Στην ανάλυση που δόθηκε αυτήν την εβδομάδα στη δημοσιότητα, στην Ελβετία δραστηριοποιούνται έξι οργανώσεις οι οποίες βοηθούν περίπου 600 αυτοκτονίες τον χρόνο, με τους 150-200 να είναι άνθρωποι από άλλες χώρες.
«Τουρίστες αυτοκτονίας». Έτσι αποκαλούνται οι ασθενείς, οι οποίοι ταξιδεύουν στην Ελβετία προκειμένου να προχωρήσουν σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία.
Ωστόσο, οι αριθμοί σοκάρουν. Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Law, EthicsandMedicine», από το 2008 μέχρι και το 2012 συνολικά 611 άνθρωποι μετέβησαν στη Ζυρίχη προκειμένου να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Οι «τουρίστες» προέρχονταν από 31 χώρες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Στην ανάλυση που δόθηκε αυτήν την εβδομάδα στη δημοσιότητα, στην Ελβετία δραστηριοποιούνται έξι οργανώσεις οι οποίες βοηθούν περίπου 600 αυτοκτονίες τον χρόνο, με τους 150-200 να είναι άνθρωποι από άλλες χώρες.
Κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετούς μελέτης, διαπιστώθηκε ότι από τις 611 υποβοηθούμενες αυτοκτονίες, το 58% ήταν γυναίκες. Σύμφωνα με το CNN, οι ηλικίες των ασθενών που ταξίδεψαν για αυτόν τον λόγο στην Ελβετία, ήταν από 23 έως 97 έτη, με τον μέσο όρο ηλικίας να είναι τα 69.
Περίπου το 50% των ασθενών έπασχαν από μία νευρολογική ασθένεια, ενώ άλλοι είχαν καρκίνο, ρευματικά νοσήματα ή προβλήματα με την καρδιά τους. Αρκετοί ήταν οι «τουρίστες» που έπασχαν από περισσότερες ασθένειες.
Οπως αναφέρει η μελέτη, ο συνολικός αριθμός των υποβοηθούμενων αυτοκτονιών το 2008 ανερχόταν σε 123, το 2009 σε 86 και το διάστημα της μελέτης, δηλαδή από το 2009 έως και το 2012 διπλασιάστηκε σε 172 περιστατικά.
Να σημειωθεί πως στην Ελβετία δεν υπάρχουν κανόνες, βάσει των οποίων να ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις προκειμένου κάποιος να μπορεί να δεχθεί την υποβοηθούμενη αυτοκτονία, παρόλο που σε κάποιες περιπτώσεις οι ιατρικοί επαγγελματικοί κώδικες το επιτρέπουν.
Η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι παράνομη στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιρλανδία και στη Γαλλία, ενώ σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ, στο Ορεγκον, στην Ουάσιγκτον, στη Μοντάνα και στο Βερμόντ, επιτρέπεται κάτω από αυστηρούς κανόνες η εφαρμογή της.
Ερευνα σε 12 ευρωπαϊκές χώρες έδειξε πως η πλειοψηφία των ανθρώπων επιθυμεί να νομιμοποιηθεί η υποβοηθούμενη αυτοκτονία.
Πηγή: iefimerida.gr
Ελπίδα για το πολύπαθο Εθνικό Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να δίνει το έμψυχο δυναμικό του, που…
Στις 20 Ιανουαρίου 2025 θα πραγματοποιηθεί η δίκη των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για τη…
Είπαμε, να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, να περάσουμε καλά, να κάνουμε και χαβαλέ, αλλά κάποιοι το…
Σοκάρει η καταγγελία της φωτορεπόρτερ Μαρίας Γαλάτη για αστυνομική βία, καθώς σύμφωνα με τα όσα αναφέρει…
Πλήθος Χριστιανών ξεχύθηκε στους δρόμους της Δαμασκού για να διαμαρτυρηθούν για το νέο σουνίτικο ισλαμιστικό καθεστώς…
Σοκάρει το βίντεο της επίθεσης που δέχτηκε μια 29χρονη στα Εξάρχεια από έναν 33χρονο Παλαιστίνιο,…
This website uses cookies.