Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Παρίσι: Αλλαγή δεδομένων για την εθνικότητα των δραστών. Τουλάχιστον 16 αλλοδαποί νεκροί

Το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε πλάι στη σορό ενός βομβιστή-καμικάζι ίσως είναι πλαστό, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο. “Ο αριθμός του δεν αντιστοιχεί σε κανένα διαβατήριο που έχει εκδοθεί από τις αρχές της Συρίας και η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί στο όνομα του κατόχου”, εξήγησε. Τουλάχιστον 16 αλλοδαποί μεταξύ των θυμάτων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

Το συριακό διαβατήριο το οποίο βρέθηκε κοντά στη σορό του ενός από τους βομβιστές-καμικάζι που διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι ενδέχεται να είναι πλαστό, μετέδωσαν ΜΜΕ επικαλούμενα μια πηγή στις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει το Σάββατο (14/11) ότι ένα συριακό διαβατήριο βρέθηκε κοντά στο πτώμα ενός από τους εξτρεμιστές που ανατινάχθηκαν έξω από το Σταντ ντε Φρανς.

Όμως Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News ότι το διαβατήριο αυτό μπορεί να είναι πλαστό. Ο αριθμός του δεν αντιστοιχεί σε κανένα διαβατήριο που έχει εκδοθεί από τις αρχές της Συρίας και η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί στο όνομα του κατόχου, εξήγησε.

Τουλάχιστον 16 αλλοδαποί μεταξύ των θυμάτων

Τουλάχιστον 16 αλλοδαποί συγκαταλέγονται μεταξύ των θυμάτων των επιθέσεων που σημειώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής (13/11) στο Παρίσι και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 129 άνθρωποι και να τραυματιστούν 352, σύμφωνα με νεώτερο, προσωρινό απολογισμό των εισαγγελικών αρχών.

Με βάση τον απολογισμό αυτό, στους νεκρούς περιλαμβάνονται:

-Τουλάχιστον δύο Βέλγοι, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου.

-Ένας Ισπανός, ο Αλμπέρτο Γκονθάλεθ Γκαρίδο, 29 ετών. Ο νέος από τη Μαδρίτη, σύμφωνα με την αδελφή του, παρακολουθούσε τη συναυλία στο Μπατακλάν.

-Δύο Πορτογάλοι: ένας άνδρας 63 ετών, μόνιμος κάτοικος Παρισιού, ο οποίος βρισκόταν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς. Η πορτογαλική κυβέρνηση έκανε λόγο και για ένα δεύτερο θύμα πορτογαλικής εθνικότητας, μια γυναίκα γεννημένη στη Γαλλία το 1980 με διπλή υπηκοότητα. Σκοτώθηκε στο Μπατακλάν.

-Δύο Ρουμάνοι υπήκοοι, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας.

-Ένας Βρετανός υπήκοος, σύμφωνα με το Φόρεϊν Όφις, που έκανε επίσης λόγο για Βρετανούς τραυματίες, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό τους.

-Δύο νεαρές Τυνήσιες, αδελφές, που ζούσαν η μία στο Παρίσι και η δεύτερη στη Σενεγάλη, διέμεναν στην περιοχή του Κρεζό και γιόρταζαν τα γενέθλια μιας φίλης τους.

-Μία Αμερικανίδα φοιτήτρια 20 ετών, η Νοέμι Γκονσάλες, η οποία σπούδαζε στο πανεπιστήμιο του Λονγκ Μπιτς και βρισκόταν στο Παρίσι στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών, σκοτώθηκε, όπως γνωστοποίησε το πανεπιστήμιο και είχαν δηλώσει νωρίτερα τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Πολλοί άλλοι Αμερικανοί έχουν τραυματιστεί.

-Δύο Χιλιανοί υπήκοοι: μια γυναίκα, η Πατρίσια Σαν Μαρτίν, 55 ετών. “Είναι ανιψιά του πρεσβευτή μας Ρικάρδο Νούνιες”, δήλωσε η γερουσιάστρια του σοσιαλιστικού κόμματος της Χιλής Ισαβέλ Αγιέντε. Ένας ακόμη Χιλιανός υπήκοος, ο Λουίς Φελίπε Σότσε Βάγιε, επίσης σκοτώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ στο Σαντιάγο.

-Δύο Αλγερινοί, μια γυναίκα 40 ετών και ένας άνδρας 29 ετών, σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων APS, που επικαλέστηκε αλγερινές διπλωματικές πηγές.

-Ένας Μαροκινός υπήκοος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε στο πόδι, πάντως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με την πρεσβεία του Μαρόκου στο Παρίσι.

-Ενδέχεται μεταξύ των νεκρών να είναι ένας Σουηδός, ενώ ένας συμπατριώτης του τραυματίστηκε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας

-Δύο Βραζιλιάνοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ, και ο ένας από αυτούς συνεχίζει να νοσηλεύεται.

news247.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

22 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

22 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

22 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

22 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

22 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

22 hours ago

This website uses cookies.