Μέλι με ταυτότητα Κρήτης

Να γίνει το μέλι της Κρήτης ΠΟΠ (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης) με διαδικασίες που θα προταθούν από τους μελισσοκόμους του νησιού στοχεύει η Περιφέρεια Κρήτης. Για την προώθηση των διαδικασιών η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη συναντήθηκε χθες με τα μέλη του άτυπου μελισσοκομικού συνδέσμου Κρήτης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν συγκεκριμένα ο Μανόλης Μαυρουπλάκης Πρόεδρος του μελισσοκομικού συλλόγου Λασιθίου, ο Κώστας Σαβάκης Πρόεδρος του μελισσοκομικού συλλόγου Ανατολικής Κρήτης, ο Νίκος Μπιρλιράκης Πρόεδρος του μελισσοκομικού συνεταιρισμού Ρεθύμνου, ο επόπτης μελισσοκομίας Δημοσθένης Ισαακίδης, καθώς επίσης ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης Ζαχαρίας Σωμαράς, ενώ στην προσπάθεια συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των μελισσοκόμων από τα Χανιά.
«Έγινε μια πρώτη διαβούλευση σήμερα με τους μελισσοκόμους μας προκειμένου να αποκτήσει το μοναδικό μέλι που παράγει η Κρήτη ΠΟΠ, και αυτό θα γίνει μέσα από έναν ενιαίο μελισσοκομικό σύνδεσμο στο νησί» ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη.
Αξίζει να επισημανθεί ότι ο καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής Θεσσαλονίκης Ανδρέας Θρασυβούλου ολοκληρώνει την έρευνα που κάνει το διάστημα αυτό για τον ακριβή προσδιορισμό των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Κρητικού μελιού, που θα παρουσιαστεί στο 3ο μελισσοκομικό συνέδριο Κρήτης το Μάρτιο στο Ρέθυμνο.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΠΑΓΝΗ: Σφοδρές αντιδράσεις για τη νοσηλεία 16χρονης στην Ψυχιατρική Ενηλίκων: «Είναι ενάντια σε κάθε ιατρική και νομική λογική»

«Δηλώνουμε με όλη μας την επιστημονική και ανθρώπινη ευσυνειδησία ότι δεν είμαστε σε θέση αλλά…

13 mins ago

Θρήνος για τον 30χρονο Κώστα που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στα Χανιά – Τα συλληπητήρια μηνύματα του Δήμαρχου Χανίων και της Πανσπουδαστικής

Σε κλίμα βαριάς θλίψης, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν χθες, Κυριακή, στις 5 το απόγευμα, τον…

18 mins ago

ΠΑΣΟΚ: Πώς μπήκε και η Διαμαντοπούλου «στο παιχνίδι» για την ηγεσία του κόμματος

Συνεχείς και ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, όπου μετά και τη συζήτηση στην Κεντρική…

1 hour ago

Ξεκινά η νέα κατασκηνωτική περίοδος για την Παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση του Καλάθα

Με πυρετώδεις ρυθμούς και τις καλύτερες προδιαγραφές συνεχίζεται η προετοιμασία από τον Δήμο Χανίων και…

2 hours ago

Ετσι γίνεται το «μασάζ» από την ΤΕΡΝΑ στην Κρήτη

Του Μάριου Διονέλλη Αποκαλυπτική για τις μεθοδεύσεις κατευνασμού των αντιδράσεων για τα φαραωνικά έργα βιομηχανικών…

2 hours ago

Στη φίλη της Οδού Κορνάρου (Φανή Παρασκάκη)

Της Νότας Ντουντουλάκη Εχω την αίσθηση πως , φεύγοντας οι άνθρωποι που για χρόνια υπήρχαν…

2 hours ago

This website uses cookies.