Λύση για τους απόφοιτους του 2009 από τις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ

Υλοποιείται η δέσμευση του Υπ.Παιδείας στον Μ.Στρατάκη.

Με την υπ’αριθμ. 62346/Γ2/1-6-2011 Απόφαση της Υφυπουργού Παδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ.Χριστοφιλοπούλου, υλοποιείται μία δέσμευση του Υπουργείου σχετικά με την άρση της αδικίας για τους απόφοιτους του 2009 από τις Επαγγελματικές Σχολές του ΟΑΕΔ, θέμα που είχε αναδείξει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης και για το οποίο είχε πάρει τη ρητή δέσμευση από την κ.Υφυπουργό στις 1/2/2011 κατά τη συζήτηση σχετικής Ερώτησής του στη Βουλή.

Σύμφωνα με την Απόφαση, που καθορίζει την αντιστοιχία των ειδικοτήτων των κατόχων πτυχίου ΤΕΕ αλλά και ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ και του ΟΤΕΚ, με αυτές των ειδικοτήτων του ΕΠΑΛ, οι κάτοχοι πτυχίου ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ των ειδικοτήτων: Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων, Υπαλλήλων Οικονομικών Καθηκόντων αλλά και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, εγγράφονται σε Β’ ΕΠΑΛ στον Τομέα Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας του ν. 3475/2006, οι αποφοιτήσαντες των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ του 2009 έμειναν στην κυριολεξία «ξεκρέμαστοι», αφού προβλεπόταν μεταβατική περίοδος μόνο 2 ετών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γραφούν στον Β’ Κύκλο σπουδών και να έχουν ένα τίτλο σπουδών ισότιμο με του Λυκείου.

Αυτό είχε ως συνέπεια, ενώ είχαν θέσει συγκεκριμένους στόχους για τις σπουδές και την μετέπειτα ζωή τους, ήρθε η Νέα Δημοκρατία και διαφοροποίησε τα δεδομένα στην τεχνική εκπαίδευση.

Έτσι, με την απόφαση αυτή η Πολιτεία αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία της σε περιπτώσεις όπως αυτή, καθώς αφορά νέους ανθρώπους που σχεδιάζουν τη ζωή τους για να μπουν στην αγορά εργασίας και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η ΝΔ διέγραψε τον Αυγενάκη μετά τη χειροδικία σε βάρος υπαλλήλου στο «Ελ. Βενιζέλος»

Παρελθόν από τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί ο Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς ανακοινώθηκε η διαγραφή του από…

3 mins ago

Λευτέρης Αυγενάκης: Σφίγγει ο κλοιός για τον βουλευτή της ΝΔ – Τη διαγραφή του ζητούν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες

Σφίγγει ο κλοιός για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, μετά το περιστατικό βιαιοπραγίας κατά υπαλλήλου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος,…

56 mins ago

Ο αποχαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων στον σπουδαίο Χανιώτη σκηνοθέτη και παραγωγό Γιώργο Σγουράκη

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Χανιώτη σκηνοθέτη και παραγωγό Γιώργο Σγουράκη, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη…

59 mins ago

Δωρεά λαογραφικού υλικού στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφτηκε σήμερα, Τρίτη 2 Ιουλίου 2024, η κα Δήμητρα…

1 hour ago

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκόρωνα ενάντια στις συγχωνεύσεις στα σχολεία

Η  «Λαϊκή Συσπείρωση»  ζητά να συζητηθεί σε άμεση συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου και να ληφθεί…

2 hours ago

Συγχαρητήρια Πανεπιστημίου Κρήτης στον Αν. Καθηγητή Αντώνη Αναστασόπουλο για την επάξια εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Διεθνούς Ένωσης Οθωμανολόγων

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης συγχαίρει θερμά τον Αναπληρωτή Καθηγητή Οθωμανικής Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας…

2 hours ago

This website uses cookies.