ΤΟΠΙΚΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Κισσάμου: Προβλήματα λειτουργίας στο ειδικό σχολείο Κουτουφιανών

Παράσταση διαμαρτυρίας, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το ειδικό σχολείο στα Κουτουφιανά Κισσάμου, διοργάνωσαν την Δευτέρα 14 Οκτώβρη ο σύλλογος γονέων και φίλων του ΕΕΕΚ και ο αντιδήμαρχος Παιδείας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Κισσάμου:

“Η Δημοτική Αρχή, συνεχίζοντας την παράδοση, προσπάθησε να  υποβαθμίσει και αυτό το θέμα, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι  δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, δύο  τα κρατούμενα λοιπόν, υποβάθμιση και του θέματος και της λειτουργίας  του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντί αυτού πέταξε το μπαλάκι στον Αντιδήμαρχο Παιδείας για να βγάλει αυτός «το φίδι από την τρύπα».

Ο κ. Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποδείχθηκε πολύ  λίγος, διότι αφενός προσέβαλε επανειλημμένως την αναπληρώτρια  διευθύντρια του ΕΕΕΚ στα προβλήματα που του παρουσίαζε, αφετέρου  προσπάθησε σαν γνήσιος κυβερνητικός υπάλληλος να δώσει λύση εκ των  ενόντων, πήρε φυσικά απάντηση από τους παρευρισκόμενους και όταν πια δεν τον έπαιρνε άλλο έριξε την ευθύνη στο υπουργείο.

Ο αγώνας που ξεκίνησε πρέπει να συνεχιστεί, δεν είναι αγώνας για την στελέχωση του ΕΕΕΚ μόνο, είναι αγώνας για την ζωή μας, η λογική του «πάμε και όπου βγει», που διακρίνει όλο τον δημόσιο βίο, είναι  επικίνδυνη για τα λαϊκά στρώματα. Οι κυβερνητικές επιλογές «του  κόστους οφέλους» βάζουν σε προτεραιότητα τα κέρδη των  επιχειρηματιών και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Είναι οι ίδιες επιλογές,  συνεπικουρούμενες από την Δημοτική Αρχή, που έχουν τα παιδιά του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ στα Προκάτ για πέντε χρόνια, χωρίς ορίζοντα έναρξης  του καινούργιου σχολικού συγκροτήματος, είναι οι ίδιες επιλογές που  έχουν το 5ο Νηπιαγωγείο στα ερείπια του παλιού οικοτροφείου, είναι οι ίδιες επιλογές που αφήνουν υποστελεχωμένο του Κέντρο Υγείας στο  Καστέλι. Ότι δεν έχει κέρδος και όφελος για το κεφάλαιο δεν  χρηματοδοτείται.

Σε αυτά που έχουμε απέναντι μας μόνο μία είναι η απάντηση, φτάνει πια  με το παιχνίδι εις βάρος της ζωής μας. Η διεκδίκηση όλων των παραπάνω μέσα από τους μαζικούς μας φορείς, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας”

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Κισάμου
Ο Δημοτικός Σύμβουλος 
Φραγκιουδάκης Γιώργος

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πέθανε η Βάσω Παπανδρέου

Σε ηλικία 80 ετών πέθανε η πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου. Γεννήθηκε…

48 seconds ago

Επιχειρηματίας από τα Χανιά καταδικάστηκε σε 11,5 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε ανήλικους

Ένας 58χρονος επιχειρηματίας από τα Χανιά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 11 ετών και 5 μηνών…

1 min ago

Για το εξαιρετικό βιβλίο του Μάνου Σαριδάκη «Το Σύμπαν»

Του Σπύρου Δαράκη * Τι είπε σε δηλώσεις του ο Μάνος Σαριδάκης, κύριος ερευνητής του…

10 mins ago

Πρωτοβουλία Αποκόρωνα ενάντια στους πυλώνες: Τα μέλη της Επιτροπής να αποφασίσουν σύμφωνα με την εκφρασμένη βούληση του λαού

Η «Πρωτοβουλία Αποκόρωνα ενάντια στους πυλώνες και τις ανεμογεννήτριες» εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί…

12 mins ago

Μπακογιάννη από Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στα Χανιά: «Συμφωνία παρόμοια με αυτές που έχουμε επιτυχώς διαπραγματευθεί με άλλες γειτονικές χώρες»

Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες της Υποεπιτροπής για τις Διατλαντικές Σχέσεις, της Πολιτικής Επιτροπής, και της…

2 hours ago

Δικάζεται ο 32χρονος Χανιώτης που βίασε και σκότωσε την Σούζαν Ίτον: “Να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επιστρέψει στην κοινωνία”, ζητά η οικογένεια

Η υπόθεση δολοφονίας της Σούζαν Ίτον, της διακεκριμένης Αμερικανίδας μοριακής βιολόγου, που συγκλόνισε την Ελλάδα…

2 hours ago

This website uses cookies.