Στην ανάλυση που δόθηκε αυτήν την εβδομάδα στη δημοσιότητα, στην Ελβετία δραστηριοποιούνται έξι οργανώσεις οι οποίες βοηθούν περίπου 600 αυτοκτονίες τον χρόνο, με τους 150-200 να είναι άνθρωποι από άλλες χώρες.
«Τουρίστες αυτοκτονίας». Έτσι αποκαλούνται οι ασθενείς, οι οποίοι ταξιδεύουν στην Ελβετία προκειμένου να προχωρήσουν σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία.
Ωστόσο, οι αριθμοί σοκάρουν. Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Law, EthicsandMedicine», από το 2008 μέχρι και το 2012 συνολικά 611 άνθρωποι μετέβησαν στη Ζυρίχη προκειμένου να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Οι «τουρίστες» προέρχονταν από 31 χώρες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Στην ανάλυση που δόθηκε αυτήν την εβδομάδα στη δημοσιότητα, στην Ελβετία δραστηριοποιούνται έξι οργανώσεις οι οποίες βοηθούν περίπου 600 αυτοκτονίες τον χρόνο, με τους 150-200 να είναι άνθρωποι από άλλες χώρες.
Κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετούς μελέτης, διαπιστώθηκε ότι από τις 611 υποβοηθούμενες αυτοκτονίες, το 58% ήταν γυναίκες. Σύμφωνα με το CNN, οι ηλικίες των ασθενών που ταξίδεψαν για αυτόν τον λόγο στην Ελβετία, ήταν από 23 έως 97 έτη, με τον μέσο όρο ηλικίας να είναι τα 69.
Περίπου το 50% των ασθενών έπασχαν από μία νευρολογική ασθένεια, ενώ άλλοι είχαν καρκίνο, ρευματικά νοσήματα ή προβλήματα με την καρδιά τους. Αρκετοί ήταν οι «τουρίστες» που έπασχαν από περισσότερες ασθένειες.
Οπως αναφέρει η μελέτη, ο συνολικός αριθμός των υποβοηθούμενων αυτοκτονιών το 2008 ανερχόταν σε 123, το 2009 σε 86 και το διάστημα της μελέτης, δηλαδή από το 2009 έως και το 2012 διπλασιάστηκε σε 172 περιστατικά.
Να σημειωθεί πως στην Ελβετία δεν υπάρχουν κανόνες, βάσει των οποίων να ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις προκειμένου κάποιος να μπορεί να δεχθεί την υποβοηθούμενη αυτοκτονία, παρόλο που σε κάποιες περιπτώσεις οι ιατρικοί επαγγελματικοί κώδικες το επιτρέπουν.
Η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι παράνομη στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιρλανδία και στη Γαλλία, ενώ σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ, στο Ορεγκον, στην Ουάσιγκτον, στη Μοντάνα και στο Βερμόντ, επιτρέπεται κάτω από αυστηρούς κανόνες η εφαρμογή της.
Ερευνα σε 12 ευρωπαϊκές χώρες έδειξε πως η πλειοψηφία των ανθρώπων επιθυμεί να νομιμοποιηθεί η υποβοηθούμενη αυτοκτονία.
Πηγή: iefimerida.gr
Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενόψει της αυριανής διαδικασίας εκλογής προέδρου (Κυριακή 24 Νοεμβρίου). Σύμφωνα με ανακοίνωση…
Σε πολύ δύσκολη θέση είναι οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ που υποστηρίζουν σθεναρά το Ισραήλ, καθώς μετά…
Η 29η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, COP29, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα…
Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν το φετινό καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες καθιστώντας το, το πιο ζεστό σε βάθος σαρακονταετίας…
Η βουλευτής Χανίων αποκαλύπτει, σε συνέντευξή της στα «Νέα» και στον Χρήστο Χωμενίδη, το παρασκήνιο…
Αναπάντεχη τροπή πήραν οι τελευταίες προετοιμασίες για έναν γάμο που επρόκειτο να γίνει σήμερα σε…
This website uses cookies.