ΕΛΛΑΔΑ

«#ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ- Ο δρόμος προς τη δίκη»: Δείτε το καθηλωτικό δεύτερο ντοκιμαντέρ της Ανθής Βούλγαρη για το έγκλημα στα Τέμπη | Βίντεο

Πολλές και αποκαλυπτικές των συνθηκών, αλλά και της μετέπειτα συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών, πληροφορίες μεταδόθηκαν από το ντοκιμαντέρ «#ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ- Ο δρόμος προς τη δίκη» του Mega χθες μετά τα μεσάνυχτα.

Αν και η μετάδοσή του είναι από μόνη της ένα μήνυμα ακόμα και στην κυβέρνηση, ότι το έγκλημα δεν πρόκειται να ξεχαστεί ή να μείνει στην πίσω γραμμή της δημοσιότητας,  προκάλεσε μάλλον απογοήτευση το γεγονός ότι μεταδόθηκε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες – προγραμματισμένο για τις 00.10 άρχισε στις 00.22.

Η έρευνα που έκανε η Ανθή Βούλγαρη και σκηνοθέτησε ο Γιώργος Πετρόπουλος, τρείς μήνες ύστερα από το πρώτο ντοκιμαντέρ και 16 μήνες από την Εθνική τραγωδία, για όποιον καταλαβαίνει, είχε πολλά νέα στοιχεία.

Ψύχραιμες μαρτυρίες ανθρώπων που γλίτωσαν από σύμπτωση, όπως εκείνη της Ελευθερίας Δρίγγα.

Στοιχεία «καταπέλτες» για το θρυλούμενο σύστημα τηλεδιοίκησης. Για το μπάζωμα και το τσιμέντωμα του χώρου δίπλα από τις ράγιες. Καταγγελίες για «απανωτές αλλοιώσεις» του σημείου όπου έπεσαν τα βαγόνια μετά τον εκτροχιασμό, για διαγραφή περίπου 11 λεπτών από την επικοινωνία/συνομιλία του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας «με σκοπό να καλυφθούν στοιχεία».

Στοιχεία της δικογραφίας αναδεικνύουν, όπως ειπώθηκε, ευθύνη κυβερνητικών στελεχών. Πανεπιστημιακός περιέγραψε το νομικό πλαίσιο που λειτουργεί προστατευτικά για κυβερνητικούς παράγοντες ακόμα για έρευνα ενδεχόμενων αδικημάτων.

Η κάμερα κατέγραψε παράδοξους ισχυρισμούς και ελιγμούς από κυβερνητικά χείλη στην περιγραφή της διαδρομής της υπόθεσης προς την εκδίκαση της. Για το μπάζωμα. Τα πορίσματα από τους εμπειρογνώμονες.

Για τυχόν ευθύνες πολιτικού ή πολιτικών το Συνταγματικό πλαίσιο είναι τέτοιο ώστε μόνον η Βουλή είναι αρμόδια. Αν θα μπορούσε να αλλάξει κάτι αυτό θα ήταν εφικτό μόνον με αναθεώρηση συγκεκριμένου άρθρου του Συντάγματος όπως επισήμανε ο ίδιος πανεπιστημιακός.

Και στο δεύτερο ντοκιμαντέρ η υπερπροβολή της δημοσιογράφου ήταν έντονη, γι’ αυτό αξιοπρόσεκτη. Ειδικά στα πρώτα περίπου δέκα λεπτά του «#ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ- Ο δρόμος προς τη δίκη» τα πλάνα στην Ανθή Βούλγαρη και σε καθέναν ξεχωριστά από όσους μίλησαν ήταν σε αναλογία ένα προς ένα.

Καλή η σκηνοθεσία. Η έμπνευση με τα λιτά γενικά κάδρα, ακόμα και εκείνα με εστιασμένο φωτισμό σε δημοσιογράφο και συνεντευξιαζόμενο μόνον, είχε ενδιαφέρον. Αδικήθηκε (και πάλι) ως κάποιο βαθμό από την αμετροέπεια των «λατρευτικών» πλάνων στην παρουσιάστρια.

Δείτε το πρώτο ντοκιμαντέρ:

 

Δείτε το δεύτερο ντοκιμαντέρ:

 

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο συλληφθείς ως επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ,…

43 mins ago

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού, συγκέντρωσε εκατοντάδες…

53 mins ago

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) ανάρτησε στον ιστότοπό του τις…

58 mins ago

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση απάτης που είχε ως…

1 hour ago

Η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια σε «Εκπαιδευτικούς Ομίλους», «Μέντορες» και «Ενδοσχολικούς Συντονιστές» στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την επιβολή «Εκπαιδευτικών Ομίλων», «Μέντορων» και «Ενδοσχολικών Συντονιστών» στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας…

3 hours ago

Τεμπονέρας: “Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”

“Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διονύσης…

3 hours ago

This website uses cookies.