Λειτουργία «Γραφείου Πληροφόρησης & Προώθησης της Απασχόλησης» : από τη Δημοτική Αρχή των Χανίων

Μία ακόμη νέα υπηρεσία, στα πλαίσια του στόχου για αναβάθμιση των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών και ενίσχυση των μηχανισμών πληροφόρησης για την προώθηση της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο, έθεσε σε λειτουργία η νέα Δημοτική Αρχή, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης σε συνέντευξη Τύπου,  παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρή.

Πρόκειται για το «Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης», το οποίο, όπως τόνισε ο κ. Σκουλάκης, συστάθηκε με το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων και το οποίο έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις άλλες δομές πληροφόρησης των ανέργων για ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης, όπως π.χ. αυτές του ΟΑΕΔ.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής – ο οποίος  έχει οριστεί με απόφαση Δημάρχου υπεύθυνος για τη λειτουργία του Γραφείου –  επεσήμανε ότι  βασική αρμοδιότητα του εν λόγω Γραφείου, είναι η ενημέρωση και πληροφόρηση των ανέργων δημοτών για τις ευκαιρίες απασχόλησης που υπάρχουν στο δημόσιο τομέα και στην αυτοδιοίκηση για την περιοχή του Δήμου αλλά και γενικότερα, ενώ ενημέρωση παρέχεται και για επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων που υλοποιούνται στην εδαφική περιφέρεια αυτού.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ο κ. Κουρής, το Γραφείο μεριμνά για την ανίχνευση των δυνατοτήτων συμμετοχής του Δήμου σε τοπικά προγράμματα δράσης και τοπικές πρωτοβουλίες για την προώθηση και διεύρυνση της απασχόλησης στα όρια του Δήμου Χανίων.

Όπως ακόμη γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου το Γραφείο λειτουργεί πιλοτικά, από τον Ιανουάριο του 2012, έχοντας συμβάλλει όλο αυτό το διάστημα της λειτουργίας του, στην πληροφόρηση/εξυπηρέτηση πάνω από 2.800 συμπολιτών μας για μια σειρά από δράσεις και προγράμματα, όπως αυτό του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (Πίνακας 1).

Σημειώνεται ότι το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων, το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείο Χανίων, στη συμβολή των οδών Υψηλαντών και Καραϊσκάκη, λειτουργεί καθημερινά από τις 08.00-15.00, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 28213 41766. Επίσης οι δημότες μπορούν να αποστέλλουν τα ερωτήματά τους και μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη δ/νση: politis@chania.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο Βασίλης Οικονόμου έπαυσε τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου – Εμπλέκεται σε υπόθεση ξεπλύματος και trafficking

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βασίλη Οικονόμου παύθηκε από τα καθήκοντά του, καθώς το όνομά του…

9 hours ago

12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Δωρεάν εργαστήρια και masterclasses

Για μια ακόμη χρονιά στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα που προσφέρεται με…

9 hours ago

Σοβαρό τροχαίο στα Χανιά: Τραυματίστηκε μοτοσικλετιστής

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή του Μάλεμε, στα Χανιά. Σύμφωνα…

9 hours ago

Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: «Στις επόμενες εκλογές δε θα είναι πράσινη μόνο η Κρήτη αλλά η μισή Ελλάδα»

Στο Ηράκλειο μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Λίγες ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ,…

9 hours ago

Επίθεση με αλυσοπρίονο: Σκηνές θρίλερ περιέγραψε στη δίκη ο δικαστικός επιμελητής

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, το Αυτόφωρο Μονομελές…

9 hours ago

Sex Roulette: Ανησυχία από τo νέο challenge στο ΤikTok – Ανήλικοι κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις και «χάνουν» όσες μείνουν έγκυες

Νέα επικίνδυνη μόδα εμφανίστηκε στο TikTok προκαλώντας πονοκέφαλο σε γονείς και υγειονομικές αρχές στην Ευρώπη, μιας και…

9 hours ago

This website uses cookies.