Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αποκορώνου: Να μην εφαρμόσουν οι δήμοι την απόφαση για τις απολύσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αποκορώνου καταγγέλει ότι η χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών όπως ψηφίστηκε στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2013, συνολικά της Τοπικής Διοίκησης, εντάσσεται πλήρως στη λογική της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά αποτελεί και βασικό κρατικό εργαλείο για την προώθηση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στην καθημερινότητα των εργαζομένων.

Η όποια «διαφωνία» εκφράζεται από το ΔΣ της ΚΕΔΕ στον Κρατικό Προϋπολογισμό εξαντλείται σε καταγγελίες επί παντός επιστητού, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη στρατηγική του κεφαλαίου που γεννά μεσοπρόθεσμα, μνημόνια και εξαθλίωση των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή αυτή η πολιτική εφαρμόζεται και εξειδικεύεται από την συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών-στελεχών των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου και διευκολύνουν διαχρονικά τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν σε νέα πιο βάρβαρα μέτρα: απολύσεις, φορολογική επιδρομή, ιδιωτικοποιήσεις έργων και υποδομών.

Προτείνουμε τη μη εφαρμογή της απόφασης της Κυβέρνησης από τους Δήμους για τις απολύσεις των εργαζομένων και όχι το ευχολόγιο προτροπής που ανακοίνωσε η ΚΕΔΕ προς τους Δήμους, που και αυτό έγινε κάτω από τη δική μας πίεση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όλα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια θα απαιτήσει: Να μην εφαρμόσουν οι δήμοι και οι περιφέρειες την απόφαση της κυβέρνησης. Να μη σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι των εργαζομένων γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους. Να υπάρξει πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων των δήμων και για τις λειτουργικές ανάγκες. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Αυτή η προσπάθεια να μην περάσουν οι απολύσεις, που αποτελούν την πρώτη φάση κύματος μαζικών απολύσεων, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν με απόλυση, αλλά το σύνολο της λαϊκής οικογένειας που συνθλίβεται από την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.

Δυστυχώς το αίτημά μας αυτό, για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου δεν έτυχε της αποδοχής του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου .

Εμείς εμμένουμε στο αίτημά μας και θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο θα ισχυροποιούσε τη θέση του Δημάρχου τόσο στο ΣΔ της ΠΕΔ την Παρασκευή ,όσο και την ανυπακοή απειθαρχία των υπηρεσιών του Δήμου μας στο θέμα αυτό.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε οργανωμένη λαϊκή πάλη στην ταξική γραμμή ρήξης και ανατροπής για την κατάργηση των μνημονίων «διαρκείας» και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Βρύσες 13/11/2012

Κύριε Δήμαρχε,

Η υποχρηματοδότηση Δήμων αλλά και Περιφερειών, το πογκρόμ απολύσεων εργαζομένων στους ΟΤΑ, όπως προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο 2013-2016 και στον προϋπολογισμό 2013, όχι μόνο εντάσσεται πλήρως στη λογική της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά αποτελεί βασικό κρατικό εργαλείο για την προώθηση της βάρβαρης πολιτικής τους στην καθημερινότητα των εργαζομένων.

Από σήμερα 13/11/2012 τίθενται σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι στους δήμους, όπως προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο 2013-2016, με απολαβές στο 1/3 του μισθού τους.

Μέσα σε διάστημα 5 ημερών από τη δημοσίευση του Μεσοπρόθεσμου θα πρέπει να αποσταλούν καταστάσεις και ονόματα των εργαζομένων, καθώς οι πράξεις διαθεσιμότητας υπογεγραμμένες από τους δημάρχους. Η δημοσίευση έγινε ήδη χθες 12/11/2012 και η προθεσμία είναι εντός 5 εργάσιμων ημερών, δηλαδή έως την Παρασκευή 16/11/2012.

Είναι γνωστές οι αποφάσεις της ΚΕΔΕ για το θέμα.

Γνωρίζουμε επίσης, ότι ως Δήμος Αποκορώνου δεν αντιμετωπίζουμε προς το παρών θέμα. Αυτό όμως δε διασφαλίζει το μέλλον. Ούτε πιστεύουμε ‘ότι μπορούμε να αποτελέσουμε νησίδα γαλήνης μέσα στην καταιγίδα.

Έχουμε τη γνώμη ότι λόγω της ταχύτητας των γεγονότων και των ασφυκτικών προθεσμιών που επιβάλει το Μεσοπρόθεσμο, δεν αρκεί αυτό. Υπάρχει ανάγκη άμεσης σύγκλισης των Δημοτικών Συμβουλίων προκειμένου να πάρουν πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες θα λένε ΟΧΙ στην εφαρμογή της απόφασης της Κυβέρνησης από τους Δήμους για τις απολύσεις των εργαζομένων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» προτείνει άμεση σύγκλιση (το πολύ έως την Παρασκευή 16/11) του ΔΣ του Δήμου Αποκορώνου, προκειμένου να πάρει αποφάσεις που θα είναι ενιαίες τόσον για το Δήμαρχο αλλά και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Η απόφαση προτείνουμε να έχει ως εξής : «Να μην εφαρμόσει ο Δήμος την απόφαση της κυβέρνησης. Το ΔΣ αποφασίζει ομόφωνα ότι δεν επιτρέπει στο Δήμαρχο να υπογράψει καμία πράξη διαθεσιμότητας και απαγορεύει στην υπηρεσία προσωπικού να αποστείλει καταστάσεις και ονόματα στο υπουργείο γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους. Δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό του Δήμου και επιφέρει παράλυση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Η απαγόρευση προσλήψεων Υ.Ε. μέχρι το 2016 ειδικότερα στις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες τις οδηγεί στη διάλυσή τους. Τέλος δηλώνουμε ότι ο Δήμος Αποκόρωνα δεν θα γίνει συμμέτοχος σ’ αυτήν τη διαδικασία και προτρέπει όλους τους αιρετούς να μη έχουν καμία συμμετοχή».

Αυτή η προσπάθεια να μην περάσουν οι απολύσεις, που αποτελούν την πρώτη φάση κύματος μαζικών απολύσεων, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν με απόλυση, αλλά το σύνολο της λαϊκής οικογένειας που συνθλίβεται από την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.

Με τιμή

ΖΩΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

10 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

10 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

11 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

11 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

11 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

13 hours ago

This website uses cookies.