ΚΟΣΜΟΣ

Μελόνι για γαλλικές εκλογές: Κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι νίκησε – Απλοϊκή η ανάλυση ότι έχασε η Λεπέν

Ηπρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, προσερχόμενη στην Ουάσιγκτον για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, αναφέρθηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αποτέλεσμα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της Κυριακής στη Γαλλία.

«Θεωρώ ότι η ανάγνωση που είδα να γίνεται από πολλούς, με έμφαση στην ήττα του Εθνικού Συναγερμού, είναι κάπως απλοϊκή. Αν θέλουμε να δούμε τι συνέβη στην Γαλλία, στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι νίκησε», είπε.

«Είχαμε τρεις παρατάξεις. Καμία από αυτές δεν επιβλήθηκε, καμία δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει αυτόνομα. Θα δούμε τι θα γίνει, το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών αυτών είναι ότι δεν νίκησε κανείς», υποστήριξε.

«Θα δούμε τι θα γίνει με τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο οποίος δεν θα είναι εύκολος. Μπορώ να πω από προσωπική εμπειρία, ότι είναι πιο εύκολο να κυβερνήσεις όταν συνασπίζεσαι επειδή έχεις κοινές ιδέες παρά όταν συνασπίζεσαι επειδή έχεις κοινό εχθρό», συνέχισε.

«Σε ό,τι αφορά εμάς, είχαμε συνηθίσει, κάποτε, σε μια ασταθή Ιταλία, σε μια Ευρώπη που διέθετε -εννοώ κυρίως τις μεγάλες χώρες της- ιδιαίτερα ισχυρές κυβερνήσεις. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Διαπιστώνουμε ότι η Ιταλία διαθέτει πολύ σταθερή κυβέρνηση, σε μια Ευρώπη στην οποία υπάρχουν λιγότερο σταθερές κυβερνήσεις από την δική μας», είπε ακόμη.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης από 12 έως 14 Οκτωβρίου με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς

Η FAir Productions Christos Garmpidakis, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων συνδιοργανώνουν για δεύτερη…

40 mins ago

Άννα Διαμαντοπούλου: Λάθος του ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπερψήφισε το άρθρο 16 της ΝΔ – Βλέπω πολύ θετικά την ανανέωση θητείας Σακελλαροπούλου

«Το debate έδειξε ότι μπορούμε να μιλάμε ήρεμα κι απλά, ότι έχουμε ρίζες. Δεν υπάρχουν εκλογές χωρίς…

51 mins ago

Εκπαιδευτικές ημερίδες για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου Κρήτη /Kriti

Ένα μακροχρόνιο όραμα των εμπλεκομένων με την ελαιοκομία της Κρήτης, υλοποιείται στο νησί, έπειτα από…

1 hour ago

Νέα χωροθέτηση των λαϊκών αγορών από 1η Οκτώβρη

Από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται η νέα χωροθέτηση των λαϊκών…

1 hour ago

«Οι Κρήτες στ’ Άρματα» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης Ιστορικά Άσματα (1821-1830). Από τη Συλλογή Π. Βλαστού ΙΑΚ Χανιά

Η Εταιρία Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής  με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάζει το βιβλίο…

1 hour ago

This website uses cookies.