Ως ένα από τα καλύτερα πέντε κρασιά στον κόσμο για την περίοδο της άνοιξης επέλεξε το κρασί Vidiano Klima 2014 του οινοποιείου Καραβιτάκη στο Κολυμπάρι Χανίων ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal και ειδικός στον τομέα του κρασιού Will Lyons.
Στο άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας αναφέρει τα εξής:
Πέρνωντας υπόψη ότι ζούμε σε καιρούς παγκοσμιοποίησης, δεν θα πρέπει να νοιώθουμε καμία έκπληξη όταν ανακαλύπτουμε κυριολεκτικά χιλιάδες διαφορετικά κρασιά που αξίζει να τα μυρίσουμε, να τα γευστούμε, να τα πιούμε.
Κι όμως υποθέτω, οι περισσότεροι από εμάς, παγιδευόμαστε στο να δοκιμάζουμε αυτά που έχουμε δοκιμάσει και προτιμούμε.
Αυτή την άνοιξη προσπάθησω να ξεφύγω από τα καθιερωμένα προτείνωντας κρασιά τα οποία στυλιστικά είναι τέλεια για αυτή την περίοδο του χρόνου και εξαιρετικά ασυνήθιστα.
Για το κρασί του οινοποιείου Καραβιτάκη σημειώνει τα εξής:
Η Κρήτη είναι το νησί με τη μεγαλύτερη παραγωγή κρασιού στην Ελλάδα, ενώ εκεί παράγονται και κάποιες ντόπιες ποικιλίες σταφυλιού. Αυτό το κρασί είναι δημιουργία του Νίκου Καραβιτάκη του οποίου η οικογένεια εδώ και τέσσερις γενιές παράγει κρασί.
Έχει μία εξαιρετική μυρωδιά ψημμένων μήλων και αποξηραμένων αμύγδαλων με μία εσάνς λεμονιού για το τέλος.
Μόνο ελάχιστες σταγόνες νερού έχουμε δει να πέφτουν στην Κρήτη, σε σχέση με τις αναμενόμενες βροχές παρότι διανύουμε…
Η δυναμική της Κρήτης όχι μόνο την φετινή τουριστική σεζόν αλλά και την επόμενη, φάνηκε στην ημερίδα…
Στην τύχη τους έχουν αφεθεί τα αγριοκάτσικα που ζουν στο νησί της Ντίας, καθώς ζουν…
Ο Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη διοργανώνει αύριο, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 7:00 μ.μ.,…
Το Πολυτεχνείο Κρήτης με μεγάλη χαρά και ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση άνοιξε ξανά τις πόρτες του,…
Μανιταρόπιτα (πολύ ωραία) Ένα φύλλο σφολιάτα, δέκα φέτες ζαμπόν, 150 γρ. τυρί ένταμ, εκατόν πενήντα…
This website uses cookies.