Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Μεγαλοτραπεζίτης της Bank of America στο Χονγκ Κονγκ βιντεοσκοπούσε ενώ βίαζε, βασάνιζε και δολοφόνησε δύο γυναίκες

Καταγράφοντας τον εαυτό του σε βίντεο την ώρα που βασάνιζε και σκότωνε μια νεαρή γυναίκα από την Ινδονησία, ο Βρετανός τραπεζίτης Ρούρικ Τζάτινγκ είτε κόμπαζε για τις πράξεις του είτε ζητούσε συγγνώμη και λυπόταν είτε εξέφραζε την ευχαρίστηση που απολάμβανε από την σεξουαλική κακοποίηση του πρώτου από τα δύο του θύματα.

 

Το βιντεοσκοπημένο υλικό διάρκειας 4 ωρών που κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ο Τζάτινγκ βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης στη δεύτερη ημέρα της δίκης του στο Χονγκ Κονγκ, μιας δίκης που μαγνήτισε το ενδιαφέρον διεθνώς.

Ο 31χρονος άνδρας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, ομολόγησε ότι σκότωσε τη Σουμάρτι Νίνγκσιχ, μια 23χρονη μητέρα, και άλλη μία γυναίκα από την Ινδονησία, την Σένεγκ Μουτζιασίχ, στο πολυτελές διαμέρισμά του πριν από δύο χρόνια.

Ωστόσο δήλωσε αθώος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας με «μειωμένο καταλογισμό» και ένοχος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Οι επτά ένορκοι, τέσσερις γυναίκες και πέντε άνδρες, δεν έκρυβαν το σοκ τους, σφίγγοντας τα χείλη τους από αποτροπιασμό και κάποιες στιγμές παίρνοντας το βλέμμα τους από το απόσπασμα διάρκειας 20 λεπτών με τα βασανιστήρια σε βάρος της 23χρονης. Ένας μεσήλικας ένορκος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Χωρίς να φοράει μπλούζα, με παραπανίσια κιλά και αξύριστος, ο Τζάτινγκ εμφανίζεται επίσης στο βίντεο. Είτε δείχνει το σώμα του θύματός του είτε μιλάει με ανατριχιαστική ηρεμία σε μια σειρά μονολόγων που ο ίδιος περιγράφει ως «ναρκισσιστικά παραληρήματα».

Το βίντεο δεν παρουσιάστηκε στο ακροατήριο, ενώ οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη δίκη μπόρεσαν να ακούσουν μόνο το ηχητικό σκέλος του.

«Μόλις σκότωσα κάποια, ο πρώτος άνθρωπος που σκότωσα ποτέ, έκοψα τον λαιμό της στο μπάνιο…» ακούγεται να λέει ο δράστης.

Ο Τζάτινγκ, ο οποίος κατείχε υψηλόβαθμη θέση στην τράπεζα επενδύσεων Bank of America στο Χονγκ Κονγκ πριν από τη σύλληψή του, κάποια στιγμή καταγράφει τον εαυτό του ενώ κάνει χρήση κοκαΐνης ενώ εξηγεί πώς βασάνισε την Νίνγκσιχ.

«Της συμπεριφέρθηκαν όχι ως άνθρωπο, αλλά ως σεξουαλικό αντικείμενο» λέει.

Και μετά: “Αυτό δεν είναι ένα απλό βασανιστήριο. Είναι το πιο απάνθρωπο βασανιστήριο που έχει γίνει ποτέ” ενώ παραδεχόταν ότι οι δολοφονίες είναι “η αρχή ενός ταξιδιού. Εκτός και αν με πιάσουν”

Την ώρα που κοίταζε τις αποτρόπαιες ενέργειές του στο βίντεο που εντοπίστηκε στο iPhone του, περιστοιχισμένος από τρεις αστυνομικούς, ο Τζάτινγκ έκλεινε τα μάτια του, κάποιες στιγμές κάλυπτε το πρόσωπό του για να μην βλέπει.

Το βίντεο τελειώνει ενώ κόβει το λαιμό της Σουμάρτι Νίνγκσιχ αφού πρώτα την εξαναγκάζει να γλύψει μία τουαλέτα – μία μόνο από τις πολλές εξευτελιστικές ενέργειες την οποία την εξανάγκασε να προβεί.

Λέει μετά το θάνατό της:

“Την κρατούσε όμηρο από το Σάββατο ως τη Δευτέρα. Τη βίασε πολλές φορές. Την βασάνισα πολύ άσχημα. Χριστέ μου”

Ο δράστης χρησιμοποίησε μια ζώνη, ερωτικά βοηθήματα, μια πένσα και τις γροθιές του για να βασανίσει το θύμα του. Η κακοποίηση διήρκησε 3 ημέρες προτού τελικά την δολοφονήσει κόβοντάς της τον λαιμό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Στο βιντεοσκοπημένο υλικό, ο πρώην τραπεζίτης ακούγεται να μιλάει ήρεμα την ώρα που κακοποιεί την Νίνγκσιχ, μια μητέρα που μεγάλωνε μόνη της το παιδί της και είχε επισκεφθεί το Χονγκ Κονγκ με τουριστική βίζα.

Ο ίδιος φώναζε το θύμα του «Άλις» καθώς το βασάνιζε.

Σε κάποια στιγμή, ο Τζάτινγκ περιγράφει μια «φαντασίωσή» του: να απαγάγει 3 έφηβες από το Ουάικομπ Άμπεϊ, ένα σχολείο θηλέων στο Χάι Ουάικομπ, μια πόλη βορειοδυτικά του Λονδίνου.

Οι σοροί των γυναικών βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Τζάτινγκ αφού εκείνος κάλεσε την αστυνομία.

Το πρώτο θύμα ήταν σε μία βαλίτσα στο μπαλκόνι· το δεύτερο θύμα του, η 26χρονη Μουτζιασίχ, βρέθηκε εντός της οικίας του.

Η Μουτζιασίχ, οικιακή βοηθός, εργαζόταν σε ένα μπαρ όταν γνώρισε τον βασανιστή της, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Ο ίδιος είχε αναφερθεί στο πρώτο του θύμα της Νίνγκσιχ ως ιερόδουλη.

«Το να την σκοτώσει ενδεχομένως θα είναι μια πράξη ευσπλαχνίας, το να ζει με αυτό πιθανόν θα την στοίχειωνε» ακούγεται να λέει.

Λίγο μετά τη σύλληψή του τον Νοέμβριο του 2014 η Bank of America ανακοίνωσε ότι ο Τζάτινγκ εργαζόταν εκεί μέχρι πρόσφατα, αλλά δεν ανέφερε πότε ακριβώς ή τους λόγους που εκείνος έφυγε.

Ο ίδιος μίλησε για τον ρόλο του ως αντιπρόεδρο της τράπεζας κι έκανε λόγο για «κατάθλιψη οφειλόμενη σε εργασιακούς λόγους».

ethnos.gr, dailymirror.co.uk

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

κ. Κουτσούμπα, όλος ο Τύπος χρειάζεται στήριξη, όχι μόνο κάποιοι λίγοι

Το "Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη", στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων, επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας…

35 mins ago

Έρχεται νέος φόρος, τώρα για τα κρυπτονομίσματα

«Αγοράστε ό,τι μπορείτε». Με αυτή τη φράση οι κρυπτο-ευαγγελιστές παραινούν τους -κυρίως retail- επενδυτές να…

2 hours ago

Τα κρυπτονομίσματα επιστρέφουν – Πώς θα αποφύγουμε την καταστροφή

Όλα δείχνουν πως το πάρτι των κρυπτονομισμάτων ξαναρχίζει. Το Bitcoin ανεβαίνει κατακόρυφα και οι "μεγάλοι παίκτες"…

2 hours ago

Brain drain: Επιταχυντής της πληθυσμιακής μείωσης η κρίση χρέους – Συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό οι νέοι

Η μείωση και γήρανση του πληθυσμού της χώρας αποτελούν μείζον εθνικό πρόβλημα, καθώς η διαφορά μεταξύ γεννήσεων…

2 hours ago

Κοντά στην εκλογή προέδρου από την πρώτη Κυριακή στον ΣΥΡΙΖΑ

Κοντά στην εκλογή από την πρώτη Κυριακή των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ…

2 hours ago

Εργαζόμενοι: Ωράρια «κολλημένα» στα ‘80s – Γιατί δε μειώνεται ο χρόνος εργασίας;

Γιατί οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, δεν έχουν δει καμία ουσιαστική μείωση του χρόνου εργασίας από τη δεκαετία…

9 hours ago

This website uses cookies.