ΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσιακή αύξηση 22% στις εξαγωγές στο νομό Χανίων την περίοδο Ιανουάριος – Απρίλιος 2019 – Μείωση των Κρητικών εξαγωγών κατά 5% την ίδια περίοδο

Μείωση της τάξης του 5% παρουσίασαν οι εξαγωγές της Κρήτης κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2019, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και την επεξεργασία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.

Συγκεκριμένα, οι Κρητικές εξαγωγές κατά την εξεταζόμενη περίοδο έφτασαν τα 199,2 εκ. ευρώ, έναντι των 209,7 εκ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018, ενώ όγκος των εξαγωγών μειώθηκε κατά 27 %, φτάνοντας τους 189.691 τόνους, σε σύγκριση με τους 259.716 τόνους το 2018.

Όσον αφορά στους Νομούς και για την ίδια περίοδο, οι εξαγωγές από το Ν. Ηρακλείου, το Ν. Λασιθίου και το Ν. Ρεθύμνης μειώθηκαν κατά 1,6%, 62,8% και 30,8% αντίστοιχα, ενώ ο Ν. Χανίων είναι ο μοναδικός που παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 22% σε αξία και 16% σε ποσότητα.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΚ, κος Καλαμπόκης, δήλωσε:

«Συνεχίζεται η πτώση των Κρητικών εξαγωγών για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου, γεγονός που οφείλεται, όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν, στο μέγεθος παραγωγής και την τιμή του ελαιολάδου.

Διατηρούμε αισιοδοξία για το κλείσιμο του έτους με θετικό πρόσημο, πάντα σε συνάρτηση με τον όγκο εξαγωγών του ελαιολάδου, το οποίο αποτελεί το 35,4% του συνόλου των εξαγωγών της Κρήτης και το 62% του κλάδου των Τροφίμων & Ποτών (προσωρινά στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ 2018 – επεξεργασία από τον ΣΕΚ)».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μ. Καρυστιανού από Ηράκλειο: «Όταν αποδείξουμε την ενοχή τους, πώς θα δικαιολογήσουν την ανεμπόδιστη συμμετοχή τους στις εκλογές;»

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δρώμενα στο κέντρο της πόλης, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν η Μαρία…

6 mins ago

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση Χανίων για την μετακίνηση της Αθηνάς Γιαννουλάκη

Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Χανίων: Ύστερα από την έκτακτη…

6 mins ago

Τέταρτη μεγαλύτερη «ψαλίδα» όλων των εποχών στις αυξήσεις τιμών τροφίμων ανάμεσα σε Ελλάδα και ευρωζώνη

Σε ένα μήνα η Ελλάδα θα συμπληρώσει ένα χρόνο πολύ υψηλότερου πληθωρισμού τροφίμων από τον μέσο όρο της…

11 mins ago

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η μοναδική Αρχηγός κόμματος που τίμησε την Επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

«Λυπάμαι που ήμουν η μοναδική Αρχηγός Κόμματος που παρευρέθηκα σήμερα στην κορυφαία Επέτειο Μνήμης της…

21 mins ago

Νέο πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο για την υγεία

Νέο μεγάλο συλλαλητήριο για την υγεία, πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη στο Ηράκλειο. Σε ανακοίνωση του το Σωματείο…

23 mins ago

Νίκη για το “Δημοκρατικό Ενωτικό Κίνημα Μηχανικών” στις εκλογές για το παράρτημα Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ

Νίκη με ξεκάθαρη διαφορά από τον δεύτερο πέτυχε το "Δημοκρατικό Ενωτική Κίνημα Μηχανικών" στις εκλογές…

34 mins ago

This website uses cookies.