Λευτέρης Αυγενάκης: Η πορεία του χαμένου εκατομμυρίου οδήγησε στην απόλυτη αναξιοπιστία

Δήλωση Λευτέρη Αυγενάκη

…και ξαφνικά, το 1 εκατομμύριο ενός «υποτιθέμενου» Βουλευτή, σε άγνωστο συνάλλαγμα και με άγνωστο προορισμό, δεν υπήρξε ποτέ! Τάδε έφη ο Πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, σε επιστολή του προς το Γερμανικό Κοινοβούλιο.

Για μέρες ολόκληρη η χώρα έψαχνε έναν Βουλευτή που επιχείρησε να «κοροϊδέψει» το σύστημα, με τον απόηχο του δήθεν σκανδάλου να φτάνει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Την Τρίτη ο Βουλευτής έγινε συγγενικό πρόσωπο και το παράνομο έμβασμα, νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα. Σήμερα Πέμπτη γίναμε μάρτυρες της απόλυτης αναδίπλωσης. Δεν υπήρξε ποτέ ούτε χαμένο εκατομμύριο, ούτε ανακόλουθος Βουλευτής.

Η παρωδία και η απόλυτη γελοιοποίηση των θεσμών συνεχίζεται  με τον  Πρόεδρο της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος Π. Νικολούδη να δηλώνει ότι ποτέ δεν ανέφερε τη λέξη «βουλευτής», αν και από τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης προκύπτει ότι τότε είχε αναφέρει ότι είναι «ένας από τους 300».

Επειδή όμως με τέτοιες δηλώσεις δεν θίγεται μόνο η αξιοπιστία του ελληνικού πολιτικού και δικαστικού συστήματος, αλλά και η αξιοπιστία ολόκληρης της χώρας στο εξωτερικό, πρέπει άμεσα οι εμπλεκόμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κρήτη – ελαιόλαδο: Κακά τα πρώτα μαντάτα – Πολλές ελιές, λίγο λάδι

Δυσάρεστα είναι τα μαντάτα από τα πρώτα αλέσματα που έγιναν με στόχο να παραχθεί αγγουρέλαιο από παραγωγούς…

22 mins ago

Νίκος Ανδρουλάκης στο Ράδιο Κρήτη 101,5: Στόχος μου η αύξηση της επιρροής του ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπίσει τη ΝΔ

Αντίστροφη μέτρηση για τις επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Με το βλέμμα στραμμένο,…

22 mins ago

Κρήτη: Ζητούν από αγρότες την επιστροφή επιδοτήσεων από 1 έως … 5.000 ευρώ!

Mετά το σοκ για τις επιστροφές μέρους των επιδοτήσεων που πρόκειται να καταβληθούν το επόμενο…

26 mins ago

Το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων καλεί στις κινητοποιήσεις ενάντια στις βάσεις της Σούδας και την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ

Το Σωματείο Επισιτισμού των Χανίων εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει την εμπλοκή της Ελλάδας…

28 mins ago

Εκπαίδευση ελαιοπαραγωγών Χανίων με θέμα: «Η ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Κρήτη/Kriti”: Ορθές πρακτικές από το χωράφι ως την τυποποίηση»

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΡΑ (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων,…

30 mins ago

Εγκαίνια μίνι γηπέδου μπάσκετ για ΑμεΑ στα Χανιά

Η Διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης προσκαλεί στα εγκαίνια του νέου μίνι γηπέδου…

34 mins ago

This website uses cookies.