«Οι αιρετές Περιφέρειες να έχουν τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση του αναπτυξιακού σχεδιασμού»
ΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ο κ. Αρναουτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του, παρουσία και των 13 περιφερειαρχών της χώρας, στάθηκε ιδιαίτερα στην πολιτική αυτονομία των αιρετών Περιφερειών, που έχουν την αρμοδιότητα και την ευθύνη του Περιφερειακού Σχεδιασμού της περιοχής τους και τόνισε: «Ας αφήσουμε τις πολυπλοκότητες του παρελθόντος. Μετά από 30 χρόνια προγραμμάτων, ας αποδεχτούμε το αυτονόητο: το κάθε επίπεδο διακυβέρνησης ας αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν».
Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή- πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης- πρέπει ν’ αντιληφθούν ότι στο μέλλον ο μόνος αξιόπιστος σχεδιασμός μπορεί αν διαμορφωθεί σε περιφερειακό επίπεδο, με τήρηση των κανονισμών και στο πλαίσιο των εθνικών προτεραιοτήτων και πολιτικών.
Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης τόνισε στον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, ότι στη νέα προγραμματική περίοδο η Περιφέρεια Κρήτης μπορεί να μετατρέψει την κρίση σ’ ευκαιρία στο πλαίσιο μιας νέας ολοκληρωμένης στρατηγικής, που θα είναι σε αντιστοιχία με την «Στρατηγική της Ευρώπης 2020».
Στη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κρήτης ανέλυσε τις βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της Περιφέρειας για τη νέα προγραμματική περίοδο, που επικεντρώνονται:
-στην κινητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των παραγωγικών φορέων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη διάχυση των καινοτομιών
-στη διαμόρφωση ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος με την αντιμετώπιση θεσμικών εκκρεμοτήτων, τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών και την ανάδειξη της εικόνας της Περιφέρειας Κρήτης και των ευκαιριών που προσφέρει
-στην αντιμετώπιση της ανεργίες με την ενίσχυση της προσαρμοστικότητας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων με τη διευκόλυνση στην πρόσβαση της απασχόλησης και στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και
-στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος, στη διασφάλιση της ανάπτυξης των οικονομικών δραστηριοτήτων με περιβαλλοντική ευαισθησία και στην προσαρμογή της Κρήτης στη κλιματική αλλαγή.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Hahn δήλωσε πως η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας θα εξαρτηθεί από την αξιοποίηση των τομέων στους οποίους η χώρα πλεονεκτεί και από την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων προς διευκόλυνση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. «Ο προσδιορισμός των στρατηγικών τομέων, η εφαρμογή των ιδιαιτέρως απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και η διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι τα τρία συστατικά που, αν συνδυαστούν αποτελεσματικά, θα αποτελέσουν το μέσο για μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος. Αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής.
Στις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας θα αναχωρήσει τελικά το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” από το…
Τους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα «καρτελοποιήθηκε» και έχει μετατραπεί σε «Κολομβία της Ευρώπης»,…
Με αφορμή την είδηση ότι τα πρωτεία των θανατηφόρων τροχαίων στην Ελλάδα έχει η Κρήτη…
Με την καθημερινότητα και κυρίως με τα ζητήματα που άπτονται του κόστους ζωής και της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να…
Για τη χρονιά που πέρασε, τον Στέφανο Κασσελάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη σχέση τους…
Μια όμορφη έκπληξη περίμενε τη γνωστή τραγουδίστρια Άννα Βίσση, ανήμερα των γενεθλίων της στο κέντρο…
This website uses cookies.