ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη τουριστική επένδυση 126 εκατ. ευρώ στην Κρήτη – Τί θα περιλαμβάνει

Στην Κρήτη στρέφει και πάλι το επενδυτικό του ενδιαφέρον ο Όμιλος Metaxa Hospitality μετά την ολοκλήρωση σε αυτή τη φάση των επενδύσεων του στη Σαντορίνη συνολικού ύψους 37 εκατ. ευρώ.

Το Metaxa Hopsitality Group που λειτουργεί ήδη τα πεντάστερα Creta Maris Beach Resort στη Χερσόνησο και Club Magic Life Candia Maris στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, συνολικής δυναμικότητας 968 δωματίων, σχεδιάζει μία μεγάλη επένδυση, το συγκρότημα Cape Tholos, στη θέση Καβούσι στο νομό Λασιθίου η οποία έχει ενταχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής από το 2019 και βρίσκεται στο στάδιο των αδειοδοτήσεων.

Το ύψος της επένδυσης, ανέρχεται στα 126 εκατ. ευρώ, και σύμφωνα με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) η οποία εγκρίθηκε, το Cape Tholos θα αναπτυχθεί σε έκταση 1.223 στρεμμάτων περίπου και θα περιλαμβάνει 189 δωμάτια ξενοδοχείου και 136 κατοικίες διάφορων μεγεθών, 1044 συνολικά κλινών.

Το Metaxa Hopsitality Group στη Σαντορίνη έχει παρουσία με δυο μονάδες τις οποίες λάνσαρε φέτος κάτω από το brand Santo Collection Resorts & Villas με σκοπό να λειτουργήσει ως «destination maker» προσφέροντας στον επισκέπτη ουσιαστικές εμπειρίες και να γνωρίσει την αυθεντική πλευρά της Σαντορίνης.

Το Santo Collection στην Οία, αποτελείται από το Santo Pure Oia Suites & Villas που λειτουργεί από το 2016 και αποτελείται από 85 σουίτες και βίλες, καθεμία με ιδιωτική βεράντα με πισίνα ή τζακούζι. Οι 20 σουίτες προστέθηκαν το 2023 στο δυναμικό του ξενοδοχείου και το Santo Mine Oia Suites που άνοιξε το 2024 βρίσκεται στο Αμούδι και αποτελείται από 37 σουίτες, όλες με ανεμπόδιστη θέα στο Αιγαίο, με την δική τους πισίνα ή τζακούζι.

Επίσης στο Santo Collection περιλαμβάνονται και δύο βίλες με την ονομασία The Villas by Santo Collection που άνοιξαν το 2024 και διαθέτουν εσωτερικούς χώρους περίπου 200 τ.μ. η καθεμία και εξωτερικούς χώρους άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων έκαστος, 4 υπνοδωμάτια, εσωτερική και εξωτερική κουζίνα, BBQ, γυμναστήριο και σάουνα και μπορούν να ενωθούν μεταξύ τους, δημιουργώντας μια βίλα 1115 τ.μ. που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 16 άτομα.

Η πλήρης λειτουργία του Santo Collection εμφανίζει αυξημένες πληρότητες, παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις φέτος στη Σαντορίνη είναι μειωμένες σε αντίθεση με την Κρήτη όπου καταγράφεται άνοδος 10%. Επίσης όσον αφορά τα βασικά στοιχεία συμπεριφοράς των τουριστών φέτος, στελέχη του Ομίλου αναφέρουν ότι κυριαρχούν οι individual κρατήσεις (πάνω από το 70% στη Σαντορίνη και 35% στην Κρήτη) ενώ σε όλους τους προορισμούς κυριαρχεί το last minute bookings.

Έμφαση στη βιωσιμότητα

Αναπόσπαστο στοιχείο της ανάπτυξης του Metaxa Hopsitality Group είναι η βιωσιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό εξακολυθεί να υλοποιεί τα προγράμματα «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία» καθώς και το πρωτοπόρο για τον τουριστικό κλάδο πρόγραμμα «Βιώσιμες Προμήθειες». Επίσης το 2023 λάνσαρε μια νέα πρωτοβουλία, την «Αναγεννητική Γεωργία για το Οροπέδιο Λασιθίου και τους Ανθρώπους του». Με το πρόγραμμα αυτό, στο οποίο έχουν ενταχθεί επτά παραγωγοί, εκπαιδεύει τους παραγωγούς σε νέες πρακτικές καλλιέργειας, της Αναγεννητικής Γεωργίας.

Συμβάλλει έτσι στην καλύτερη αξιοποίηση της γης, βελτιώνοντας το αποτύπωμα στο περιβάλλον και διασφαλίζει το εισόδημα των παραγωγών απορροφώντας τα προϊόντα του προγράμματος στα ξενοδοχεία του Group και συνδέει τα τοπικά και βιώσιμα προϊόντα με την εμπειρία του επισκέπτη, ενώ επιπλέον ενθαρρύνει την τοπική κοινωνία να ασχοληθεί με την παραγωγή.

Περισσότεροι από 40 τόνοι φρούτων και λαχανικών αναμένεται να απορροφηθούν από τα ξενοδοχεία του Ομίλου το 2024.

ot.gr 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χανιά: Αγωνία για Γερμανό πεζοπόρο που αγνοείται

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι αρχές στα Σφακιά, καθώς από το απόγευμα της Παρασκευής αγνοείται ένας…

26 mins ago

Τραγωδία στα Μάλια: Νεκρός 69χρονος Γερμανός στην παραλία

Σοκαριστικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην παραλία των Μαλίων, όπου…

28 mins ago

“Μας περνάνε για ηλίθιους!”: Οι «Ενεργοί Γονείς» καταγγέλλουν παραπληροφόρηση για προσλήψεις στο Νοσοκομείο Χανίων

Οι «Ενεργοί Γονείς» του Νομού Χανίων εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν την Διοίκηση του…

30 mins ago

Ακινητοποιήθηκε το «Έλυρος» της ΑΝΕΚ – Επέστρεψε στον Πειραιά μετά από 6ωρη περιπέτεια

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Έλυρος» της ΑΝΕΚ βίωσε μια απρόσμενη περιπέτεια το βράδυ της Παρασκευής. Κατά…

32 mins ago

Χανιά: Τον έπιασε στα πράσα μέρα μεσημέρι να προσπαθεί με σκάλα να εισέλθει στο σπίτι της | Φωτός+Βίντεο

Μια ανατριχιαστική εμπειρία έζησε μια γυναίκα στην Πλάκα Αποκορώνου, όταν χθες το μεσημέρι ένας άγνωστος…

32 mins ago

Ισραηλινός στρατός: Νεκρός ο Νασράλα – «Δεν θα μπορεί να τρομοκρατεί πλέον αυτόν τον κόσμο»

Τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, κατά τη διάρκεια των χθεσινών βομβαρδισμών στη Βηρυτό,…

40 mins ago

This website uses cookies.