Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Χανίων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ευθύνες της Πολιτείας που «εγκαταλείπει το σχολείο μειώνοντας διαρκώς τη χρηματοδότηση για τη στήριξή του» επιρρίπτει με ανακοίνωσή της για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Χανίων.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης αφού αρχικά συγχαίρουν τους νεοεισαχθέντες στα Ανώτατα κ Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και εύχονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά, αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους:

«Όλοι γνωρίζουμε, ότι η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων έχει επιδεινώσει την κατάσταση στα σχολεία και σε συνδυασμό με την έλλειψη οράματος και προγραμματισμού από όσους διαχειρίστηκαν τα κοινά και τα ζητήματα της εκπαίδευσης για δεκαετίες, έχει οδηγήσει στην αποδιάρθρωση του δημόσιου σχολείου και την απαξίωση του εκπαιδευτικού έργου. Πλέον, αντί η Πολιτεία να επενδύει στην Παιδεία στοχεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον, εγκαταλείπει το σχολείο μειώνοντας διαρκώς τη χρηματοδότηση για τη στήριξή του. Έτσι, τα προβλήματα μεγαλώνουν (σχολική στέγη, ακατάλληλα κτίρια, ελλείψεις εκπαιδευτικών) και αυξάνουν (καταργήσεις ειδικοτήτων στην τεχνολογική-επαγγελματική εκπαίδευση, Νέο Λύκειο με εντατικοποίηση σπουδών και περισσότερα φροντιστήρια, λανθασμένη μέθοδος αξιολόγησης δασκάλων και καθηγητών), φέρνοντάς μας μπροστά σε νέα αδιέξοδα.

Για να τα ξεπεράσουμε οφείλουμε να πιέσουμε όσους παίρνουν αποφάσεις που αφορούν στο παρόν και το μέλλον των παιδιών μας να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα. Συχνά αυτά δεν απαιτούν κανένα οικονομικό κόστος, παρά μόνο οργάνωση, προγραμματισμό και σωστό σχεδιασμό και στόχευση. Η ανακατανομή του μαθητικού πληθυσμού στα Χανιά για παράδειγμα, μπορεί να δώσει λύσεις. Το ίδιο και η περαιτέρω ανάπτυξη της αλληλεγγύης, χάρη στην οποία είναι δυνατό να βοηθηθούν όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες (π.χ. άνεργοι) ή αντιμετωπίζουν άλλα σοβαρά προβλήματα.

Προϋπόθεση για να πετύχουμε την άνοδο του επιπέδου της εκπαίδευσης αποτελεί η μαζική συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων στους Συλλόγους των σχολείων και η σοβαρή και ουσιαστική ενασχόλησή μας με τα προβλήματα της Παιδείας, στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό για τον καθένα. Μόνο έτσι θα πιέσουμε για να δοθούν οι απαιτούμενες λύσεις και θα συμβάλλουμε πραγματικά στη βελτίωση της ζωής των παιδιών μας, επιτρέποντάς τους να αγαπήσουν την γνώση και τη μόρφωση και ταυτόχρονα να χαρούν την παιδική κι εφηβική ηλικία τους.

Ενημερώνουμε τους γονείς του Δ.Χανίων ότι η Ένωση Γονέων συμμετέχει στη δράση «Γεμίζουμε τις άδειες σχολικές τσάντες» όπου όποιος επιθυμεί προσφέρει σχολικά είδη για τα παιδιά που δυσκολεύοντα ή αδυνατούν οι οικογένειες τους να αγοράσουν τα απαραίτητα για το σχολείο.

Πέραν κάποιων βιβλιοπωλείων που έχουν ανακοινωθεί στον Τύπο και των Σούπερ Μάρκετ ΙΝΚΑ ,που διαθέτουν ειδικά κουτιά για τη συλλογή τους, όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνεί με την Ένωση Γονέων στα τηλ Μαλανδράκη Σοφία 6944693365 και

Γκουλούση Γρηγόρη   6943481453 και να παραδώσει τα είδη έως και τις 22 Σεπτεμβρίου. Η επιλογή των παιδιών που θα τα παραλάβουν θα γίνει με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα απο τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας. .”

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε στο Twitter η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Άννα…

2 hours ago

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται πιο ισχυρή. Είναι η τάση ανθρώπων…

2 hours ago

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

4 hours ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

4 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

5 hours ago

Χανιά: Σουηδός τουρίστας έκλεψε από κατάστημα με τουριστικά – Πιάστηκε λόγω θράσους

Ένα περιστατικό κλοπής με πρωταγωνιστή έναν Σουηδό τουρίστα σημειώθηκε χθες στην παλιά πόλη των Χανίων.…

5 hours ago

This website uses cookies.