Μεγάλα κενά σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΑΤΕΙ Κρήτης

Την άμεση κάλυψη των ελλείψεων ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Λευτέρης Αυγενάκης για την ομαλή λειτουργία όλων των Τμημάτων

Να μεριμνήσει το Υπουργείο για την άμεση κάλυψη των ελλείψεων του εκτάκτου προσωπικού στο ΑΤΕΙ Κρήτης, ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα. Α. Διαμαντοπούλου, καθώς οι ελλείψεις είναι τόσο σημαντικές που δεν καθίσταται δυνατή η ομαλή λειτουργία όλων των Τμημάτων.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει ότι «το διδακτικό εξάμηνο στο ΤΕΙ Κρήτης αναμένεται να ξεκινήσει με καθυστέρηση λόγω σημαντικής έλλειψης μόνιμου, αλλά και έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού». Σημειώνει δε ότι «το μεγαλύτερο μέρος του διδακτικού έργου ανατίθεται σε ετήσια βάση σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό», ενώ «για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, ενώ το διδακτικό έργο θα πρέπει να αρχίσει σε λίγες ημέρες, ο αριθμός των εκτάκτων εκπαιδευτικών που θα μπορούν να προσληφθούν δεν έχει αποσταλεί στο Ίδρυμα». Τονίζει δε ότι «το Συμβούλιο του ΤΕΙ Κρήτης εξέφρασε μάλιστα την αγωνία του για τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που εμφανίζονται με την έναρξη του φετινού ακαδημαϊκού έτους, ενώ έχει διαπιστώσει την αδυναμία ανάθεσης εκπαιδευτικού έργου σε Έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό».

Παρά ταύτα, αναφέρει ότι «το Συμβούλιο του ΤΕΙ αποφάσισε οι εγγραφές των φοιτητών να προχωρήσουν κανονικά σε όλα τα Τμήματα του Ιδρύματος, ενώ οι φοιτητές θα πρέπει να εγγραφούν όπως κάθε έτος στα θεωρητικά και τα εργαστηριακά μαθήματα». Επίσης, θεωρεί δεδομένο ότι «από μέρους του το Υπουργείο έχει την υποχρέωση να διασφαλίσει άμεσα τους εκπαιδευτικούς και τις λοιπές προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη εκκίνηση του διδακτικού εξαμήνου, από 3ης Οκτωβρίου». Τονίζει ότι «το Ίδρυμα εισέρχεται στο νέο εξάμηνο με πλήρη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών και με κανονικές ερευνητικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες των εργαστηρίων του».

Ακόμη αναφέρει ότι «όλοι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί από 3ης Οκτωβρίου θα βρίσκονται στις αίθουσες και τα εργαστήρια για διδασκαλία, ενώ οι αναθέσεις εκπαιδευτικού έργου σε έκτακτους εκπαιδευτικούς έργου δεν μπορούν να γίνουν, καθώς δεν υπάρχει ο επιμερισμός θέσεων/πιστώσεων Έκτακτου Ε.Π. στο ΤΕΙ Κρήτης από το Υπουργείο Παιδείας και έτσι δεν μπορούν να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις». Τονίζει δε ότι «ο εν λόγω επιμερισμός θα έπρεπε να έχει αποσταλεί στο ΤΕΙ Κρήτης από πολλών ημερών, εφόσον η διαδικασία πρόσληψης, δημοσιοποίησης των προσλήψεων, ασφάλισης κ.ά. απαιτεί σημαντικό χρόνο», ενώ «ο συνολικός αριθμός εκτάκτων εκπαιδευτικών για όλα τα ΤΕΙ (1300) είναι βέβαιο ότι δεν επαρκεί για περισσότερο από το 60% του εκπαιδευτικού έργου των Ιδρυμάτων». Ακόμα χειρότερα, επισημαίνει ότι «ο αριθμός των εκτάκτων εκπαιδευτικών που ανεπίσημα αναφέρθηκε ότι θα επιμερισθεί στο ΤΕΙ δεν θα μπορεί να καλύψει ούτε το 50% των αναγκών που μετρήθηκαν από τη Διοίκηση και τα Τμήματα Εκπαίδευσης, με τους αυστηρότερους δυνατούς περιορισμούς. Με αυτά τα δεδομένα οι παραδόσεις μαθημάτων από εκτάκτους εκπαιδευτικούς δεν μπορούν να ξεκινήσουν από τις 3 Οκτωβρίου».

Στο πλαίσιο αυτό και «δεδομένης της πιθανής αναστολής της εκπαιδευτικής δραστηριότητας που θα αναλάμβαναν οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί», ο κ. Αυγενάκης ερωτά την αρμόδια Υπουργό εάν γνωρίζει «για τις σημαντικές ελλείψεις έκτακτου προσωπικού στο ΤΕΙ Κρήτης», καθώς και «ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την άμεση κάλυψη των υπαρχόντων ελλείψεων που θα υποστηρίξουν την ομαλή λειτουργία του ΤΕΙ Κρήτης και όλων των Τμημάτων του».

Επιπλέον, ερωτά «ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των εκτάκτων εκπαιδευτικών που θα επιμερισθεί στο ΤΕΙ Κρήτης», ζητώντας μάλιστα τη δέσμευση της υπουργού ότι «αυτοί θα επαρκούν για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών», ενώ ερωτά εάν υπάρχει «ενημέρωση από το ΤΕΙ πόσοι ακριβώς εκπαιδευτικοί χρειάζονται». Ακόμη, ζητά ενημέρωση εάν γνωρίζει ότι «ο συνολικός αριθμός εκτάκτων εκπαιδευτικών για όλα τα ΤΕΙ (1300) της χώρας δεν επαρκεί για περισσότερο από το 60% του εκπαιδευτικού έργου των Ιδρυμάτων», όπως και «ποιος είναι ο σχετικός σχεδιασμός του Υπουργείου».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

4 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

4 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

5 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

5 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

5 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

6 hours ago

This website uses cookies.