Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Μάρτιν Σουλτς στη FAZ: «Πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση με την Ελλάδα»

Νέες δηλώσεις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ασκώντας κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για τη διακοπή της συνεργασίας της με την τρόικα επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη για διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων εταίρων.

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση πράγματι δεν θέλει πλέον να συνεργαστεί με τους δανειστές πάνω στη βάση που ίσχυε ως τώρα, τότε το θεωρώ ανεύθυνο» δηλώνει ο κ. Σουλτς σε γερμανική εφημερίδα. Ο κ. Σουλτς επισημαίνει ακόμη ότι η συνεργασία με την τρόικα ούτως ή άλλως εκπνέει στο τέλος Φεβρουαρίου.

«Για νέες μορφές πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση και αυτό γίνεται μόνο μέσω της συναίνεσης και όχι μέσω της πρόκλησης» τονίζει σε απόσπασμα συνέντευξής του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, το οποίο προδημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απορρίπτει ακόμη το ενδεχόμενο διοργάνωσης διεθνούς διάσκεψης χρέους, εξηγώντας ότι για κάτι τέτοιο «μπορεί κανείς να μιλήσει μόνο εφόσον η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της» και προσθέτει: «Πρέπει να φέρουν εις πέρας τα συμφωνηθέντα βήματα, πριν μιλήσουμε για νέα».

Ερωτώμενος σχετικά με την εντύπωση που αποκόμισε από τις επαφές του με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, ο κ. Σουλτς δηλώνει:

«Έφυγα από την Αθήνα με το αίσθημα ότι μπορεί – και πρέπει – κανείς να μιλήσει με την ελληνική κυβέρνηση και ότι μπορείς να την κινήσεις προς συμβιβασμούς, αλλά ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για αυτό. Η κατάσταση είναι εύθραυστη, αλλά όχι χωρίς πιθανότητες».

Εμφανίζεται ενοχλημένος από τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, λέγοντας πως δεν ταιριάζουν σε αυτή την εικόνα και ότι «πιθανώς ο Αλέξης Τσίπρας να βάλει και πάλι τάξη στην κυβέρνησή του».

left.gr

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ) αλλά και κάτω από…

19 hours ago

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά την Μ. Τετάρτη, 1 Μαΐου…

19 hours ago

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με πυροβολισμούς σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.…

2 days ago

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά και ο κάμπος τους, με δεκάδες…

2 days ago

Νοσοκομεία: Νέες επιβαρύνσεις για ασθενείς από ιδιώτες γιατρούς – Οι παγίδες στις δημόσιες δομές

Nέες επιβαρύνσεις περιμένουν τους Έλληνες ασθενείς μέσα στα δημόσια νοσοκομεία μετά τη ρύθμιση του υπουργού Υγείας Άδωνι…

2 days ago

Το Διεθνές Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Νικαράγουας για κυρώσεις κατά της Γερμανίας επειδή στέλνει όπλα στο Ισραήλ

Το Διεθνές Δικαστήριο, το ανώτερο δικαστικό όργανο του ΟΗΕ, απέρριψε σήμερα το αίτημα που είχε…

2 days ago

This website uses cookies.