Μεγάλη επιχείρηση στα Ζωνιανά στέφθηκε με αποτυχία

Πρωινές ώρες Σαββάτου στο πλαίσιο αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ζωνιανών του Δήμου Μυλοποτάμου, για τον εντοπισμό φυτείας κάνναβης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν πενήντα (50) περίπου αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν δύο ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, συνολικού εμβαδού 100 τ.μ. περίπου, όπου άγνωστα άτομα είχαν εκριζώσει και καταστρέψει τα δενδρύλλια κάνναβης. Ακολούθησε εξερεύνηση του χώρου από αρμόδιο συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών και ανευρέθησαν πειστήρια (κατεστραμμένα δενδρύλλια κάνναβης κ.λ.π.), τα οποία κατασχέθηκαν.

Σε απόσταση ενός (1) χιλιομέτρου περίπου από το χώρο της φυτείας, όπου αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτύξει μπλόκο σε αγροτική οδό που οδηγούσε στο χώρο της φυτείας, 33χρονος ημεδαπός, οδηγώντας Ι.Χ. φορτηγό όχημα με συνεπιβάτες έναν 31χρονο ημεδαπό και ένα άγνωστο άτομο, επιχείρησε με επικίνδυνους και συνεχείς ελιγμούς να διασπάσει το μπλόκο, κινούμενος κατά των αστυνομικών με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές σε ένα υπηρεσιακό όχημα του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και να τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των παρευρισκομένων αστυνομικών, ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε ελαφρά.

Παρά την προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιηθεί το φορτηγό με βολές στα ελαστικά του, ο οδηγός του οχήματος, επιχειρώντας επικίνδυνους ελιγμούς, κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται μαζί με τους δύο συνεπιβαίνοντες. Από αστυνομικό που συμμετείχε στην επιχείρηση, διαπιστώθηκε η ύπαρξη όπλου εντός του οχήματος.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, Αστυνομικός Διευθυντής χειροδίκησε κατά Υπαστυνόμου που συμμετείχε στην επιχείρηση, καθότι αδυνατούσε να κατανοήσει και εκτελέσει τις εντολές του.

Σε βάρος του οδηγού του οχήματος σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη φθορά, παράβαση του Νόμου περί όπλων και παράβαση Κ.Ο.Κ., ενώ για τους δύο συνεπιβαίνοντες για αντίσταση, εξύβριση και απειλή. Επίσης, δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός ακόμη 50χρονου ημεδαπού για εξύβριση και απειλή κατά των αστυνομικών, καθώς και κατά αγνώστων δραστών για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης.

Προανάκριση ενεργείται, υπό την εποπτεία και παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μετάλλιο Tιμής στον Ομότιμο Καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιάννη Α. Φίλη

Μετάλλιο της τιμής (Medal of Honor) για "Εξαιρετική συμβολή στη διοίκηση της παραγωγής και τον…

10 hours ago

Τομά Πικετί: Η αίσθηση εγκατάλειψης που βιώνουν οι πολίτες τους οδηγεί στην Ακροδεξιά

Ο 52χρονος καθηγητής και ένας από τους πιο διάσημους οικονομολόγους στον κόσμο μιλάει στα «ΝΕΑ»…

10 hours ago

Έρευνα: Γέλιο, το ισχυρότερο φάρμακο – Τι αλλαγές μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό

Μια σειρά ευεργετικών αλλαγών στον ανθρώπινο οργανισμό πυροδοτούν δέκα με δεκαπέντε λεπτά συνεχούς γέλιου. Αρχικά ενεργοποιείται…

10 hours ago

Το Πολυτεχνείο Κρήτης γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας – Εκδήλωση την Τρίτη στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων λειτουργίας του (1984-2024), διοργανώνει επετειακή εκδήλωση εορτασμού…

11 hours ago

Times of Israel: Αλήθειες που δεν γνωρίζουν οι πολίτες στο Ισραήλ

Το επίσημο Ισραήλ έχει δώσει στους Ισραηλινούς όλη την εικόνα και σίγουρα έχει πει λιγότερα από όσα…

11 hours ago

Το σχέδιο του Ισραήλ: Η διάλυση του Ιράν, η δημιουργία του Κουρδιστάν και η Γη της επαγγελίας

Του Ιωάννη Ιντζέ * Λίγο μετά την μαζική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με βαλλιστικούς…

11 hours ago

This website uses cookies.