Μήνυμα από την πρωθυπουργό της Αυστραλίας Julia Gillard για την 70η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης

Με χαρά μου απευθύνω το μήνυμα αυτό προς τιμή της ανδρείας και θυσίας όσων πολέμησαν στη Μάχη της Κρήτης πριν από 70 χρόνια.

Το 1941 η Κρήτη ενώθηκε με το μέτωπο αντίστασης κατά της επεκτατικής ορμής του Τρίτου Ράιχ να κυριεύσει την Ευρώπη.

Τα Ελληνικά και τα άλλα Συμμαχικά στρατεύματα, μαζί με τον Κρητικό λαό, πολέμησαν γενναία με τις πιθανότητες να είναι συντριπτικά εναντίον τους.

Παρόλο που οι προσπάθειες τους δεν ήταν επιτυχείς, η Μάχη της Κρήτης αποτελεί παντοτινή μαρτυρία της ανδρείας του Ελληνικού λαού και της αντοχής  κοινοτήτων όπως των Χανιών, που υπέφεραν πολύ, αλλά των οποίων το πνεύμα ποτέ δεν λύγισε.

Ακόμα και όταν η Κρήτη έπεσε, οι Κρητικοί με μεγάλο προσωπικό τους κίνδυνο  βοήθησαν τους στρατιώτες της Συμμαχίας να αποφύγουν την αιχμαλωσία και τους φυγάδεψαν από το νησί. Αυτή τους η επίδειξη αλληλεγγύης και πίστης δεν ξεχάστηκε ποτέ.

Ούτε λησμονήθηκε η αξιοσημείωτη κληρονομιά φιλίας που σφυρηλατήθηκε μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας στο πεδίο της μάχης, η οποία ανανεώθηκε και ενδυναμώθηκε καθώς πολλοί Έλληνες υπήκοοι ταξίδεψαν μακριά για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην Αυστραλία.

Μπορεί τα πολεμικά αυτά γεγονότα να φαντάζουν μακρινά, ωστόσο η ευγνωμοσύνη μας παραμένει αμείωτη και ο χρόνος δεν μπορεί να μειώσει το χρέος που τους οφείλουμε.

Θα τους θυμόμαστε, τώρα και για πάντα.

The Honourable Julia Gillard
Πρωθυπουργός της Αυστραλίας

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο συλληφθείς ως επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ,…

1 hour ago

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού, συγκέντρωσε εκατοντάδες…

2 hours ago

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) ανάρτησε στον ιστότοπό του τις…

2 hours ago

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση απάτης που είχε ως…

2 hours ago

Η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια σε «Εκπαιδευτικούς Ομίλους», «Μέντορες» και «Ενδοσχολικούς Συντονιστές» στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την επιβολή «Εκπαιδευτικών Ομίλων», «Μέντορων» και «Ενδοσχολικών Συντονιστών» στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας…

4 hours ago

Τεμπονέρας: “Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”

“Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διονύσης…

4 hours ago

This website uses cookies.