ΘΕΣΕΙΣ

Μεγάλη πίεση στον Παύλο Πολάκη να είναι υποψήφιος

Του Βασίλη Σκουρή

Από παντού προκύπτει πως ένα μέρος της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί μεγάλη, σχεδόν ασφυκτική πίεση, στον Παύλο Πολάκη να είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. Αντιστοίχως, όμως, δεν υπάρχει μεγάλη απήχηση της υποψηφιότητας από την κορυφή.

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν έχει, ακόμα τουλάχιστον, οριστικοποιήσει την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Εκτιμά, άλλωστε, ότι έχει χρόνο, καθώς θεωρεί πως η Κεντρική Επιτροπή θα λάβει απόφαση αναβολής της εκλογής προέδρου και από Σεπτέμβριο που έχει προγραμματιστεί θα πραγματοποιηθεί τελικά μετά τον Νοέμβριο.

Εκτιμά, επίσης, ότι στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να υπάρξει «πολιτικό ξεκαθάρισμα», ώστε οι θέσεις και η φυσιογνωμία του κόμματος να ξεκαθαρίσουν πλήρως.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ οφείλει να είναι στην πράξη και όχι στα λόγια, ο κορμός και ο εκφραστής της κυβερνώσας Αριστεράς. Δεν υπάρχει καμία κοινωνική ανάγκη για ένα επιπλέον κόμμα, που θα περιμένει «τις συνθήκες να ωριμάσουν», έγραψε χαρακτηριστικά στο Iibre πριν μερικές μέρες, δίνοντας και το στίγμα των θέσεών του. Μεταξύ άλλων προτείνει:

«-Ασυμβίβαστο «πόλεμο» κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής σε όλα τα επίπεδα (Δημόσιο, Αυτοδιοίκηση, ΜΜΕ, κρατικοδίαιτες – παρασιτικές επιχειρήσεις, κλπ).

-αποτελεσματική θωράκιση κι επαναφορά υπό δημόσιο έλεγχο των νευραλγικών δημόσιων αγαθών (ηλεκτρισμός, νερό). Επιστροφή στο Δημόσιο των μετοχών των πρώην ΕΛ.ΠΕ που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ. – γενναία αύξηση μισθών (άμεσα 880 € τουλάχιστον ο κατώτατος στον ιδιωτικό τομέα και 25% αύξηση στο δημόσιο σε βάθος 4ετίας).

-άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων της ΝΔ.

-υπαγωγή μιας συστημικής τράπεζας υπό δημόσιο έλεγχο για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

-δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας ειδικού σκοπού για ουσιαστική επανεκκίνηση της οικονομίας.

-γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, με διαγραφή των παράλογων προσαυξήσεων και με αποπληρωμή της υπόλοιπης οφειλής με βάση την πραγματική δυνατότητα του οφειλέτη».

Η γνώμη μας, πάντως, είναι πως δύσκολα υπό τις παρούσες συνθήκες ο Παύλος Πολάκης δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία.

ieidiseis.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

8 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

8 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

9 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

9 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

9 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

9 hours ago

This website uses cookies.