ΤΟΠΙΚΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης : «Να λυθεί με κατεπείγουσες διαδικασίες το σοβαρό πρόβλημα στέγασης της Μονάδας του ΚΕΘΕΑ στα Χανιά»

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης, Αλέκος Μαρινάκης, έθεσε στο περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Κρήτης το σοβαρό ζήτημα της στέγασης του πολυδύναμου κέντρου του ΚΕΘΕΑ στα Χανιά. Η άρνηση της περιφερειακής αρχής να συνεχίσει την καταβολή του ενοικίου θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της μονάδας.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε τη σημασία του ΚΕΘΕΑ στην αντιμετώπιση του προβλήματος των εξαρτήσεων και κάλεσε την περιφέρεια να λάβει άμεσα μέτρα για τη στέγαση του κέντρου σε ένα μεγαλύτερο και σύγχρονο χώρο. Επιπλέον, καταδίκασε την υποστελέχωση του ΚΕΘΕΑ και τις πολιτικές που υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες απεξάρτησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το σοβαρό πρόβλημα στέγασης του πολυδύναμου κέντρου των Χανίων (Μονάδα του ΚΕΘΕΑ στα Χανιά) που κινδυνεύει να βρεθεί στον δρόμο λόγω άρνησης της περιφερειακής αρχής Κρήτης να συνεχίσει να καταβάλλει το ενοίκιο του χώρου που στεγάζεται, έβαλε στο περιφερειακό συμβούλιο στις 24 Σεπτέμβρη ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης, Αλέκος Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα,  αναφέρθηκε στην απαράδεκτη άρνηση της περιφερειακής αρχής – όπως εκφράστηκε μέσω του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Χανίων – να συνεχίσει να καταβάλλει το ενοίκιο και απαίτησε όχι μόνο να συνεχιστεί η καταβολή του ενοικίου, αλλά να γίνουν ενέργειες  για τη στέγαση του πολυδύναμου κέντρου των Χανίων σε μεγαλύτερο και σύγχρονο χώρο.

Το αίτημα αυτό διατυπώθηκε, άλλωστε, στις αποφάσεις της ανοιχτής γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, στις 3.7.2024  στο Ηράκλειο,  όπου και επισημάνθηκε ότι παραβλέπεται από τους αρμόδιους πάνω από ένα χρόνο.

Ο Αλέκος Μαρινάκης τόνισε ότι είναι απαράδεκτο, τη στιγμή,  μάλιστα, που έχει οξυνθεί  το πρόβλημα των εξαρτήσεων,  να μπαίνουν κι άλλα εμπόδια στο ΚΕΘΕΑ, το οποίο παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, με ευθύνη όλων, διαχρονικά, των κυβερνήσεων, έχει συμβάλλει καθοριστικά από τις αρχές της δεκαετίας του 80 στη χώρα μας για να ξεφύγουν από την κόλαση των ναρκωτικών και να ενταχθούν λειτουργικά στην κοινωνική ζωή και δράση χιλιάδες νέοι.

Δεν είναι τυχαίο πως στο πολυδύναμο κέντρο ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη» Χανίων, από τους 8 συνολικά εργαζόμενους μόνο οι 3 είναι μόνιμοι, ενώ οι υπόλοιποι εργάζονται με συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ, γεγονός που έχει σημαντικές συνέπειες στην ίδια τη θεραπευτική σχέση με τους θεραπευόμενους και τις οικογένειες.

Αντίθετα, η  κατάσταση αυτή είναι στοιχείο της συνολικής εικόνας,  με την απεξάρτηση στη μέγγενη της δημοσιονομικής πειθαρχίας, σύμφωνα με την κυβερνητική πολιτική – σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων- και τη στρατηγική της ΕΕ για τις εξαρτήσεις,  που θέτει σε πρωτεύοντα ρόλο τη διαχείριση του προβλήματος και τη «μείωση της βλάβης» και όχι την ουσιαστική απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη. Με πλήγμα στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της απεξάρτησης, με την ιατρικοποίηση του φαινομένου της τοξικοεξάρτησης, με το χτύπημα στη φιλοσοφία του ΚΕΘΕΑ και συνολικά της «στεγνής» θεραπείας.

Απέναντι σε αυτά, το ΚΚΕ στηρίζει την ενίσχυση της στεγνής θεραπείας, κυρίως γι αυτό που στοχεύει ως θεραπευτική φιλοσοφία, την αλλαγή του ανθρώπου και,  σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα, είναι αντίθετο με τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό των ναρκωτικών σε σκληρά και μαλακά. Καταθέτει όλες του τις δυνάμεις, ώστε ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις να γίνει κτήμα και υπόθεση όλου του λαού.

Τέλος, όσο αφορά το πρόβλημα στέγασης της Μονάδας του ΚΕΘΕΑ στα Χανιά, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης θα το επαναφέρει στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο, απαιτώντας την άμεση επίλυσή του, αφού στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δε δόθηκε απάντηση  από την περιφερειακή αρχή, που επικαλέστηκε την απουσία από το συμβούλιο των καθ’ ύλη αρμόδιων στελεχών της.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν θα εκδηλωθώ υπέρ κάποιου» λέει ο Παππάς – «Δεν πήγαινε άλλο» είπε ο Φάμελλος

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της…

2 mins ago

Εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου σε Μητσοτάκη, μετά την ελεύθερη πτώση των ποσοστών της ΝΔ

Η χθεσινή δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αλλάξει τώρα, άνοιξε…

5 mins ago

Ηράκλειο: Έπιασαν τη γυναίκα που εξαπατούσε πολίτες σε όλη την Κρήτη

Τέσσερις υποθέσεις τηλεφωνικών απατών και πέντε απόπειρες εξιχνιάστηκαν από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις…

18 mins ago

Παίζουν τα ρέστα τους…

Το 2021 κάποιοι και κάποιες (εταιρείες) έπαιξαν το χαρτί «Ανδρέας Λοβέρδος» στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Τον είχαν…

32 mins ago

Αφετηρία η Κρήτη για τον Πολάκη – Από ακαδημαϊκούς μέχρι… «Κασσελίστας» τον στηρίζουν

ο Παύλος Πολάκης πέρασε το κατώφλι της Κουμουνδούρου καταθέτοντας την αίτηση της υποψηφιότητάς του συνοδευόμενη…

37 mins ago

Τουλάχιστον 163 μετανάστες περισυνελέγησαν το τελευταίο 24ωρο – 78 εξ αυτών βγήκαν στη Γαύδο

Τρία διαφορετικά περιστατικά με μετανάστες σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, ενώ μια γυναίκα…

38 mins ago

This website uses cookies.