Από την μια πλευρά η μάστιγα των νεκρών σε τροχαία στο νησί και από την άλλη οι θάνατοι στις θάλασσες της Κρήτης.
Τα περιστατικά που καταγράφονται είναι σχεδόν καθημερινά, παρά τις προειδοποιήσεις των αρμοδίων.
Το πρωί της Δευτέρας καταγράφηκε ένας ακόμα θάνατος, στην περιοχή του Πλακιά, του Δήμου Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο,
Ειδικότερα χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, από την θάλασσα μια 80χρονη γυναίκα. Διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από τη Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, οι θάνατοι λουοµένων δεν είναι απαραίτητα πνιγµοί, όρος που προσδιορίζει τον θάνατο από κατάποση νερού και όχι από παθολογικά αίτια.
Ο πνιγµός πάντως αποτελεί σηµαντική αιτία θανάτου και σοβαρό πρόβληµα παγκοσµίως. Καταγεγραµµένα ένας άνθρωπος πεθαίνει από πνιγµό κάθε 90 δευτερόλεπτα στον πλανήτη, εικόνα που θα χειροτέρευε ακόµη περισσότερο αν προσθέταµε περιστατικά πνιγµού σε πισίνες και άλλα που δεν καταγράφονται.
Πρόκειται για τη δεύτερη αιτία θανάτου στην Ελλάδα µετά τα τροχαία, γεγονός που καθιστά τη λήψη µέτρων και τη δροµολόγηση πολιτικών επιβεβληµένη, µε δεδοµένο ότι πρόκειται για φαινόµενο µε καθαρά προσδιορισµένα αίτια (πάνω από το 60% των Ελλήνων δεν γνωρίζει κολύµβηση, το φαινόµενο αφορά κυρίως νέους, οι περισσότεροι Ελληνες και τουρίστες δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας, δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες µε δεδοµένη και την πολύ µεγάλη ακτογραµµή)