Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Ζητάμε συμβιβασμό από όλους-Δεν θα υπάρχει συζήτηση για νέο πρόγραμμα πριν το δημοψήφισμα

Από το βήμα της γερμανικής Βουλής η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέκλεισε κατηγορηματικά νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας πριν την ολοκλήρωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

“Είναι δικαίωμα να έχουν όλα τα κοινοβούλια τη δική τους τοποθέτηση και θέση. Αυτό ισχύει κυρίως για την ευρωζώνη. Είμαστε 19 κράτη με κοινό νόμισμα που αποβλέπει στην ευημερία ολόκληρης της ευρωζώνης” ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ σε ομιλία της στη γερμανική βουλή. Σε ό, τι αφορά στην αίτηση Τσίπρα την Τρίτη στους Θεσμούς “οι ΥΠΟΙΚ διαβουλεύτηκαν επί της πρότασης του πρωθυπουργού. Περιμένουμε την απόφαση του eurogroup” σημείωσε όμως όπως είπε δεν γίνεται να παρθεί καμιά απόφαση πριν το δημοψήφισμα.

“Η Ευρώπη είναι ισχυρή, πολύ πιο ισχυρή πριν από πέντε χρόνια. Είμαστε ισχυροί λόγω της πολιτικής της Γερμανίας. Σήμερα οι 18 δεν φοβούνται από τις αναταράξεις της Ελλάδας” σημείωσε και τόνισε πως το βασανιστήριο σε αυτή την περίπτωση είναι  για τους ανθρώπους στην Ελλάδα.

“Τα ποσά δεν είναι το θέμα. Το θέμα από την πρώτη στιγμή της ελληνικής κρίσης μέχρι σήμερα, είναι ότι η Ευρώπη έχει κοινό πεπρωμένο και είναι κοινότητα δικαίου και ευθύνης. Αυτή πρέπει να οδηγήσει στη δυνατότητα συμβιβασμού. Και η Γερμανία και η Ελλάδα και η Γαλλία πρέπει να βρει μια δυνατότητα συμβιβασμού” ανέφερε και τόνισε πως “ένας καλός Ευρωπαίος δεν είναι εκείνος που θέλει μια συμφωνία ανεξάρτητα του τι θα στοιχίσει, αλλά εκείνος που σέβεται το ευρωπαϊκό δίκαιο και τα εθνικά δίκαια”.

Ένας καλός Ευρωπαίος είναι αυτός που σέβεται τους κανόνες και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Χρειάζεται συμβιβασμός με τον οποίο τα πλεονεκτήματα να είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα. Ένας καλός Ευρωπαίος είναι αυτός που σέβεται τους κανόνες και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Χρειάζεται συμβιβασμός με τον οποίο τα πλεονεκτήματα να είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα.

Συμβιβασμός μόνο εάν τα πλεονεκτήματα υπερτερούν των μειονεκτημάτων.

Κατανοώντας την Ευρώπη ως κοινότητα δικαίου και εμπιστοσύνης, λέω στην κυβέρνηση πως όλα τα προγράμματα έχουν ένα στόχο σταθεροποίησης στην Ευρώπη, είπε και σημείωσε πως το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να παίζεται στα ζάρια.

news247.gr

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΟΗΕ: Με συντριπτική πλειοψηφία πέρασε ψήφισμα για την πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης – Οργισμένη αντίδραση του Ισραήλ

Με συντριπτική πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υπερψήφισε την επέκταση «των δικαιωμάτων και προνομίων»…

13 mins ago

«Nτου» διαδηλωτών στο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο – Oργή Έλον Μασκ

Διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την επέκταση του εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας Tesla στο Γκρουνχάιντε, κοντά στο Βερολίνο, συγκρούστηκαν…

1 hour ago

Έρευνα Eteron: Ο Ανδρέας Παπανδρέου καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευση με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, νικητής τριών εκλογικών αναμετρήσεων και μακροβιότερος πρωθυπουργός της χώρας…

1 hour ago

Eurovision: «Εξαφάνισε» τον Ολλανδό Joost η EBU «μέχρι νεωτέρας» επειδή διαμαρτυρήθηκε όταν μίλησε η εκπρόσωπος του Ισραήλ

«Θρίλερ» βρίσκεται σε εξέλιξη λίγες ώρες πριν το μεγάλο τελικό της Eurovision 2024, το Σάββατο, καθώς…

1 hour ago

Ιδιοκτήτες Airbnb: «Tαφόπλακα για την βραχυχρόνια μίσθωση το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού» – Μόλις το 2% των ακινήτων στην Αθήνα στην βραχυχρόνια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΛΟΙΑΡΙΔΗ Ανησυχία προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για τη βραχυχρόνια μίσθωση στους…

2 hours ago

Θρίλερ με νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα – Υπό κράτηση και έρευνα οι γονείς, φέρονται να το δολοφόνησαν

Φρίκη στη Βραυρώνα καθώς βρέφος φέρεται να δολοφονήθηκε από τους γονείς του. Συνελήφθησαν και οι…

3 hours ago

This website uses cookies.