίς ενδοιασμούς και ενοχές ότι εμείς φταίμε για κατάσταση να διεκδικήσουμε να καταργηθούν όλα τα χαράτσια, παροχή δωρεάν υγείας για όλους, πρόνοια για τους ασθενέστερους, κανένας εργαζόμενος ή άνεργος ανασφάλιστος.

Εκ της Λαϊκής Επιτροπής

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ηράκλειο: Καταγγελίες σε βάρος συνταξιούχου καθηγητή για βιασμό 6 ανηλίκων

Με ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, χειρίζονται οι διωκτικές αρχές στο Ηράκλειο,…

50 mins ago

Συνθήματα και μπογιές στο κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως διαμαρτυρία για την Παλαιστίνη

Άγνωστοι, κατά τη διάρκεια πορείας, πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο κεντρικό κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης,…

50 mins ago

Ένα χρόνο μετά συνεχίζεται ο αγώνας για δικαιοσύνη για τον Κώστα Μανιουδάκη

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη, ενός συμβάντος που συγκλόνισε την τοπική…

1 hour ago

Ερευνα: Η λοίμωξη με Covid-19 διπλασιάζει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού και θανάτου

Η λοίμωξη με Covid-19 μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και θανάτου…

2 hours ago

Η συνάντηση Καινούργιου-Κασσελάκη σε εστιατόριο -Τι της είπε για το γυμναστήριο του Τάιλερ

Τυχαία συνάντηση σε εστιατόριο είχαν χθες το μεσημέρι η Κατερίνα Καινούργιου με τον Στέφανο Κασσελάκη.…

2 hours ago

Φυλαχτό του Ρομπέρτο Μπολάνιο την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο

(Βασισμένο στο βιβλίο: ΦΥΛΑΧΤΟ του Ρομπέρτο Μπολάνιο Copyright© 1999, The Heirs of Roberto Bolaňo All…

2 hours ago

This website uses cookies.