ΤΟΠΙΚΑ

«Μειώνω τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ απόβλητα και Διαχωρίζω σωστά για να συμβάλλω στην ανακύκλωση!»: Λάβε μέρος κι εσύ στον Διαγωνισμό Ανακύκλωσης που διοργανώνει η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε.

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)] Χανίων, στο πλαίσιο του έργου “Επικοινωνιακό Πρόγραμμα “Συμμετέχω!” στην «ΠΡΟΛΗΨΗ αλλά και ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ»”, διοργανώνει Διαγωνισμό Ανακύκλωσης με θέμα:

«Μειώνω τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ απόβλητα και Διαχωρίζω σωστά για να συμβάλλω στην ανακύκλωση!».

Στόχος της Δράσης είναι η ενεργοποίηση των επιχειρηματιών αλλά και των κατοίκων, στην ορθή διαλογή (διαχωρισμό) των απορριμμάτων τους αλλά και στη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 17 έως και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού θα αξιολογείται η σωστή διαλογή (διαχωρισμός) όλων των ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και ενέργειες μείωσης των πλαστικών μιας χρήσης.Η διαλογή (διαχωρισμός) μπορεί να γίνεται, εντός της οικίας ή του καταστήματος, σε χωριστούς, ανά υλικό κάδους, τσάντες ή κούτες. Η αξιολόγηση θα γίνεται από αρμόδιους υπαλλήλους (επιτροπή αξιολόγησης) και τα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι τέσσερα:

  1. Σωστή διαλογή,
  2. Καθαρότητα ανακυκλώσιμου υλικού,
  3. Ποιοτική διαχείριση κάδων,
  4. Καθαριότητα κάδου (εσωτερικοί κάδοι, τσάντες ή κούτες).

Οι συμμετέχοντες πρέπει αυστηρά να διαμένουν στην περιοχή παρέμβασης (ΣΒΑΑ ΧανίωνRECODE) ή να έχουν τις επιχειρήσεις τους εντός αυτής, ήτοι στη Βόρεια περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Χανίων, η οποία περικλείεται από τις οδούς:  Σελίνου, Κισσάμου, Μ Μπότσαρη, Μαργουνίου, Εφ. Πολεμιστών, Ηγ. Γαβριήλ, Κ. Μάνου, 8ης Δεκεμβρίου, Κροκιδά, Δρομονέρου, Σαμαριάς, Δαγκλή, Χαιρέτη, Μαυρογένηδων, Προφ. Ηλία, Αγ Κυριακής.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους και να λάβουν σχετικές πληροφορίες, στο τηλέφωνο 2821091888 (εσωτ. 713 ή 717), καθημερινές από 08:00 έως 14:30 (εκτός Σάββατο-Κυριακή) ή αποστέλλοντας e-mail στο info@simmetexo.grέως και τις 10 Ιουλίου 2023. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία του Διαγωνισμού θα βρείτε και στο www.simmetexo.gr.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό συμμετοχής και στους νικητές θα απονεμηθεί αναμνηστικό επιβράβευσης, σε ειδική τελετή που θα οργανωθεί με το πέρας του Διαγωνισμού.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Τα κριτήρια αξιολόγησης για τον 1ο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης είναι τέσσερα:

  1. Σωστή διαλογή – Διαχωρισμός ανακυκλώσιμων υλικών,
  2. Καθαρότητα ανακυκλώσιμωνυλικων,
  3. Ποιοτικήδιαχείριση κάδων,
  4. Καθαριότητα μέσων συλλογής (εσωτερικοί κάδοι, τσάντες ή κούτες)

ΚΡΙΤΗΡΙΟ 1: Σωστή διαλογή – Διαχωρισμός ανακυκλώσιμων υλικών

Σκοπός: Η σωστή διαλογή όλων των ανακυκλώσιμων υλικών και ταυτόχρονα η μείωση παραγωγής πλαστικών αποβλήτων

Υφιστάμενα Ρεύματα Ανακυκλώσιμων Υλικών:

Mπλε κάδος:Μεταλλικές, Πλαστικές Συσκευασίες και Συσκευασίες τύπου TetraPack, Χαρτί και Χάρτινες Συσκευασίες.

Κίτρινος Κώδωνας: Γυάλινες Συσκευασίες.

Συνεπώς, θα πρέπει οι συμμετέχοντες να έχουν 1 κάδο ή τσάντα ή κούτα για κάθε ένα από τα παραπάνω ρεύματα, εντός της οικίας ή της επιχείρησής τους.

ΚΡΙΤΗΡΙΟ 2: Καθαρότητα ανακυκλώσιμων υλικών

Οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν για την καθαρότητα των ανακυκλώσιμων υλικών που διαχωρίζουν εντός της οικίας ή του καταστήματός τους. Όλες οι συσκευασίες και τα ανακυκλώσιμα υλικά, θα πρέπει να είναι καθαρά, χωρίς υπολείμματα ελαφρώς ξεπλυμένα.

ΚΡΙΤΗΡΙΟ 3: Ποιοτική διαχείριση κάδων

Οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν στη σωστή διαχείριση των υλικών. Πρέπει να αποφεύγουν να συμπιέζουν τις μικρές συσκευασίες και να σκίζουν ή να τσακίζουν τα χαρτιά, ενώ πρέπει να διπλώνουν και να συμπιέζουν τις μεγάλες χαρτόκουτες.

ΚΡΙΤΗΡΙΟ 4: Καθαριότητα μέσων συλλογής

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να είναι καθαροί οι κάδοι τους (ή η τσάντα  ή η κούτα) και να μην περιέχουν κάθε είδους υπολείμματα, καθώς η καθαριότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ορθή διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία του Διαγωνισμού στο www.simmetexo.gr

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του υποέργου 1 της Πράξης «Συμμετέχω!»: Επικοινωνιακό Πρόγραμμα “Συμμετέχω!” στην «ΠΡΟΛΗΨΗ αλλά και ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ»,που υλοποιεί η ΔΕΔΙΣΑ και επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει πολίτες και επαγγελματίες, αλλά και επισκέπτες στον Δήμο Χανίων, στη μείωση (πρόληψη) παραγωγής απορριμμάτων, στην επαναχρησιμοποίηση και στην αποτελεσματικότερη διαλογή στην πηγή των αστικών απορριμμάτων.

Η Πράξη «Συμμετέχω!»έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

5 mins ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

6 mins ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

9 mins ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

14 mins ago

Δωρεάν είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Χανιά, 28 και 29 Σεπτεμβρίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει στις φετινές Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.…

1 hour ago

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕΚ

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του  Δημοτικού Περιφερειακού…

1 hour ago

This website uses cookies.