Λιποθυμούν από την πείνα παιδιά στα σχολεία της Αθήνας

Συγκλονιστικά όσο και ανησυχητικά είναι τα όσα περιγράφει ο Α’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά παιδιά σε σχολεία της πρωτεύουσας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, έχουν καταγραφεί ακόμα και κρούσματα λιποθυμίας μαθητών εξαιτίας της ασιτίας.
Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων-Ερυθρού-Πολυγώνου οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου για όσα συμβαίνουν στα σχολεία.

Η ανακοίνωση του συλλόγου των εκπαιδευτικών, που δημοσιεύτηκε στη LIFO, κάνει λόγο για αυτοκτονία άνεργου γονιού μαθητών από σχολείο της περιοχής, αλλά και κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών που έπασχαν από ασιτία σε σχολεία του 6ου Διαμερίσματος.

«Είναι η επιτακτική ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού όλων των σωματείων και φορέων της περιοχής για την ανάσχεση της λαίλαπας των αντιλαϊκών μέτρων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα μέλη του συλλόγου δεσμεύονται, επίσης, «να προωθήσουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπίζονται τα πρακτικά προβλήματα επιβίωσης των συμπολιτών μας που εξαθλιώνονται, αλλά και τα προβλήματα των νέων που σήμερα στοχοποιούνται από τους μηχανισμούς καταστολής».

«Καλούμε τους συναδέλφους μας και τους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολικό συγκρότημα, να προχωρήσουν από κοινού σε συγκρότηση κοινών επιτροπών – πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και να καταρτίσουν κοινά προγράμματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα» επισημαίνουν.

tanea.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χανιά: Απέλασαν Κούρδους μουσικούς που θα έπαιζαν στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων – Τι δήλωσαν λίγο πριν την απέλαση | Βίντεο

Σε ένα πρωτοφανές περιστατικό, τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum, η Sena ErkoÇ και…

1 hour ago

Η εκτίναξη των εκφράσεων βίας στην εφηβεία: Υπάρχει λύση;

“Η βία είναι η μόνη λύση” Π.Ρ. 15 ετών “Ο πλανήτης είναι ετοιμοθάνατος. Δεν “βλέπω”…

4 hours ago

ΠΟΕΔΗΝ: Με φωτογραφικά ντοκουμέντα αναδεικνύει τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία

Tην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία λόγω της επικίνδυνης αδιαφορίας της κυβέρνησης, αλλά και της συνολικής και…

5 hours ago

Δημοσκόπηση MRB: Κυριαρχεί η απαισιοδοξία, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί στη δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ το…

5 hours ago

Χατζηδάκης: «Σημαντική επιτυχία» η αποκρατικοποίηση της Εθνικής Τραπέζας

Ως «σημαντική επιτυχία για την ελληνική οικονομία» χαρακτηρίζει ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής…

5 hours ago

Ο Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία – «για τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ»

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και επισήμως ο Στέφανος Κασσελάκης την Πέμπτη το…

6 hours ago

This website uses cookies.